LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 11 Δεκεμβρίου 2019 10:56

Γαλλία και Ιταλία μπλοκάρουν τις “ορέξεις” της Τουρκίας

Το σενάριο εμπλοκής της Γαλλίας με αποστολή ερευνητικού σκάφους νότια της Κρήτης συζητούν Αθήνα και Παρίσι. Στρατιωτικό πλοίο της Ιταλίας στην Κύπρο.

AP - ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Το σενάριο εμπλοκής της Γαλλίας με αποστολή ερευνητικού σκάφους της στην «κόκκινη ζώνη» του τουρκολιβυκού μνημονίου εξετάζουν σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα» η Αθήνα και το Παρίσι σε περίπτωση που η Άγκυρα αποφασίσει να κλιμακώσει τις προκλήσεις στέλνοντας νότια της Κρήτης δικό της ερευνητικό πλοίο για λογαριασμό της Λιβύης.

Εξάλλου η Γαλλία μπορεί να στείλει ερευνητικό πλοίο στην περιοχή, καθώς έχει υπογράψει με την Ελλάδα συμφωνία παραχώρησης δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα La Repubblica δημοσιοποίησε την πληροφορία ότι «η Ιταλία απέστειλε στρατιωτικό πλοίο στην Κύπρο για την προστασία των εθνικών της συμφερόντων».

Πρόκειται για τη φρεγάτα Μartinengo, η οποία έφτασε την περασμένη Παρασκευή στο λιμάνι της Λάρνακας για επιχείρηση «περιπολίας της ανατολικής Μεσογείου, με στόχο την παρουσία και την παρακολούθηση των ναυτικών περιοχών, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και για την προστασία των εθνικών συμφερόντων» αναφέρεται, αναλυτικά, σε επίσημο ιταλικό ανακοινωθέν. «Το μήνυμα προς την Άγκυρα είναι σαφές: αν χρειάζεται να δείξουμε τη σημαία μας, εμείς είμαστε έτοιμοι» τονίζει η εφημερίδα.

Παράλληλα, αρχίζει την Πέμπτη η τριμερής άσκηση ναυτικής συνεργασίας Κυπριακής Δημοκρατίας, Γαλλίας και Ιταλίας με την επωνυμία «CYP/FRA/IT 2019».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Κύπρου, στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Γαλλία και την Ιταλία, θα πραγματοποιηθεί τριμερής ναυτική άσκηση τύπου «PASSEX» στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου και εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν μέσα από το Πολεμικό Ναυτικό και των τριών χωρών με σκοπό τη βελτίωση των επιχειρησιακών ικανοτήτων των πληρωμάτων, την ενίσχυση του επίπεδου επικοινωνίας και κατανόησης και τη προαγωγή του πνεύματος συνεργασίας, αναφέρεται.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: Αύριο η επιστροφή ενοικίου σε παραπάνω από 1 εκατ. ενοικιαστέςΣήμερα 12:41 | Ειδήσεις

«Μειώνουμε τον φόρο στις μικρές ιδιοκτησίες ενώ μειώνουμε στο 50% και καταργούμε τον ΕΝΦΙΑ σε χωριά κάτω από 1.500 κατοίκους και μειώνουμε τον ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Εξεταστική καλεί ξανά τον "Φραπέ" – Βίαιη προσαγωγή ζητά η αντιπολίτευσηΣήμερα 10:36 | Ειδήσεις

 Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ξυλούρης είχε αρνηθεί προ ημερών να προσέλθει για κατάθεση, επικαλούμενος το δικαίωμα στη σιωπή. 

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε 10 περιοχές – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥΣήμερα 12:31 | Ειδήσεις

Αυτές τις περιοχές θα πλήξει σήμερα και αύριο η κακοκαιρία Adel.

Αττική: Συνελήφθησαν με 481 πίνακες - Οι περισσότεροι ήταν πλαστοί (εικόνες)Σήμερα 10:18 | Ειδήσεις

Μεταξύ των πινάκων, εντοπίστηκαν και πλαστά έργα γνωστού Έλληνα ζωγράφου, του οποίου τα αντίστοιχα γνήσια έργα έχουν χαρακτηριστεί ως μνημεία νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε 10 περιοχές – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ13:18Αγρότες: Στήνουν μπλόκο στον Ε-65 την Κυριακή13:04Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: Αύριο η επιστροφή ενοικίου σε παραπάνω από 1 εκατ. ενοικιαστές12:49Χονγκ Κονγκ: Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός της φωτιάς σε ουρανοξύστες - Τρεις συλλήψεις (εικόνες)12:35Πάπας Λέων: Έφτασε στην Τουρκία - Το απόγευμα η συνάντηση με τον Ερντογάν12:21Τζουμέρκα: Η κακοκαιρία προκάλεσε κατάρρευση εδάφους 50 μέτρα από οικισμό (εικόνες)12:07Αυστραλία: Επίθεση καρχαρία - Νεκρή μια 20χρονη11:53Παναθηναϊκός: Πρόστιμα από την UEFA για τους αγώνες με Φέγενορντ και Γκόου Αχέντ Ιγκλς11:39Στο "κόκκινο" η λειψυδρία στην Αττική11:25Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών11:11ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Εξεταστική καλεί ξανά τον "Φραπέ" – Βίαιη προσαγωγή ζητά η αντιπολίτευση10:57Αττική: Συνελήφθησαν δύο άνδρες με 481 πίνακες - Οι περισσότεροι ήταν πλαστοί (εικόνες)10:43Ευρωκοινοβούλιο: Εγκρίθηκε ψήφισμα για κατώτατο ηλικιακό όριο για παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης10:2927χρονος οδηγός μηχανής μετέτρεψε τη Λεωφόρο Μαραθώνος σε πίστα ράλι10:15ΕΕ: Η Κομισιόν ενέκρινε εκταμίευση 2,1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα στο πλαίσιο του "NextGenerationEU"10:01Τραγωδία στο Πέραμα: Μία νεκρή έπειτα από ανατροπή φορτηγού (βίντεο)09:47Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη09:33Κεραμέως στον ΑΝΤ1 για συλλογικές συμβάσεις: Πώς ωφελούνται οι εργαζόμενοι από την ιστορική συμφωνία - Τι προβλέπεται (βίντεο)09:19Δόμνα Μιχαηλίδου: Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το δημογραφικό09:04Ισραήλ - Κατς: Δεν θα υπάρξει ηρεμία στον Λίβανο όσο δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την ασφάλεια του Ισραήλ08:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο