LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 11 Δεκεμβρίου 2019 17:18

Κικίλιας: Ογκολογικά φάρμακα για 900 ασθενείς σε ένα μήνα, απευθείας στις ιδιωτικές κλινικές

Προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι να μπει τέρμα στις ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Κικίλιας - ΕΟΠΥΥ

Έτοιμη για την επόμενη φάση υλοποίησης του προγράμματος απευθείας διάθεσης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους, προκειμένου να μειωθούν οι ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, είναι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία για την απευθείας διάθεση ογκολογικών φαρμάκων σε ιδιωτικές κλινικές της Αττικής δείχνουν ότι περισσότεροι από 900 ασθενείς έλαβαν τη θεραπεία τους στις 11 συμβεβλημένες κλινικές το μήνα Νοέμβριο, χωρίς ταλαιπωρία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ. Πλέον, η διάθεση των ογκολογικών φαρμάκων γίνεται απευθείας στις κλινικές, όπου εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι έχουν φροντίσει να προμηθευτούν από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ τα σκευάσματα για λογαριασμό των ασθενών, χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ περισσότερες ιδιωτικές κλινικές, τόσο στην Αττική όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Στην Αττική, ο αριθμός των κλινικών όσο και των ωφελούμενων ασθενών αναμένεται να διπλασιαστεί. Επίσης, από τις αρχές του 2020 ξεκινά η διάθεση φαρμάκων από τα φαρμακεία της γειτονιάς για περιπατητικούς ογκολογικούς ασθενείς και πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας.

«Βασική προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, όπως την έθεσε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν να βάλουμε τέρμα στις ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για τις ευπαθείς ομάδες και τους βαρέως πάσχοντες. Το εφαρμόσαμε εντός δύο μηνών για τους ογκολογικούς ασθενείς που λαμβάνουν τη θεραπεία τους στις ιδιωτικές κλινικές» δήλωσε σχετικά ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Πλέον, η διάθεση των ογκολογικών φαρμάκων γίνεται απευθείας στις κλινικές, όπου εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι έχουν φροντίσει να προμηθευτούν από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ τα σκευάσματα για λογαριασμό των ασθενών. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το μήνα Νοέμβριο, πάνω από 900 συμπολίτες μας πήραν τα φάρμακά τους, χωρίς ταλαιπωρία για αυτούς και τις οικογένειές τους και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, σε 11 συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές της Αττικής.

Το πρώτο βήμα της υλοποίησης μιας από τις πιο σημαντικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ασθενών με σοβαρά νοσήματα και της πρόσβασής τους στην αγωγή τους, έχει ήδη γίνει. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμένεται να επεκταθεί σε περισσότερες ιδιωτικές κλινικές της Αττικής, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας που θα υπάρξει ανάγκη. Επίσης, έπειτα από συμφωνία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, από τις αρχές του 2020 οι περιπατητικοί ογκολογικοί ασθενείς και οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας, θα λαμβάνουν τα φάρμακά τους από τα φαρμακεία της γειτονιάς τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ανεξέλεγκτη ταχύτητα και social media: Κάνουν ράλι με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα22:00Τραγωδία στην Ελβετία: Η Γαλλία δέχεται τραυματίες σε γαλλικά νοσοκομεία21:46Ο Τραμπ αναβάλλει κατά ένα έτος την αύξηση των δασμών σε εισαγόμενα έπιπλα21:32O Παναθηναϊκός άρχισε συζητήσεις για τον Αντίνο21:18ANT1 Sports: Οι αστείες στιγμές από τον χώρο του αθλητισμού, το 2025 (βίντεο)21:04Ελβετία - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: Άνθρωποι ούρλιαζαν, άλλοι κείτονταν νεκροί στο έδαφος (βίντεο)20:50Μαζικοί έλεγχοι αλκοτέστ στην Αθήνα - 62 οδηγοί πάνω από το όριο20:36Λάρισα: Σύγκρουση δύο αυτοκινήτων - Άνδρας στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις20:22Ελβετία: Συλλυπητήριο μήνυμα υποστήριξης απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή20:08Αταμάν: Από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός19:54Πυρκαγιά στο Κραν Μοντάνα - Παρμελέν: Μια από τις χειρότερες τραγωδίες στην ιστορία της χώρας19:40Πάτρα: Τραυματίστηκε ζευγάρι που επέβαινε σε μηχανή που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο19:26Κόπα Άφρικα - Γκαμπόν: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την αναστολή της εθνικής ομάδας19:12Ηράκλειο: Το νέο έτος ξεκίνησε με δύο περιστατικά μέθης ανηλίκων18:58Ελβετία: Για 47 νεκρούς κάνει λόγο ο Ιταλός ΥΠΕΞ - Βίντεο από το μπαρ του Κραν Μοντανά18:44Βαρυμπόμπη: Τροχαίο με δύο τραυματίες στον Κηφισό18:30Δήμος Ζήρου: 16χρονος τραυματίστηκε από όπλο - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση 18:16Η Ρωσία θα δώσει στις ΗΠΑ αποδείξεις του φερόμενου ουκρανικού πλήγματος στο σπίτι του Πούτιν18:02ΑΕΚ: Ο Μπαρνάμπας Βάργκα μετακομίζει στην Νέα Φιλαδέλφεια17:48Ουκρανία: Καταδικάζει ρωσική επίθεση με ντρόουν την Πρωτοχρονιά εναντίον ενεργειακών υποδομών17:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο