LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 11 Δεκεμβρίου 2019 13:53 | Ανανέωση: 11 Δεκεμβρίου 2019 14:12

Ψήφος αποδήμων: Νέες αλλαγές προανήγγειλε ο Θεοδωρικάκος

Επιπλέον βήματα που ικανοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την ευρύτερη δυνατή αποδοχή του νομοσχεδίου. Παράθυρο για "ναι" άνοιξε ο Χαρίτσης.

Ψήφος αποδήμων

Επιπλέον βήματα που ικανοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την ευρύτερη δυνατή αποδοχή του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων, προανήγγειλε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε περαιτέρω βελτιώσεις επί του νομοσχεδίου που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής. Ειδικότερα, μειώνεται στα 8 χρόνια από 10 που προβλέπει το νομοσχέδιο ο χρόνος για την ανανέωση των εκλογικών καταλόγων, ενώ ο εκπρόσωπος του Συνηγόρου του Πολίτη στη Διακομματική Επιτροπή θα είναι ο εισηγητής επί των ενστάσεων. 

“Ναι" επί της αρχής του νομοσχεδίου αναμένεται να πει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα υπερψηφίσει και όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου με τα οποία συμφωνεί.

Με τα δεδομένα αυτά το νομοσχέδιο οδεύει προς ψήφιση με ρεκόρ 291 ψήφων, καθώς μέχρι στιγμής μόνον το ΜέΡΑ 25 καταψηφίζει. Το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, θα υπερψηφίσει όσα άρθρα συμφωνεί. 

"Η ψήφιση του έχει πολύ μεγάλη εθνική και πολιτική σημασία", επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών και απηύθυνε νέα έκκληση να μην λείπει κανείς από αυτή την ιστορική στιγμή. Έκανε μάλιστα, γνωστό ότι προ ολίγου τον συνεχάρη στα υπουργικά έδρανα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σε τοποθέτηση του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπ. Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, αφήνοντας ανοικτό παράθυρο για υπερψήφιση του νομοσχεδίου είπε "θεωρούμε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πιο τεκμηριωμένη και ολοκληρωμένη κι άρα υπερτερεί του νομοσχεδίου, παρόλα αυτά, θέλουμε να υπάρξει λύση και επιδιώκουμε τη συναίνεση, είναι καιρός οι Έλληνες της διασποράς να μπορούν να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους, βεβαίως παραμένουμε σε εγρήγορση για ένα αξιόπιστο και μακράς πνοής θεσμικό πλαίσιο που θα διευκολύνει τους Έλληνες εξωτερικού και θα διαφυλάσσει την εκλογική διαδικασία από ατοπήματα".


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την Κάρτα Αναπηρίας - Δωρεάν οι μετακινήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς23:59Μουντιάλ 2026: «Κρύο» φινάλε με «λευκή» ισοπαλία κόντρα στη Λευκορωσία για την Εθνική Ομάδα23:45Φάρσαλα: Ετοιμάζονται για μπλόκα οι αγρότες – Την Κυριακή η πανελλαδική σύσκεψη23:33Λίβανος: Τουλάχιστον 13 νεκροί εξαιτίας ισραηλινού πλήγματος23:20Αγρίνιο: Σφοδρή πλαγιομετωπική σύγκρουση ΙΧ – Τρεις τραυματίες, ανάμεσά τους ένα παιδί (βίντεο)23:06Ιωάννινα: Κεραυνός τρύπησε σκεπή τριώροφης πολυκατοικίας22:52Λευκός Οίκος: Επενδύσεις 1 τρισ. δολαρίων στις ΗΠΑ υποσχέθηκε ο Μπιν Σαλμάν – Πρόθυμος να αναγνωρίσει το Ισραήλ22:38Ηγουμενίτσα: Πλάτανος έπεσε σε επιχείρηση εξαιτίας των σφοδρών ανέμων (βίντεο)22:24Τουρκία: Η προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία δεν σταμάτησε λόγω αμερικανικού LNG22:10Τροχαία Αττικής: Περισσότερες από 1.200 παραβάσεις μέσα σε έξι ημέρες21:56Βρετανία: Η MI5 ειδοποιεί Βρετανούς βουλευτές για κινεζικές απόπειρες κατασκοπείας21:42Η Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος τιμά τα 80 χρόνια του Τ-6 Harvard21:28Μητσοτάκης: Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν21:14Ο Ανδρέας Τεττέη τιμήθηκε από την FIFPro με το βραβείο Ακτιβισμού21:00Κύκλωμα με τηλεφωνικές απάτες: Στη φυλακή οδηγούνται 5 κατηγορούμενοι – Ανάμεσά τους και ο "αρχηγός"20:46Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για το κύκλωμα με τις ψευτοεπενδύσεις στο καζίνο20:32Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη20:18Νέος Κόσμος: Ο 29χρονος είχε επιτεθεί άλλες τρεις φορές σε οδηγούς για τον ίδιο λόγο 20:04Τέλλογλου – Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Κομβικοί οι σύμβουλοι στην ελληνική γεωργία19:50Παντελίδης - "Αποκαλύψεις": Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για την τελευταία νύχτα του καλλιτέχνη19:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο