LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 15 Δεκεμβρίου 2019 08:57

Θεοδωρικάκος στον ΑΝΤ1: χρειάζεται εθνική ενότητα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις

Ο Υπουργός Εσωτερικών, υποστήριξε ότι το δημογραφικό είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας. Τι είπε για το νομοσχέδιο για τη ψήφο των αποδήμων.

Πρωινοί Τύποι - Τάκης Θεοδωρικάκος

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Πρωινοί Τύποι», αναφερόμενος στο δημογραφικό, τόνισε ότι μαζί με τα εθνικά θέματα αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη χώρα μας.

Υποστήριξε δε, ότι οι λόγοι δεν είναι μόνο οικονομικοί, αλλά έχουν να κάνουν και με τη γενικότερη αλλαγή στο τρόπο ζωής των Ελλήνων, καθώς ακόμα και τις εποχές που ζούσαμε καλύτερα και πλουσιότερα, είχε  μπει «φρένο» στις γεννήσεις. Διαβεβαίωσε όμως ότι η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό όσων ζευγαρ4ιών θέλουν να κάνουν παιδιά και θα λάβει κι άλλα μέτρα για τη στήριξη τους.

Συμπλήρωσε δε ότι το δημογραφικό πρόβλημα, εντείνεται κι από τη φυγή εκατοντάδων χιλιάδων νέων στο εξωτερικό και πως το νομοσχέδιο για τη ψήφο των αποδήμων είναι καθοριστικό για να διατηρηθούν οι δεσμοί τους με την πατρίδα τους.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, τόνισε πως αποτελούσε προτεραιότητα της Κυβέρνησης και η εντολή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν να βρεθεί λύση από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, επεσήμανε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει κάποιος Έλληνας του εξωτερικού να ψηφίσει, είναι να μπει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου και να υποβάλλει τη σχετική αίτηση.

Συμπλήρωσε δε, πως η ψήφιση του νομοσχεδίου για τη ψήφο των αποδήμων, ήταν μια μεγάλη στιγμή ενότητας και συνεννόησης για το πολιτικό σύστημα και θα πρέπει σε όλα τα μεγάλα εθνικά θέματα να επιτυγχάνεται αυτή η συναίνεση και να μπαίνουν στο περιθώριο οι κομματικές αντιπαραθέσεις.

Τόνισε δε πως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι τουρκικές προκλήσεις, απέναντι στις οποίες είναι προαπαιτούμενο η εθνική ενότητα.

Αναφερόμενος στην πολιτική της Κυβέρνησης στο κρίσιμο ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως διαμορφώνεται σε τρία επίπεδα:

  • Δημιουργία κλίματος εθνικής ενότητας και αρραγούς μετώπου απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.
  • Απομόνωση της Τουρκίας σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς
  • Αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων για τη βελτίωση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τέλος ο κ. Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στο θέμα των προσλήψεων, είπε πως έρχονται 20.000 προσλήψεις ενώ προς το παρόν εξακολουθεί να ισχύει ο κανόνας 1 προς 1 για τις αποχωρήσεις και τις προσλήψεις στο Δημόσιο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γαλλία: Ο πρόεδρος Μακρόν θα συναντηθεί με Ζελένσκι, Στάρμερ και Μερτς τη Δευτέρα στο Λονδίνο23:58ΗΠΑ: Ρακούν "διαρρήκτης" τα έκανε γυαλιά-καρφιά σε κάβα - Κατέληξε μεθυσμένο στην τουαλέτα23:41Κακοκαιρία Byron: Πού καταγράφηκε το μεγαλύτερο ύψος βροχής23:24Σεισμός 4.7 ρίχτερ στα Καλάβρυτα23:10Νότια Κορέα: Αποκαλύφθηκε δίκτυο μαζικής παραβίασης καμερών - Χιλιάδες πολίτες θύματα κρυφής καταγραφής22:56Σαρκοζί: Στη δημοσιότητα αποσπάσματα από το νέο του βιβλίο που περιγράφει τις 20 μέρες που έμεινε στη φυλακή22:42Ναυάγιο στην Κρήτη: Μάχη για τη ζωή τους δίνουν οι δύο διασωθέντες22:28Βύρωνας: Εξιχνιάσθηκε συμμορία που λήστευε πρακτορεία τυχερών παιγνίων22:14Βρετανικός Τύπος: Η ευλογιά θα αφανίσει την ελληνική φέτα22:00Ολοκληρώθηκε η πορεία για τα 17 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία21:45Μάχη τίτλου στη Formula 1: Ο Φερστάπεν στην pole, ο Νόρις ένα βήμα από το πρωτάθλημα21:31Ζάκυνθος: Συνελήφθησαν οι γονείς του 2χρονου αγοριού που πέθανε μετά από επίθεση σκύλου21:17Θεσσαλονίκη: Κτηνοτρόφος καταρρέει, μετά την αναγκαστική θανάτωση του κοπαδιού του (βίντεο)21:03Μητσοτάκης: Η ανάρτηση για την ανασκόπηση του 2025 - Ένα έτος με μεγάλα έργα, νέες αποφάσεις και αλλαγές20:49Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Επεισόδια στα Εξάρχεια - Μολότοφ και προσαγωγές (βίντεο)20:35Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:21ANT1 Sports: Η FIFA τίμησε τον Τραμπ με το πρώτο Βραβείο Ειρήνης στην κλήρωση του Μουντιάλ20:09Συμβαίνει Τώρα: Πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στο κέντρο της Αθήνας (βίντεο)19:55Ο ΠΑΟΚ ανέβασε ταχύτητα και λύγισε τον Κολοσσό19:41Ναυάγιο με μετανάστες στην Κρήτη - 18 νεκροί19:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο