LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 13 Δεκεμβρίου 2019 07:31

Βρετανία: σαρωτική νίκη του Μπόρις Τζόνσον

Νίκησε με νοκ-άουτ τους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς στις βρετανικές βουλευτικές εκλογές. Κέρδισε την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

AP - ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο αυτοανακηρυχθείς πρωταθλητής του Brexit, νίκησε με νοκ-άουτ τους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς στις βρετανικές βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με το έξιτ πολ που έδειξε ότι κέρδισε χθες, Πέμπτη, την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που είναι απαραίτητη για να παραμείνει στην εξουσία και να προωθήσει τη συμφωνία του Brexit την οποία διαπραγματεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον εξασφάλισαν την πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή των Κοινοτήτων, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο ITV επικαλούμενο μια δική του καταμέτρηση. Με βάση το επίσημο έξιτ πολ, οι Τόρις προβλεπόταν να εξασφαλίσουν 368 έδρες. Με 595 από τις συνολικά 650 έδρες του κοινοβουλίου να έχουν κριθεί, οι Συντηρητικοί εξασφαλίζουν τις 326 μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την καταμέτρηση του ITV. Την ίδια πρόβλεψη, ότι δηλαδή οι Συντηρητικοί θα έχουν την πλειοψηφία των εδρών στην επόμενη Βουλή των Κοινοτήτων, μετέδωσε επίσης η βρετανική δημόσια τηλεόραση, το δίκτυο BBC.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως πράγματι, η κυβέρνηση των Συντηρητικών φαίνεται πως εξασφάλισε νέα, ισχυρή εντολή στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν τηνΠέμπτη. «Σε αυτό το στάδιο πράγματι φαίνεται ότι (...) η κυβέρνηση των Συντηρητικών έλαβε ισχυρή νέα εντολή, να ολοκληρώσει το Brexit κι όχι μόνο να ολοκληρώσει το Brexit, αλλά να ενώσει αυτή τη χώρα και να την οδηγήσει μπροστά», είπε ο Τζόνσον, αφού ενημερώθηκε πως κέρδισε — όπως αναμενόταν από τους περισσότερους — τη βουλευτική έδρα που διεκδικούσε στο Όξμπριτζ.

«Νομίζω ότι αυτές θα αποδειχθούν ιστορικές εκλογές, που μας δίνουν τώρα, σε αυτή τη νέα κυβέρνηση, την ευκαιρία να σεβαστούμε τη δημοκρατική βούληση του βρετανικού λαού, να αλλάξουμε αυτή τη χώρα προς το καλύτερο και να αφήσουμε ελεύθερες τις δυνατότητες ολόκληρου του λαού αυτής της χώρας». «Αυτό θα κάνουμε τώρα, κι αν είμαστε αρκετά τυχεροί και κερδίσουμε την εξουσία τότε η δουλειά μας θα αρχίσει σήμερα», πρόσθεσε ο ηγέτης των συντηρητικών.

Το Brexit θα υλοποιηθεί "εγκαίρως" στις 31 Ιανουαρίου χωρίς "αν ή αλλά", δεσμεύτηκε ο ηγέτης των Συντηρητικών Μπόρις Τζόνσον μετά τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Πέμπτη στη Βρετανία. "Θα υλοποιήσουμε το Brexit εγκαίρως στις 31 Ιανουαρίου, χωρίς αν ή αλλά ούτε ίσως", δήλωσε ο Τζόνσον απευθυνόμενος σε πλήθος υποστηρικτών του που τον επευφημούσε. "Τα καταφέραμε, το κάναμε", σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι οι εκλογές αυτές έδωσαν τέλος στην απειλή για τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος. Με αυτήν την εντολή θα μπορέσουμε επιτέλους να υλοποιήσουμε το Brexit, πρόσθεσε.

Η μετά το Brexit περίοδος της Βρετανίας θα ξεκινήσει την 1η Φεβρουαρίου καθώς τώρα είναι σχεδόν βέβαιο ότι το βρετανικό κοινοβούλιο θα κάνει δεκτή την συμφωνία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για έξοδο από την ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν. "Ο Μπόρις Τζόνσον θα έχει ευρεία πλειοψηφία...Φαίνεται λογικό να θεωρήσουμε ότι (η συμφωνία του Brexit του Τζόνσον με την ΕΕ) θα εγκριθεί από το κοινοβούλιο και επομένως και η έξοδος στις 31 Ιανουαρίου, γεγονός που σημαίνει ότι θα βρισκόμαστε στην επόμενη μετά Brexit φάση από την 1η Φεβρουαρίου", δήλωσε ο Μπρετόν, ο οποίος είναι Γάλλος, στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL. "Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit τελείωσαν. Εισερχόμαστε τώρα σε μια φάση εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη Βρετανία και στην ΕΕ". Οι Βρυξέλλες πρέπει να "ανοικοδομήσουν" τις σχέσεις τους με το Λονδίνο, κυρίως στον εμπορικό τομέα, διαβεβαίωσε ο Μπρετόν. "Τώρα, θα πρέπει να ανοικοδομήσουμε τις σχέσεις με τη Μεγάλη Βρετανία που είναι ένας σημαντικός εταίρος", είπε ο ίδιος ευχόμενος ότι θα "οικοδομηθούν" "ισορροπημένες" εμπορικές σχέσεις με το Λονδίνο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνεχάρη σήμερα τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για τη "μεγάλη" νίκη του στις βουλευτικές εκλογές, η οποία ανοίγει τον δρόμο για μια εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ- Βρετανίας. "Συγχαρητήρια στον Μπόρις Τζόνσον για αυτή τη μεγάλη ΝΙΚΗ", έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter. "Η Βρετανία και οι ΗΠΑ θα είναι πλέον ελεύθερες να συνάψουν μια τεράστια, νέα, εμπορική συμφωνία μετά το BREXIT. Αυτή η συμφωνία μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη και πιο επικερδής από οποιαδήποτε θα μπορούσε να συνάψει με την ΕΕ. Μπράβο Μπόρις!", πρόσθεσε ο Τραμπ.

Η νίκη του Μπόρις Τζόνσον στις βουλευτικές εκλογές της Βρετανίας σημαίνει ότι η αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ είναι πλέον αναπόφευκτη, εκτίμησε ο Νόρμπερτ Ρέτγκεν ανώτερο στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ σε tweet του σήμερα. "Δεν είναι μυστικό ότι προσωπικά ήθελα το ΗΒ να παραμείνει στην ΕΕ", έγραψε το Ρέτγκεν που είναι και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων. "Όμως ο βρετανικός λαός αποφάσισε και πρέπει να δεχθούμε την απόφασή του: Με τη νίκη του Τζόνσον το #Brexit έχει καταστεί αναπόφευκτο. Στόχος μας τώρα είναι να διατηρήσουμε όσο πιο στενές σχέσεις γίνεται με τη Βρετανία", πρόσθεσε.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο