LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 13 Δεκεμβρίου 2019 12:05

Ελεύθερος ο Έλληνας ναυτικός που απήχθη από πειρατές στο Τόγκο

Το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο δέχθηκε επίθεση ενώ έπλεε στα ανοικτά της Νιγηρίας, στις 4 Νοεμβρίου. Νεκρός ένας εκ των ομήρων!

Πειρατεία - Τόγκο- 20χρονος - Δημήτρης

Ελεύθερος αφέθηκε ο Έλληνας ναυτικός που απήχθη με τρία ακόμα μέλη του πληρώματος ελληνόκτητου πετρελαιοφόρου, από πειρατές στο Τόγκο, στις 4 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για τον 20χρονο δόκιμο μηχανικό, για την υγεία του οποίου είχε σημάνει συναγερμό η οικογένειά του, καθώς αντιμετώπιζε κάποιο χρόνιο πρόβλημαΟ νεαρός ναυτικός πραγματοποιούσε το δεύτερο εκπαιδευτικό του ταξίδι όταν έπεσε θύμα πειρατείας μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρίας του πλοίου «Elka Aristotle», ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις από τους τέσσερις απαχθέντες, ενώ ο τρίτος έχασε τη ζωή του. Όπως εξηγεί η European Products Carriers Ltd, τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, αλλά όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πέθανε από κάποια ασθένεια και όχι από τους πειρατές.

Όλοι οι υπόλοιποι απαχθέντες είναι καλά στην υγεία τους και έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για την επιστροφή τους στις πατρίδες τους, την Ελλάδα, τη Γεωργία και τις Φιλιππίνες. Μάλιστα, πληροφορίες του ΑΝΤ1 αναφέρουν ότι ο 20χρονος Έλληνας ναυτικός βρίσκεται εν πτήσει με προορισμό την Αμπούτζα, από όπου θα λάβει βίζα για την επιστροφή του στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση εκδηλώθηκε 66 ναυτικά μίλια νότια του πετρελαϊκού τερματικού σταθμού ανοικτά της νήσου Μπόνι. Το δεξαμενόπλοιο με σημαία Χονγκ Κονγκ, το οποίο ανήκει στην εταιρεία Navios Maritime Acquisition, ήταν έμφορτο όταν δέχθηκε την επίθεση.

ΕΛΚΑ Αριστοτέλης

Η ανακοίνωση της εταιρίας:

Η European Products Carriers Ltd., διαχειρίστρια εταιρία του πετρελαιοφόρου «Elka Aristotle», που δέχθηκε επίθεση από πειρατές Τόγκο, στις 4 Νοεμβρίου, κατά την οποία τέσσερα μέλη του πληρώματος απήχθησαν, αναφέρει ότι τρεις εξ αυτών είναι πλέον ελεύθεροι.

«Είναι ασφαλείς και καλά, είχαν ιατρικούς ελέγχους και επί του παρόντος ενημερώνονται από τις τοπικές αρχές πριν επιστρέψουν στην πατρίδα τους στις Φιλιππίνες, την Ελλάδα και τη Γεωργία αντίστοιχα. Οι οικογένειές τους ενημερώνονται για την κατάστασή τους» αναφέρει η εταιρία.

«Ωστόσο, με μεγάλη θλίψη πρέπει να ανακοινώσουμε ότι το τέταρτο μέλος του πληρώματος, ένας υπήκοος Φιλιππίνων, που απήχθη και κρατήθηκε όμηρος, πέθανε» τονίζει η ανακοίνωση.

«Μια ολοκληρωμένη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τις συνθήκες του θανάτου του, αλλά όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι απεβίωσε από ασθένεια και όχι από κάποιον χειρισμό των πειρατών» σημειώνεται από την εταιρία.

Τέλος, η εταιρία ζητά από όλους τον σεβασμό σε όλες τις οικογένειες που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ανακοίνωση - πειρατεία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία Byron: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σχεδόν σε όλη την ΑττικήΧθες 20:58 | Ειδήσεις

Ποια σημεία παραμένουν ακόμα κλειστά.

Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2 ετών ανιψιά του μέσα στο αμάξι... γιατί τον καταδίωξαν αστυνομικοίΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Ποια είναι η κατάσταση της υγείας της μικρής

Πατρών – Πύργου: Οδηγός προσπάθησε να σπάσει το μπλόκο αγροτών – Παραλίγο να τραυματίσει πεζούς και αστυνομικόΧθες 21:35 | Ειδήσεις

Νωρίτερα, οι αγρότες στα διόδια της Κάτω Αχαΐας έκλεισαν για ακόμα μία φορά τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου και την παλιά εθνική οδό Πατρών – Πύργου.

Συνάντηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ με τον Mητροπολίτη Θεσσαλονίκης ΦιλόθεοΧθες 18:39 | Ειδήσεις

Στη συνάντηση, που σύμφωνα με ανάρτηση της Μητρόπολης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, την κ. Γκίλφοϊλ συνόδευσε ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Τζέρι Ισμαήλ (Jerry Ismail).

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης σε 29 παίκτες για το σκάνδαλο του παράνομου στοιχηματισμού στο ποδόσφαιρο23:59Παράταση και απλοποίηση διαδικασιών στο πρόγραμμα "Προσβασιμότητα κατ’ οίκον"23:50Κύπρος: Ανασχηματισμός στην κυβέρνηση Χριστοδουλίδη με αλλαγές σε πέντε κρίσιμα υπουργεία23:42Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου23:34Βραχνάς για τις οικογένειες το κόστος ενοικίου (βίντεο)23:26Θάσος: Γυναίκα ξυλοκοπήθηκε και μαχαιρώθηκε από τον πρώην σύζυγό της 23:18Μετρό Θεσσαλονίκης: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος δοκιμών23:10Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2 ετών ανιψιά του μέσα στο αμάξι... γιατί τον καταδίωξαν αστυνομικοί 23:02Εξαρθρώθηκε ομάδα που εξαπατούσε τον ΕΟΠΥΥ - Ανάμεσα τους γιατροί και φαρμακοποιός22:54Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενισχύει τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας (εικόνες)22:44Καλαμάτα: Ξεκόλλησε μαρκίζα 4 καταστημάτων στο κέντρο της πόλης (εικόνες)22:34ΚΑΕ Ολυμπιακός: Η ομάδα θα καλύψει τα έξοδα της Φενερμπαχτσέ στην επιστροφή της22:24Μουντιάλ 2026: Η κλήρωση των 12 ομίλων22:14Λειψυδρία: “Μικρή ανάσα” στα αποθέματα νερού από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις22:04Κακοκαιρία Byron: Σύσκεψη συντονισμού για την καταγραφή ζημιών και την αποζημίωση πληγέντων στη Δυτική Αττική21:54Πατρών – Πύργου: Οδηγός προσπάθησε να σπάσει το μπλόκο αγροτών – Παραλίγο να τραυματίσει πεζούς και αστυνομικό21:44Missing alert για την εξαφάνιση 33χρονου21:34Ηράκλειο Κρήτης: Στη φυλακή οι γονείς για την κακοποίηση των οκτώ παιδιών τους 21:24Κακοκαιρία Byron: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σχεδόν σε όλη την Αττική21:09Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Την Δευτέρα αναμένεται η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας20:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο