LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 11 Δεκεμβρίου 2019 10:00

Καμμένος: να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο

Εξέφρασε τον φόβο ότι «μετά την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, έρχεται η παράδοση του Αιγαίου με συνεκμετάλλευση και η παράδοση της Κύπρου με ένα νέο Σχέδιο Ανάν»...

Πάνος Καμμένος

«Προϋπόθεση σε μία περίοδο κρίσεως είναι να υπάρχει εθνική ομοψυχία», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε ομιλία του, χθες το βράδυ, σε ημερίδα του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών «Εθνική Αναδημιουργία».

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης και στις συμμαχίες που δημιούργησε, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: «Αλλάξαμε γεωπολιτικό σχεδιασμό με μια αριστερή κυβέρνηση συμμαχώντας με τις ΗΠΑ και την ίδια στιγμή διατηρήσαμε τη συμμαχία με τη Ρωσία».

Τόνισε ότι η Ελλάδα μετετράπη στον κύριο σύμμαχο των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο «και αυτά αποτελούν εγγύηση», προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, ότι «αν είχε δημιουργηθεί η βάση στην Κάρπαθο, η μόνη από την οποία θα είχαν πρόσβαση στην Μ. Ανατολή οι δυνάμεις των ΗΠΑ, το θέμα του Καστελορίζου θα είχε κλείσει για πάντα».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ήταν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην Ιερά Σύνοδο επισημαίνοντας ότι «εάν συμβεί το οτιδήποτε τους επόμενους μήνες φέρει ακέραια την ευθύνη η Ιερά Σύνοδος για την άρση των εγγυήσεων που έχουμε από τη Ρωσία για την αναγνώριση της παράνομης Ουκρανικής Εκκλησίας».

Εξέφρασε, δε, τον φόβο του ότι «μετά την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, έρχεται η παράδοση του Αιγαίου με συνεκμετάλλευση και η παράδοση της Κύπρου με ένα νέο Σχέδιο Ανάν», υπογραμμίζοντας πως «αν δεν υπάρξει απο τον ελληνικό λαό αντίσταση και απόφαση εθνικής ομόψυχης αντιμετώπισης έρχονται τεράστια δεινά για τη χώρα».

Επίσης, ζήτησε, «όντας έξω από την πολιτική και δεν το χρησιμοποιώ για πολιτικούς λόγους», τμήμα του υπερπλεονάσματος αυτής της χρονιάς να δοθεί άμεσα για εξοπλισμούς στις Ένοπλες Δυνάμεις και παρατήρησε ότι «τρόπος για να αποφύγουμε τον πόλεμο δεν υπάρχει άλλος από το να είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε πόλεμο».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου, τον οποίο χαρακτήρισε «πιο επίκαιρο από ποτέ ιδιαίτερα όταν μιλάμε για γεωπολιτική», «αποφύγαμε τον πόλεμο γιατί ήταν σίγουρο ότι θα βυθίσει το "Χόρα"», και συμπλήρωσε: «Δεν φθάνει να το λες, φθάνει να είναι σίγουρο ότι θα το κάνεις».

Τέλος, διαβεβαίωσε «ως πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας», ότι «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να συντρίψουν οποιονδήποτε αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία της χώρας».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βόλος: Άνδρας κατέβασε το παντελόνι του μπροστά σε 16χρονη μέσα σε λεωφορείο12:40Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για παράνομες εξορύξεις σε περιοχή NATURA12:26Βορίδης – Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Η τεχνική λύση είναι διοικητική πρακτική που εφαρμόζεται από το 201512:13Χρυσοχοΐδης: Δεν θα κάνουν κουμάντο την Κρήτη οι τοπικές μαφίες και οι νταήδες11:59Ζάππειο: Υπεγράφη η ιστορική συμφωνία για το αμερικανικό LNG11:45Ελλάδα – ΗΠΑ: Συμφωνία οικονομικής συνεργασίας για την Τεχνητή Νοημοσύνη11:31Αγρίνιο: Ηλικιωμένος βρέθηκε μαχαιρωμένος μέσα στο σπίτι του11:17Μαραθώνας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο λόγω διεξαγωγής λαμπαδηδρομίας11:03Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάροχος ενέργειας και ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη 10:49Παρασκευή 7 Νοεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:35Νέα επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο – Έρχονται τοπικές βροχές και καταιγίδες10:21ΑΠΘ: 16χρονος απείλησε φοιτητή με μαχαίρι, μέσα στο κυλικείο10:07Βόλος: Ποινή φυλάκισης σε 61χρονη stalker που είχε γίνει ο “εφιάλτης” 68χρονης09:53Τροχαίο δυστύχημα στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας: Μία νεκρή και δύο τραυματίες09:40Νομοσχέδιο για φορολογική μεταρρύθμιση: Το απόγευμα η ονομαστική ψηφοφορία09:26Αττική Οδός: καθυστερήσεις έως και 25 λεπτά στο ρεύμα προς το αεροδρόμιο09:12Τροχαίο δυστύχημα στο Διδυμότειχο: Φορτηγό συγκρούστηκε με ΙΧ08:58Αιγάλεω: Πατέρας μαχαίρωσε την κόρη του08:44Φωτίστε την επιχείρησή σας με την GlobiLED08:31Αλέξης Τσίπρας: Backstage από την ηχογράφηση του βιβλίο του, με τον Αιμίλιο Χειλάκη08:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο