LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 12 Δεκεμβρίου 2019 17:35

Ο καιρός για τους αγρότες

Πρόσκαιρη βελτίωση πριν από την νέα, σύντομη αυτήν την φορά, κακοκαιρία. Οδηγίες για τους καλλιεργητές.

Ο καιρός για τους αγρότες

Σύντομη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός, κυρίως στις στεριές, διατηρώντας λιγοστές βροχές και μπόρες στις θάλασσες και στα πελάγη, πριν καταφθάσει μια κακοκαιρία-εξπρές το Σάββατο!

Την Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις με βροχές στα δυτικά και χιόνια στα βουνά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, καθώς και σποραδικές καταιγίδες στις παράκτιες περιοχές, οι οποίες την νύχτα θα ενισχυθούν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που πρόσκαιρα θα πυκνώσουν, με τοπικές βροχές στη Θράκη, καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -2 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από -1 βαθμό έως 17 βαθμούς και νοτιότερα από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ, στα δυτικά και νότια πελάγη 6 μποφόρ, με ενίσχυση από το απόγευμα στα 7 μποφόρ, στο Ιόνιο 8 μποφόρ.

Ο καιρός την Παρασκευή σε 20 αγροτικές περιοχές

Καιρός για Αγρότες - κάρτα - 13/12/2019

Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης, και όσον αφορά στην Ψύλλα Αχλαδιάς. Λόγω των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών τα ενήλικα άτομα παραμένουν δραστήρια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

  • • Μόνο σε οπωρώνες που παρουσίασαν σημαντική προσβολή συνιστάται ψεκασμός με συνθετικές πυρεθρίνες σε μια ηλιόλουστη μέρα. Ο ψεκασμός αυτός στρέφεται κατά των ενηλίκων και αποσκοπεί στη δραστική μείωση του πληθυσμού που θα διαχειμάσει.
  • • Εάν η προσβολή δεν ήταν σημαντική ή αν παρατηρούνται ικανοποιητικοί πληθυσμοί αρπακτικών και παρασίτων, ο ψεκασμός αυτός συνιστάται να παραλειφθεί.

Σε κάθε περίπτωση, για την ασφαλή διάγνωση, τον προγραμματισμό και την επιλογή του κατάλληλου σκευάσματος με το οποίο θα γίνεται η επέμβαση, να ακολουθούνται πάντα οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό:


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γαλλία: Ο πρόεδρος Μακρόν θα συναντηθεί με Ζελένσκι, Στάρμερ και Μερτς τη Δευτέρα στο Λονδίνο23:58ΗΠΑ: Ρακούν "διαρρήκτης" τα έκανε γυαλιά-καρφιά σε κάβα - Κατέληξε μεθυσμένο στην τουαλέτα23:41Κακοκαιρία Byron: Πού καταγράφηκε το μεγαλύτερο ύψος βροχής23:24Σεισμός 4.7 ρίχτερ στα Καλάβρυτα23:10Νότια Κορέα: Αποκαλύφθηκε δίκτυο μαζικής παραβίασης καμερών - Χιλιάδες πολίτες θύματα κρυφής καταγραφής22:56Σαρκοζί: Στη δημοσιότητα αποσπάσματα από το νέο του βιβλίο που περιγράφει τις 20 μέρες που έμεινε στη φυλακή22:42Ναυάγιο στην Κρήτη: Μάχη για τη ζωή τους δίνουν οι δύο διασωθέντες22:28Βύρωνας: Εξιχνιάσθηκε συμμορία που λήστευε πρακτορεία τυχερών παιγνίων22:14Βρετανικός Τύπος: Η ευλογιά θα αφανίσει την ελληνική φέτα22:00Ολοκληρώθηκε η πορεία για τα 17 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία21:45Μάχη τίτλου στη Formula 1: Ο Φερστάπεν στην pole, ο Νόρις ένα βήμα από το πρωτάθλημα21:31Ζάκυνθος: Συνελήφθησαν οι γονείς του 2χρονου αγοριού που πέθανε μετά από επίθεση σκύλου21:17Θεσσαλονίκη: Κτηνοτρόφος καταρρέει, μετά την αναγκαστική θανάτωση του κοπαδιού του (βίντεο)21:03Μητσοτάκης: Η ανάρτηση για την ανασκόπηση του 2025 - Ένα έτος με μεγάλα έργα, νέες αποφάσεις και αλλαγές20:49Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Επεισόδια στα Εξάρχεια - Μολότοφ και προσαγωγές (βίντεο)20:35Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:21ANT1 Sports: Η FIFA τίμησε τον Τραμπ με το πρώτο Βραβείο Ειρήνης στην κλήρωση του Μουντιάλ20:09Συμβαίνει Τώρα: Πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στο κέντρο της Αθήνας (βίντεο)19:55Ο ΠΑΟΚ ανέβασε ταχύτητα και λύγισε τον Κολοσσό19:41Ναυάγιο με μετανάστες στην Κρήτη - 18 νεκροί19:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο