LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 11 Δεκεμβρίου 2019 13:53 | Ανανέωση: 11 Δεκεμβρίου 2019 14:12

Ψήφος αποδήμων: Νέες αλλαγές προανήγγειλε ο Θεοδωρικάκος

Επιπλέον βήματα που ικανοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την ευρύτερη δυνατή αποδοχή του νομοσχεδίου. Παράθυρο για "ναι" άνοιξε ο Χαρίτσης.

Ψήφος αποδήμων

Επιπλέον βήματα που ικανοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την ευρύτερη δυνατή αποδοχή του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων, προανήγγειλε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε περαιτέρω βελτιώσεις επί του νομοσχεδίου που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής. Ειδικότερα, μειώνεται στα 8 χρόνια από 10 που προβλέπει το νομοσχέδιο ο χρόνος για την ανανέωση των εκλογικών καταλόγων, ενώ ο εκπρόσωπος του Συνηγόρου του Πολίτη στη Διακομματική Επιτροπή θα είναι ο εισηγητής επί των ενστάσεων. 

“Ναι" επί της αρχής του νομοσχεδίου αναμένεται να πει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα υπερψηφίσει και όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου με τα οποία συμφωνεί.

Με τα δεδομένα αυτά το νομοσχέδιο οδεύει προς ψήφιση με ρεκόρ 291 ψήφων, καθώς μέχρι στιγμής μόνον το ΜέΡΑ 25 καταψηφίζει. Το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, θα υπερψηφίσει όσα άρθρα συμφωνεί. 

"Η ψήφιση του έχει πολύ μεγάλη εθνική και πολιτική σημασία", επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών και απηύθυνε νέα έκκληση να μην λείπει κανείς από αυτή την ιστορική στιγμή. Έκανε μάλιστα, γνωστό ότι προ ολίγου τον συνεχάρη στα υπουργικά έδρανα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σε τοποθέτηση του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπ. Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, αφήνοντας ανοικτό παράθυρο για υπερψήφιση του νομοσχεδίου είπε "θεωρούμε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πιο τεκμηριωμένη και ολοκληρωμένη κι άρα υπερτερεί του νομοσχεδίου, παρόλα αυτά, θέλουμε να υπάρξει λύση και επιδιώκουμε τη συναίνεση, είναι καιρός οι Έλληνες της διασποράς να μπορούν να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους, βεβαίως παραμένουμε σε εγρήγορση για ένα αξιόπιστο και μακράς πνοής θεσμικό πλαίσιο που θα διευκολύνει τους Έλληνες εξωτερικού και θα διαφυλάσσει την εκλογική διαδικασία από ατοπήματα".


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πυροβολισμοί στην Κυψέλη – Εντοπίστηκαν 6 κάλυκες23:59ATP Finals – Τορίνο: Δυο θεατές νεκροί μέσα σε λίγες ώρες23:45Μενδώνη: Πιο κοντά από ποτέ η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα23:31Λίβανος: Ο Χάνιμπαλ Καντάφι αποφυλακίστηκε μετά από 10 χρόνια κράτησης χωρίς δίκη23:16Θεσσαλονίκη: Καραμπόλα πέντε οχημάτων με επτά τραυματίες23:01Τουρκία: Σοκ από το στοιχηματικό σκάνδαλο – Παραπέμπονται περισσότεροι από 1.000 ποδοσφαιριστές22:47"Ο άνθρωπος μπροστά": Παρουσίαση του προγράμματος της Πλεύσης Ελευθερίας με την βοήθεια AI (εικόνες)22:32Λένορμαν: Σύγκρουση τρένου με μοτοσικλέτα22:18Μητσοτάκης: Η κακοκαιρία “Daniel” θα στοιχίσει στην πολιτεία περισσότερα από 3 δις ευρώ22:04Αττική: Εξαρθρώθηκε συμμορία που διακινούσε ναρκωτικά – Τρεις συλλήψεις21:51Αυτός είναι ο πιο ακριβός αθλητικός σύλλογος στον κόσμο21:37Απολογείται το BBC: Ο Τραμπ ζητάει την αποκατάσταση της αλήθειας 21:23Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη21:09Όμιλος ANTENNA: Δείπνο προς τιμήν των υπουργών των ΗΠΑ παρέθεσε ο Θοδωρής Κυριακού20:56Τάσος Τέλλογλου - Πολεοδομία: Ζήτησαν "γρηγορόσημο" 50.000 ευρώ από το ΤΕΕ20:42ΠΑΟΚ: Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας υπέστη θλάση - Πότε αναμένεται η επιστροφή του20:28Λιονέλ Μέσι: Ο θρύλος της Μπαρτσελόνα επέστρεψε στο Καμπ Νου (Εικόνες)20:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου20:00ΗΠΑ: Έξι νεκροί από αμερικανικό πλήγμα κατά πλεούμενων που φέρονται να μετέφεραν ναρκωτικά19:47Γιάννης Αντετοκούνμπο: Έπρεπε να κερδίσουμε το σημερινό ματς, αύριο έχουμε ένα άλλο - Πικρή ήττα για τους Μιλγουόκι Μπακς19:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο