LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 11 Δεκεμβρίου 2019 10:56

Γαλλία και Ιταλία μπλοκάρουν τις “ορέξεις” της Τουρκίας

Το σενάριο εμπλοκής της Γαλλίας με αποστολή ερευνητικού σκάφους νότια της Κρήτης συζητούν Αθήνα και Παρίσι. Στρατιωτικό πλοίο της Ιταλίας στην Κύπρο.

AP - ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Το σενάριο εμπλοκής της Γαλλίας με αποστολή ερευνητικού σκάφους της στην «κόκκινη ζώνη» του τουρκολιβυκού μνημονίου εξετάζουν σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα» η Αθήνα και το Παρίσι σε περίπτωση που η Άγκυρα αποφασίσει να κλιμακώσει τις προκλήσεις στέλνοντας νότια της Κρήτης δικό της ερευνητικό πλοίο για λογαριασμό της Λιβύης.

Εξάλλου η Γαλλία μπορεί να στείλει ερευνητικό πλοίο στην περιοχή, καθώς έχει υπογράψει με την Ελλάδα συμφωνία παραχώρησης δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα La Repubblica δημοσιοποίησε την πληροφορία ότι «η Ιταλία απέστειλε στρατιωτικό πλοίο στην Κύπρο για την προστασία των εθνικών της συμφερόντων».

Πρόκειται για τη φρεγάτα Μartinengo, η οποία έφτασε την περασμένη Παρασκευή στο λιμάνι της Λάρνακας για επιχείρηση «περιπολίας της ανατολικής Μεσογείου, με στόχο την παρουσία και την παρακολούθηση των ναυτικών περιοχών, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και για την προστασία των εθνικών συμφερόντων» αναφέρεται, αναλυτικά, σε επίσημο ιταλικό ανακοινωθέν. «Το μήνυμα προς την Άγκυρα είναι σαφές: αν χρειάζεται να δείξουμε τη σημαία μας, εμείς είμαστε έτοιμοι» τονίζει η εφημερίδα.

Παράλληλα, αρχίζει την Πέμπτη η τριμερής άσκηση ναυτικής συνεργασίας Κυπριακής Δημοκρατίας, Γαλλίας και Ιταλίας με την επωνυμία «CYP/FRA/IT 2019».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Κύπρου, στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Γαλλία και την Ιταλία, θα πραγματοποιηθεί τριμερής ναυτική άσκηση τύπου «PASSEX» στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου και εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν μέσα από το Πολεμικό Ναυτικό και των τριών χωρών με σκοπό τη βελτίωση των επιχειρησιακών ικανοτήτων των πληρωμάτων, την ενίσχυση του επίπεδου επικοινωνίας και κατανόησης και τη προαγωγή του πνεύματος συνεργασίας, αναφέρεται.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η προστασία της Δικαιοσύνης είναι προστασία της ίδιας της δημοκρατίαςΣήμερα 20:33 | Ειδήσεις

Όσα τόνισε ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Η ελληνική δικαιοσύνη σε επιτάχυνση».

Στους δρόμους της Αττικής ξανά από αύριο τα ταξίΣήμερα 20:16 | Ειδήσεις

Αναστολή της απεργίας αποφάσισε το Σ.Α.Τ.Α., εξαιτίας της κακοκαιρίας.

“Κακοκαιρία BYRON”: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την ΠαρασκευήΣήμερα 12:56 | Ειδήσεις

Πολλές περιφέρειες της χώρας, έχουν τεθεί σε κατάσταση κινητοποίησης (Red Code).

Παπαδάκης - Μπλόκα αγροτών: Χρειάζεται ουσιαστικός και πραγματικός διάλογος μεταξύ αγροτών και κυβέρνησηςΣήμερα 19:17 | Ειδήσεις

Εάν δεν αντιμετωπισθούν τα αιτήματα με διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών και δεν μπουν οι σωστές βάσεις για το μέλλον του πρωτογενή τομέα, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μην υπάρχουν, σύντομα, ελληνικά προϊόντα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητσοτάκης: Η προστασία της Δικαιοσύνης είναι προστασία της ίδιας της δημοκρατίας21:24Φρίκη στην Αργολίδα: Οικογένεια απήγαγε ανήλικη για να την βιάσει 19χρονος21:14Συνελήφθη 49χρονος για διακίνηση ναρκωτικών - Κατάπιε ναρκωτικά και κλώτσησε αστυνομικούς21:04Ουάσινγκτον: Αθώος δηλώνει ο φερόμενος ως δράστης της ένοπλης επίθεσης εναντίων μελών της Εθνοφρουράς20:54Επίσκεψη της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στη Θεσσαλονίκη - Συνάντηση με τον Κ. Γκιουλέκα20:44Στους δρόμους της Αττικής ξανά από αύριο τα ταξί20:34ANT1 Sports: "Θρίλερ" το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης20:24Ιταλία: Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στην Ρώμη (εικόνες)20:14Ολυμπιακός: Αναβλήθηκε ο αγώνας με την Φενερμπαχτσέ στο ΣΕΦ 20:04Παπαδάκης - Μπλόκα αγροτών: Χρειάζεται ουσιαστικός και πραγματικός διάλογος μεταξύ αγροτών και κυβέρνησης19:54Ακυρώθηκε η αυριανή συνάντηση Χατζηδάκη και Τσιάρα με εκπροσώπους των αγροτών Κρήτης19:44“Κακοκαιρία BYRON” - Αττική: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε Ποσειδώνος και Βουλιαγμένης19:34Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία - Υποδοχή στο αεροδρόμιο από τον Πρωθυπουργό Μόντι19:20Κακοκαιρία Byron: Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική - Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί19:06Λωρίδα της Γάζας: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως αναγνωρίστηκαν τα λείψανα του προτελευταίου ομήρου18:56"Αποκαλύψεις": Βίντεο - ντοκουμέντο μετά την απαγωγή του επιχειρηματία στην Κυπαρισσία18:46Μάνδρα Αττικής: Κλειστή η οδός Αγίας Αικατερίνης λόγω υπερχείλισης ρέματος (βίντεο)18:36Κεφαλογιάννης: Η χώρα μπαίνει σε ένα διήμερο έντονης κακοκαιρίας, πρέπει να επιδείξουν όλοι οι πολίτες ιδιαίτερη προσοχή18:22Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρισαν οι δρόμοι στον ΗΣΑΠ Μοσχάτου (βίντεο)18:08Αγρότες-Μπλόκα: Άνοιξαν τα τελωνεία των Ευζώνων και του Προμαχώνα17:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο