LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 14 Δεκεμβρίου 2019 09:34

Νέα Ζηλανδία: Φόβοι για νέα έκρηξη του ηφαιστείου

Υπό την απειλή μιας νέας έκρηξη οι δύτες αναζητούν πτώματα.    

ηφαίστειο - Νέα Ζηλανδία - Γουακατάνε - Whakatane - White Island

Δύτες αναζητούν σήμερα πτώματα στα ύδατα γύρω από το νησί Γουάιτ της Νέας Ζηλανδίας, όπου η έκρηξη ηφαιστείου στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 16 ανθρώπους.

Υπό την απειλή μιας νέας έκρηξης, οι δύτες προσπαθούν να βρουν τα πτώματα δύο ανθρώπων που εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι πέντε ημέρες μετά την έκρηξη που σημειώθηκε τη Δευτέρα.

Οι έρευνες επικεντρώνονται σε μια ζώνη όπου ένα πτώμα εθεάθη να επιπλέει στη θάλασσα την επομένη της φονικής έκρηξης.

Οι δύτες επιχειρούν «μέσα σε μοναδικές και δύσκολες συνθήκες», μέσα σε νερά «με ορατότητα που κυμαίνεται από μηδέν μέχρι δύο μέτρα», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της αστυνομίας Τζον Τιμς.

Από τους 47 ανθρώπους που βρίσκονταν πάνω στο νησί τη στιγμή της έκρηξης, τουλάχιστον 16 έχουν σκοτωθεί και 28 εξακολουθούσαν σήμερα να νοσηλεύονται στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, από τους οποίους 21 βρίσκονται σε κατάσταση που οι γιατροί χαρακτηρίζουν «κρίσιμη».

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους αυτούς ήταν τουρίστες προερχόμενοι από την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Κίνα, τη Γερμανία, τη Μαλαισία και τη Νέα Ζηλανδία.

Οι σοροί των έξι ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους περισυλλέχθηκαν χθες, Παρασκευή, με μια επικίνδυνη επιχείρηση από επίλεκτους Νεοζηλανδούς στρατιώτες ενώ υπήρχε κίνδυνος να σημειωθεί νέα έκρηξη.

Επιστήμονες που παρατηρούν το νησί Γουάιτ δήλωσαν σήμερα πως η πιθανότητα να σημειωθεί έκρηξη στη διάρκεια του σαββατοκύριακου έχει μειωθεί, όμως ο κίνδυνος παραμένει.

«Η νέα εκτίμησή τους είναι ότι υπάρχουν από 35% έως 50% πιθανότητες να σημειωθεί έκρηξη», ανέφερε η ηφαιστειολόγος Νατάλια Ντελίν.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν ανακοίνωσε πως τη Δευτέρα στις 14:11 (τοπική ώρα, 03:11 ώρα Ελλάδας), την ώρα που άρχισε η έκρηξη στο νησί Γουάιτ, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη χώρα στη μνήμη των θυμάτων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παπαδάκης: Να ελέγξουμε τις "γερασμένες" υποδομές20:32Παναθηναϊκός - Μπενίτεθ: Όσο κερδίζεις γίνεσαι όλο και πιο δυνατός 20:16Υπό βροχή η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα20:02Κακοκαιρία Adel: Καταρρακτώδης βροχή στην Αττική - Προβλήματα στην κυκλοφορία 19:48Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή19:34Την Παρασκευή η συνάντηση Μητσοτάκη - Μέτσολα στο Μαξίμου19:20ΠΑΟΚ - Μιχαηλίδης: Η δουλειά που έγινε και πέρυσι και φέτος είναι πολύ μεγάλη19:06Πάπας Λέων - Ερντογάν: Κρίσιμη συνάντηση στην Άγκυρα με φόντο τις παγκόσμιες εντάσεις 18:52Τροχαίο ατύχημα στον Περιφερειακό Θεσσαλονίκης18:38ΕΟΔΥ: 138 νέες εισαγωγές COVID19 και 12 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα18:24ΑΑΔΕ: Πρόστιμα σε ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων για παραβίαση του καθεστώτος ακινησίας18:10Συνελήφθη 23χρονος οπαδός που έκανε χρήση λέιζερ σε βάρος αθλητών κατά τη διάρκεια αγώνα17:57ANT1 sports: Ευρωπαϊκές “μάχες” για ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ17:43ΗΠΑ: Το FBI διεξάγει έρευνα για τρομοκρατία για τους πυροβολισμούς εναντίον δύο στρατιωτών της Εθνοφρουράς17:42Έπεσαν οι πρώτες νιφάδες χιονιού στα χιονοδρομικά κέντρα17:28Τουρκία: Ξεκίνησε η ναυπήγηση ενός αντιτορπιλικού αντιαεροπορικής άμυνας - Θα αποτελέσει τμήμα του Χαλύβδινου Θόλου17:14Υπόθεση Novartis: Δεσμεύονται όλα τα περιουσιακά στοιχεια των δύο πρώην προστατευόμενων μαρτύρων17:00ΟΠΕΚΕΠΕ: Άναψε… φωτιές ο ισχυρισμός Ανδρουλάκη για κουμπαριά Μητσοτάκη – Ξυλούρη16:46Χανιά: Επιτέθηκε στον πατέρα του με 50 μαχαιριές επειδή… τον είδε στο καφενείο16:33Πούτιν: Το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ μπορεί να αποτελέσει βάση για μελλοντικές συμφωνίες16:19
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο