LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 14 Δεκεμβρίου 2019 22:05

Με το διπλό βγήκε η ΑΕΚ από τα … “Πηγάδια”

Μεγάλη νίκη για την “Ένωση” κόντρα στην Ξάνθη στο ντεμπούτο του Μάσιμο Καρέρα.

ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ

Πολύτιμη νίκη πέτυχε η ΑΕΚ στην Ξάνθη. Επιβλήθηκε 1-0 της γηπεδούχου ομάδας με γκολ που σημείωσε ο Γαλανόπουλος στην επανάληψη.

Μέτριο το παιχνίδι στην Ξάνθη και με περιορισμένες φάσεις δεν έδωσε συγκινήσεις στους φιλάθλους των δυο ομάδων που το παρακολούθησαν από τις κερκίδες στο γήπεδο των Πηγαδιών.

Τόσο η Ξάνθη όσο και η ΑΕΚ, με τους νέους τεχνικούς τους Γιώργο Παράσχο και Μάσιμο Καρέρα αντίστοιχα στους πάγκους τους, θέλησαν να διαφυλάξουν τις ομάδες τους από ένα αρνητικό αποτέλεσμα και δευτερευόντως να διεκδικήσουν τη νίκη.

Η ΑΕΚ είχε καλύτερη παρουσία στο πρώτο ημίχρονο χωρίς όμως να αξιοποιήσει την εδαφική της υπεροχή, αφού οι επιθετικοί της έμειναν μακριά από τα γκολπόστ του Αμπαντ.

Στην χαμηλή αγωνιστική ποιότητα της αναμέτρησης συνετέλεσε και ο βαρύς αγωνιστικός χώρος, δεδομένης της συνεχούς βροχόπτωσης των τελευταίων δυο ημερών.

Η ΑΕΚ θέλοντας να πάρει την ρεβάνς της πρώτης φετινής της ήττας από την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ προσπάθησε να βγει επιθετικά από τα πλάγια αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό.

Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι συνέχισαν με την τακτική που είχε πρωτοεφαρμόσει ο απομακρυνθείς Κίκο Ραμίρεθ, όπου το αποτέλεσμα ήταν το κυρίαρχο και σε βάρος του θεάματος. Αλλωστε με την τακτική αυτή η θρακική ομάδα συνέχισε ακόμα και μετά την αποπομπή του Ισπανού τεχνικού. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με κατοχή 43-57% και με τελικές 3-5 χωρίς όμως γκολ.

ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ

Στην επανάληψη, στο 67' σε μια μονομαχία Φασίδη- Χούλτ, ο δεύτερος σωριάστηκε στον αγωνιστικό χώρο, ο Θεσσαλονικέας ρέφερι καταλόγισε πέναλτι, αλλά συμβουλευθείς το VAR ανακάλεσε την αρχική του απόφαση δίνοντας συνέχεια στο παιχνίδι. Στο 72΄και 77΄ο Φασίδης της Ξάνθης, αντίκρισε διαδοχικές κίτρινες κάρτες με συνέπεια να αποβληθεί αφήνοντας την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα.

Με την αριθμητική της υπεροχή στο τελευταίο τέταρτο η ΑΕΚ πίεσε βγήκε ακόμα επιθετικότερα και στο 83' είχε μια καλή στιγμή με σουτ του Λιβάγια που όμως έδιωξε σε κόρνερ ο Αμπαντ.

Η σχετική αυτή υπεροχή για την Ενωση καρποφόρησε στο 84΄με τον Γαλανόπουλο. Ο Κρίστισιτς έκανε τακουνάκι στον Ολιβέιρα, η μπάλα στρώθηκε στον Γαλανόπουλο μετά από απομάκρυνση του Σόσα και ο χαφ των φιλοξενούμενων με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αμπαντ για να δώσει έτσι προβάδισμα νίκης στην ΑΕΚ με 0-1.

Η ΑΕΚ τελικά με καλή κυκλοφορία και σωστή διάταξη πήρε το νικηφόρο αποτέλεσμα έχοντας ως καλύτερο παίκτη της τον Χουλτ, που "όργωσε" την αριστερή πλευρά του γηπέδου και πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες.

Οι συνθέσεις: 

Ξάνθη: (Γιώργος Παράσχος) Αμπάντ, Στούρτζεον, Φασίδης, Κοβάσεβιτς, Τζουρίσκοβιτς (73' Nτε Αμορίμ), Μαλεζάς, Μπαριέντος (81' Τερκί), Λισγάρας (86' Εντουάρντο), Καρασαλίδης, Καμαρά, Σόσα. 

ΑΕΚ: (Μάσιμο Καρέρα) Μπάρκας, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Σβάρνας (80' Βέρντε), Χουλτ, Μπακάκης, Κρίστιτσιτς, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Λιβάγια (88' Σιμόες), Ολιβέιρα (93' Γιακουμάκης).

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑποκάλυψη ΑΝΤ1: Τι αναφέρει το πόρισμα για τη φονική φωτιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη κι έφτασε στο ΧαλάνδριΔευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026 17:56 | Ειδήσεις

Αν και έχουν περάσει 17 μήνες η υπόθεση βρίσκεται σε στάδιο προκαταρκτικής έρευνας, για μια πυρκαγιά που διένυσε δεκάδες χιλιόμετρα έκαψε σε δύο ημέρες δεκάδες σπίτια.

Θρίλερ με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας: Δύο σενάρια και πολλά ερωτήματαΣήμερα 18:39 | Ειδήσεις

Η τελευταία επιβεβαιωμένη τοποθεσία της, ήταν σε κατάστημα στου Ζωγράφου στις 10  Ιανουαρίου.

Γρίπη σε έξαρση: Αύξηση νοσηλειών, πίεση στα νοσοκομεία και έκκληση για εμβολιασμόΣήμερα 18:26 | Ειδήσεις

Ανησυχητική έξαρση, παρουσιάζουν τα περιστατικά γρίπης, τις τελευταίες εβδομάδες, με εκτόξευση των εισαγωγών στα Νοσοκομεία και στις Παιδιατρικές Κλινικές.

Η Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επιχείρησης των ΗΠΑ στο ΙράνΣήμερα 19:33 | Ειδήσεις

Η στενή συνεργάτιδα του Προέδρου Τραμπ, έδωσε το στίγμα των προθέσεων του, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καρδίτσα – ΑΕΚ: Πέμπτη συνεχόμενη νίκη για την “Ένωση”21:40Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 χάρισε ελπίδα σε Παιδικά Χωριά SOS και Φλόγα21:26Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα21:12Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Τι αναφέρει το πόρισμα για τη φονική φωτιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη κι έφτασε στο Χαλάνδρι20:58Ant1 Sports: Την Κυριακή έρχεται στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό ο Σαντίνο Αντίνο20:44Θρίλερ με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας: Δύο σενάρια και πολλά ερωτήματα20:30Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕΕ - Λατινικής Αμερικής: Ανησυχία καταναλωτών για την ποιότητα των κρεάτων στην Ελλάδα20:16Η Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επιχείρησης των ΗΠΑ στο Ιράν20:02Προμηθέας Πάτρας – Πανιώνιος: Πήραν… το θρίλερ οι φιλοξενούμενοι19:48Γρίπη σε έξαρση: Αύξηση νοσηλειών, πίεση στα νοσοκομεία και έκκληση για εμβολιασμό19:34Σκληραίνει το μέτωπο Κυβέρνησης – αγροτών19:20Ολυμπιακός – Μαρούσι: Νίκη με “κατοστάρα” για τους Πειραιώτες19:06Μαρινάκης: H κυβέρνηση και οι αγρότες δεν είναι αντίπαλοι αλλά σύμμαχοι18:52Κύπελλο Ελλάδας μπάσκετ: Άνετη πρόκριση του Άρη στο Final 8 κόντρα στο Περιστέρι18:38Ηράκλειο: Στην εντατική γυναίκα που έπεσε από μπαλκόνι18:24Πανσερραϊκός – Κηφισιά: Νίκη – οξυγόνο για τα “λιοντάρια”18:10Χαλκίδα: Φωτιά σε σπίτι στην Αγία Μαρίνα - Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο17:56Τσίπρας: Ο προοδευτικός κόσμος αναζητά μια ισχυρή κυβερνώσα προοδευτική δύναμη, κι όχι μικρά και ανίσχυρα να κυβερνήσουν κόμματα17:42Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης ενδιαφέρεται μόνο για τα υπερκέρδη της ΔΕΗ, των τραπεζών και των γαλάζιων ακρίδων17:28Πυροβολισμοί, απειλές και εκβιασμοί στο Κορωπί: Δύο συλλήψεις 17:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο