LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 14 Δεκεμβρίου 2019 09:34

Νέα Ζηλανδία: Φόβοι για νέα έκρηξη του ηφαιστείου

Υπό την απειλή μιας νέας έκρηξη οι δύτες αναζητούν πτώματα.    

ηφαίστειο - Νέα Ζηλανδία - Γουακατάνε - Whakatane - White Island

Δύτες αναζητούν σήμερα πτώματα στα ύδατα γύρω από το νησί Γουάιτ της Νέας Ζηλανδίας, όπου η έκρηξη ηφαιστείου στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 16 ανθρώπους.

Υπό την απειλή μιας νέας έκρηξης, οι δύτες προσπαθούν να βρουν τα πτώματα δύο ανθρώπων που εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι πέντε ημέρες μετά την έκρηξη που σημειώθηκε τη Δευτέρα.

Οι έρευνες επικεντρώνονται σε μια ζώνη όπου ένα πτώμα εθεάθη να επιπλέει στη θάλασσα την επομένη της φονικής έκρηξης.

Οι δύτες επιχειρούν «μέσα σε μοναδικές και δύσκολες συνθήκες», μέσα σε νερά «με ορατότητα που κυμαίνεται από μηδέν μέχρι δύο μέτρα», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της αστυνομίας Τζον Τιμς.

Από τους 47 ανθρώπους που βρίσκονταν πάνω στο νησί τη στιγμή της έκρηξης, τουλάχιστον 16 έχουν σκοτωθεί και 28 εξακολουθούσαν σήμερα να νοσηλεύονται στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, από τους οποίους 21 βρίσκονται σε κατάσταση που οι γιατροί χαρακτηρίζουν «κρίσιμη».

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους αυτούς ήταν τουρίστες προερχόμενοι από την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Κίνα, τη Γερμανία, τη Μαλαισία και τη Νέα Ζηλανδία.

Οι σοροί των έξι ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους περισυλλέχθηκαν χθες, Παρασκευή, με μια επικίνδυνη επιχείρηση από επίλεκτους Νεοζηλανδούς στρατιώτες ενώ υπήρχε κίνδυνος να σημειωθεί νέα έκρηξη.

Επιστήμονες που παρατηρούν το νησί Γουάιτ δήλωσαν σήμερα πως η πιθανότητα να σημειωθεί έκρηξη στη διάρκεια του σαββατοκύριακου έχει μειωθεί, όμως ο κίνδυνος παραμένει.

«Η νέα εκτίμησή τους είναι ότι υπάρχουν από 35% έως 50% πιθανότητες να σημειωθεί έκρηξη», ανέφερε η ηφαιστειολόγος Νατάλια Ντελίν.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν ανακοίνωσε πως τη Δευτέρα στις 14:11 (τοπική ώρα, 03:11 ώρα Ελλάδας), την ώρα που άρχισε η έκρηξη στο νησί Γουάιτ, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη χώρα στη μνήμη των θυμάτων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Οι ΗΠΑ προχώρησαν στη σύλληψη δεξαμενοπλοίου που αναχώρησε από τη Βενεζουέλα χωρίς έγκριση23:59ΟΗΕ: Διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τους θανάτους κατά τις διαδηλώσεις στο Ιράν23:46Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου: Επιστροφή στις νίκες για τους ερυθρόλευκους23:36Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου23:26Πάτρα: Παρουσιάστηκε και έκτος κατηγορούμενος για την υπόθεση του θανάτου 30χρονου23:12Χωρίς ταξί η Θεσσαλονίκη για 48 ώρες22:58Ιράν: Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς καταδικάζουν τη βία κατά διαδηλωτών22:44Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος σήκωσε στον αέρα αυτοκίνητο22:30Ουκρανία: Ρωσικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή της Οδησσού22:16ΕΕ-Mercosur: Η Φον ντερ Λάιεν χαιρέτισε την έγκριση της "ιστορικής" συμφωνίας22:02Σε ποια σημεία των οδικών δικτύων της Δυτικής Ελλάδας παραμένουν μπλόκα21:48Έρευνα ΑΝΤ1 - Τι κρύβεται πίσω από το προφίλ  "EMILY" που διέρρευσε το βίντεο το οποίο πυροδότησε τη "βόμβα" στην Κυπριακή Προεδρία21:34Hellenic Train: Ακινητοποίηση αμαξοστοιχίας και καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού Πατρών21:20ANT1 Sports: Την Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός, για την Ευρωλίγκα21:06Χιόνια και παγετός σε Γιάννενα και Άρτα20:52Σάλος στην Κύπρο: Εκτυλίσσεται πολιτικό και κατασκοπευτικό θρίλερ με τη διαρροή βίντεο από "αινιγματικό" λογαριασμό 20:38Συμφωνία ΕΕ-Mercosur: Τι σημαίνει για τους Έλληνες αγρότες και τα ελληνικά προϊόντα;20:24Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:10Σαράφογλου για τις γεωπολιτικές εξελίξεις - Μετά τη Βενεζουέλα, το Ιράν19:56Λαμία: Άνοιξαν οι αγρότες την παλιά εθνική οδό στη Θήβα 19:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο