LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 12 Δεκεμβρίου 2019 08:21

Πέτσας στον ΑΝΤ1: θέλουμε ευρύτερη ευρωπαϊκή “ομπρέλα” μπροστά στις τουρκικές προκλήσεις (βίντεο)

Για την τουρκική προκλητικότητα και τις προσδοκίες της Ελλάδας από τη σημερινή συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής μίλησε στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στ. Πέτσας - Καλημέρα Ελλάδα

Για την τουρκική προκλητικότητα και τις προσδοκίες της Ελλάδας από τη σημερινή συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής μίλησε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

"Υπάρχει ένα πλαίσιο επαφών του πρωθυπουργού και της ελληνικής διπλωματίας με άλλες χώρες, εντός και εκτός Ευρώπης, ώστε να απομονωθεί διπλωματικά η Τουρκία απέναντι στις παράνομες, κατά το Διεθνές Δίκαιο, ενέργειές της με αποκορύφωμα την άκυρη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας – Λιβύης" τόνισε ο κ. Πέτσας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου, που είδε το «φως» της δημοσιότητας ικανοποιούνται τρία θέματα που έχει θέσει η κυβέρνηση για τις τουρκικές προκλήσεις: Η καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας,  η ρητή αναφορά ότι δεν παράγει κανένα νόμιμο αποτέλεσμα αυτή η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας – Λιβύης και η διατύπωση της ανεπιφύλακτης στήριξη της Ευρώπης στην Ελλάδα και την Κύπρο.

"Αυτά τα τρία πράγματα δίνουν την πολιτική «ομπρέλα» ώστε όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες της ΕΕ αλλά και οι υπουργοί να μπορέσουν να εξειδικεύσουν ένα πλαίσιο για να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα ακόμα και με κυρώσεις, εάν χρειαστεί" σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η Ελλάδα επιδιώκει μια ευρύτερη ευρωπαϊκή «ομπρέλα» στήριξης της χώρας μας και οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταδικάσουν τις τουρκικές προκλήσεις.

"Η Ελλάδα θα έχει δίπλα της όλους τους συμμάχους της εάν χρειαστεί και ελπίζουμε να μη χρειαστεί" απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση για το εάν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα μείνει μόνη σε περίπτωση που η Τουρκία υλοποιήσει τις απειλές της.


 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αττική: Σε ποιους Δήμους θα παραμείνουν κλειστά, εκτάκτως, τα σχολεία09:02Πειραιάς: Όχημα έχασε τον έλεγχο κι έπεσε στο λιμάνι08:48Ρωσία: Προειδοποιεί για αντίποινα σε περίπτωση κατάσχεσης ρωσικών περιουσιακών στοιχείων 08:34Γλυφάδα: Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια (βίντεο)08:20Κίνηση στους δρόμους: Χάος σε κέντρο και Κηφισό προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση08:06Τζουμέρκα: Σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία - "Ανά 100 μέτρα υπάρχει κατολίσθηση", λέει κάτοικος στο Καλημέρα Ελλάδα07:52Περιστέρι: Φωτιά σε διαμέρισμα - Απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα07:38Τυμπάκι: Κλειστά το Γυμνάσιο και το Λύκειο για την κηδεία του 19χρονου Ραφαήλ07:24Λευκός Οίκος: Πέθανε η εθνοφρουρός που τραυματίστηκε από πυροβολισμούς07:10Πυρκαγιά στο Χονγκ Κονγκ: 94 νεκροί και 76 τραυματίες06:56Προϋπολογισμός 2026: Μετατίθεται κατά μία μέρα η συζήτηση και ψήφιση του06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 28 Νοεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:14Europa League: Συνεχίζονται οι νίκες για το "τριφύλλι"00:14Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Νίκη… χρυσάφι για την “Ένωση” (βίντεο)00:04Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλές 23:47Σούπερμαν: Αντίτυπο της πρώτης έκδοσης κόμικ πουλήθηκε έναντι αστρονομικού ποσού23:35Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Το γκολ με το οποίο προηγήθηκε η “Ένωση”23:21Σε συναγερμό η Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία σε Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα23:07Ολλανδία: Ενισχύεται με 100 ραντάρ για την ανίχνευση drones22:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο