LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 15 Δεκεμβρίου 2019 14:35

Έκαναν “γερή μπάζα” εξαπατώντας πολίτες

Επιτήδειοι εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες και τους παίρνουν χρήματα. Πώς "ψάρευαν" τα θύματά τους.

ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ - ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ

Εξιχνιάστηκαν από την Αστυνομία εννέα περιπτώσεις εξαπάτησης ή απόπειρας απάτης σε βάρος ηλικιωμένων, σε διάφορες περιοχές της Μακεδονίας, με συνολική λεία ύψους περίπου 20.000 ευρώ. Συνελήφθη ένας 34χρονος αλλοδαπός και αναζητούνται, προς ταυτοποίηση στοιχείων, άλλα τρία άτομα, φερόμενα ως μέλη εγκληματικής ομάδας. Οι επιτήδειοι κατόρθωσαν να αποσπάσουν σε τρεις περιπτώσεις διάφορα ποσά, με το πρόσχημα του τραυματισμού ή της έκτακτης ανάγκης χειρουργικής επέμβασης συγγενών των ηλικιωμένων.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, σε συνεργασία με συναδέλφους τους από τα τμήματα Δράμας, Νάουσας και Πέλλας, εξιχνίασαν εννέα περιπτώσεις απάτης, στο διάστημα από τις 30 Νοεμβρίου εώς τις 13 Δεκεμβρίου του 2019, εκ των οποίων τρεις τελετεσμένες και έξι σε απόπειρα, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων γυναικών, ηλικίας έως και 88 ετών, σε περιοχές της Δράμας, της Νάουσας, των Γιαννιτσών και της Πτολεμαΐδας. Το νήμα άρχισε να ξετυλίγεται όταν στις 12 και 13 Δεκεμβρίου καταγγέλθηκαν από πολίτες της Πτολεμαΐδας στο Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας απόπειρες τηλεφωνικής απάτης.

Μετά από ενδελεχή έρευνα, συνελήφθη ο 34χρονος αλλοδαπός, μέλος της ομάδας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής ομάδας για την τέλεση απατών, τετελεσμένων και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από τα συνολικά εννέα άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν τα μέλη της ομάδας κατάφεραν να αποσπάσουν από τρεις ηλικιωμένους τα χρηματικά ποσά των 1.950 ευρώ, 5.000 ευρώ και 13.000 ευρώ, στις περιοχές της Δράμας, της Νάουσας και των Γιαννιτσών αντίστοιχα. Επίσης, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν, με τον ίδιο τρόπο στην περιοχή της Πτολεμαΐδας και της Νάουσας, ακόμη έξι παθόντες, αλλά είτε οι ίδιοι είτε συγγενικά τους πρόσωπα που βρίσκονταν μαζί τους, αντιλήφθηκαν την απόπειρα εξαπάτησης και δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις των δραστών.

Στην κατοχή του 34χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρηματικά ποσά των 850 ευρώ και των 100 λέβα και δύο κινητά τηλέφωνα. Από το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης. Με την ευκαιρία αυτή, η Αστυνομία υπενθυμίζει στους πολίτες ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, να επιδιώκουν πάντα να μιλήσουν οι ίδιοι με το συγγενικό τους πρόσωπο, που υποτίθεται ότι χρειάζεται τη βοήθειά τους και να μη δέχονται σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να τους οδηγήσουν σε κατάστημα τράπεζας ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες στη Δυτική ΜακεδονίαΣήμερα 14:35 | Ειδήσεις

Στο μπλόκο του κόμβου του Φιλώτα ο δρόμος θα κλείσει στις 17:00 έως 19:00.

"Αποκαλύψεις": Η Μαρία Καρυστιανού για τη δημιουργία κινήματος - Δεν θα αυτοπροταθώ ως ηγέτηςΣήμερα 16:20 | Ειδήσεις

«Μόνο του το κίνημα θα δείξει ποιον θέλει για αρχηγό. Δεν θέλουμε καμία συνεργασία με πολιτικά πρόσωπα».

Μαυροματάκης στο ant1news: Σε απόγνωση οι ελαιοπαραγωγοί της ΣητείαςΣήμερα 16:40 | Ειδήσεις

Κραυγή αγωνίας από τους αγρότες, που είδαν την παραγωγή τους να μειώνεται κατά 70% τα 3 τελευταία χρόνια, αλλά δεν πήραν καμία αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ.

Οι παρουσιαστές του ΑΝΤ1 μας καλούν στον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο ΑλληλεγγύηςΣήμερα 13:15 | Ειδήσεις

Στις 22 Δεκεμβρίου ο ΑΝΤ1 φιλοξενεί τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο Αλληλεγγύης για τα παιδιά.


 
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Προϋπολογισμός 2026 - Βελόπουλος: Είναι ο προϋπολογισμός των "Τζιτζήδων" και των "Φραπέδων"17:37Προϋπολογισμός 2026 – Κωνσταντοπούλου: Η Κυβέρνηση είναι τρομοκρατημένη και απερχόμενη17:26Αντζελίνα Τζολί: Δώδεκα χρόνια μετά μιλά ξανά για τη μαστεκτομή17:16Μαυροματάκης στο ant1news: Σε απόγνωση οι ελαιοπαραγωγοί της Σητείας17:02Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:52"Αποκαλύψεις": Η Μαρία Καρυστιανού για τη δημιουργία κινήματος - Δεν θα αυτοπροταθώ ως ηγέτης16:48Μπαρτζώκας: Δύσκολο παιχνίδι με τη Βαλένθια – Kαθοριστική η Τετάρτη για τον Μόρις16:38Κάλας: Το Ντονμπάς δεν είναι το τέλος του παιχνιδιού για τον Πούτιν - Αν το πάρει, θα θέλει κι άλλο16:28Πολωνία: Συνελήφθη φοιτητής που προετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά16:18Δίκη Χρυσής Αυγής: Ήθελαν να εξαντλήσουν τον Φύσσα μέχρι να φτάσει ο Ρουπακιάς για να επιφέρει τα θανατηφόρα πλήγματα16:08Χανιά: Αγροτοκτηνοτρόφοι απέκλεισαν την Εφορία - Έριξαν γάλα στους δρόμους (εικόνες)15:58Λαμία: Οι αγρότες έκλεισαν το Μπράλο για δύο ώρες15:48Λευκάδα: 50χρονος κατάπιε νάιλον συσκευασία με ηρωίνη και πέθανε15:38Επιπλέον πληρωμές σε αγρότες από ΟΠΕΚΕΠΕ - ΕΛΓΑ σήμερα: Θα καταβληθεί ποσό άνω των 480 εκατ.ευρώ15:28Ηράκλειο: Ημίγυμνος άνδρας προκάλεσε ζημιές σε σούπερ μάρκετ, βιτρίνες, αυτοκίνητα15:18Μπλόκα Αγροτών: Συζητείται το να "ανοίξουν" τους δρόμους για τους εκδρομείς των Χριστουγέννων15:08Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες στη Δυτική Μακεδονία14:58Γαλλία: Αγρότες αποκλείουν δρόμους σε όλη τη χώρα14:48Αποκαλύψεις - Χαλάνδρι: Διευθύντρια και καθηγητές έπιασαν με κόφτη το χέρι μαθητή - Προσπαθούσαν να σπάσουν την κατάληψη14:38ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η μητέρα του φερόμενου ως αρχηγού του κυκλώματος14:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο