LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 11 Δεκεμβρίου 2019 10:00

Καμμένος: να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο

Εξέφρασε τον φόβο ότι «μετά την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, έρχεται η παράδοση του Αιγαίου με συνεκμετάλλευση και η παράδοση της Κύπρου με ένα νέο Σχέδιο Ανάν»...

Πάνος Καμμένος

«Προϋπόθεση σε μία περίοδο κρίσεως είναι να υπάρχει εθνική ομοψυχία», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε ομιλία του, χθες το βράδυ, σε ημερίδα του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών «Εθνική Αναδημιουργία».

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης και στις συμμαχίες που δημιούργησε, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: «Αλλάξαμε γεωπολιτικό σχεδιασμό με μια αριστερή κυβέρνηση συμμαχώντας με τις ΗΠΑ και την ίδια στιγμή διατηρήσαμε τη συμμαχία με τη Ρωσία».

Τόνισε ότι η Ελλάδα μετετράπη στον κύριο σύμμαχο των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο «και αυτά αποτελούν εγγύηση», προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, ότι «αν είχε δημιουργηθεί η βάση στην Κάρπαθο, η μόνη από την οποία θα είχαν πρόσβαση στην Μ. Ανατολή οι δυνάμεις των ΗΠΑ, το θέμα του Καστελορίζου θα είχε κλείσει για πάντα».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ήταν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην Ιερά Σύνοδο επισημαίνοντας ότι «εάν συμβεί το οτιδήποτε τους επόμενους μήνες φέρει ακέραια την ευθύνη η Ιερά Σύνοδος για την άρση των εγγυήσεων που έχουμε από τη Ρωσία για την αναγνώριση της παράνομης Ουκρανικής Εκκλησίας».

Εξέφρασε, δε, τον φόβο του ότι «μετά την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, έρχεται η παράδοση του Αιγαίου με συνεκμετάλλευση και η παράδοση της Κύπρου με ένα νέο Σχέδιο Ανάν», υπογραμμίζοντας πως «αν δεν υπάρξει απο τον ελληνικό λαό αντίσταση και απόφαση εθνικής ομόψυχης αντιμετώπισης έρχονται τεράστια δεινά για τη χώρα».

Επίσης, ζήτησε, «όντας έξω από την πολιτική και δεν το χρησιμοποιώ για πολιτικούς λόγους», τμήμα του υπερπλεονάσματος αυτής της χρονιάς να δοθεί άμεσα για εξοπλισμούς στις Ένοπλες Δυνάμεις και παρατήρησε ότι «τρόπος για να αποφύγουμε τον πόλεμο δεν υπάρχει άλλος από το να είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε πόλεμο».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου, τον οποίο χαρακτήρισε «πιο επίκαιρο από ποτέ ιδιαίτερα όταν μιλάμε για γεωπολιτική», «αποφύγαμε τον πόλεμο γιατί ήταν σίγουρο ότι θα βυθίσει το "Χόρα"», και συμπλήρωσε: «Δεν φθάνει να το λες, φθάνει να είναι σίγουρο ότι θα το κάνεις».

Τέλος, διαβεβαίωσε «ως πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας», ότι «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να συντρίψουν οποιονδήποτε αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία της χώρας».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Επίδομα παιδιού: Ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων21:01Εθνική Ελλάδας: Με το δεξί… στα προκριματικά για το Μουντομπάσκετ20:47Παπαδάκης: Να ελέγξουμε τις "γερασμένες" υποδομές20:32Παναθηναϊκός - Μπενίτεθ: Όσο κερδίζεις γίνεσαι όλο και πιο δυνατός 20:16Υπό βροχή η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα20:02Κακοκαιρία Adel: Καταρρακτώδης βροχή στην Αττική - Προβλήματα στην κυκλοφορία 19:48Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή19:34Την Παρασκευή η συνάντηση Μητσοτάκη - Μέτσολα στο Μαξίμου19:20ΠΑΟΚ - Μιχαηλίδης: Η δουλειά που έγινε και πέρυσι και φέτος είναι πολύ μεγάλη19:06Πάπας Λέων - Ερντογάν: Κρίσιμη συνάντηση στην Άγκυρα με φόντο τις παγκόσμιες εντάσεις 18:52Τροχαίο ατύχημα στον Περιφερειακό Θεσσαλονίκης18:38ΕΟΔΥ: 138 νέες εισαγωγές COVID19 και 12 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα18:24ΑΑΔΕ: Πρόστιμα σε ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων για παραβίαση του καθεστώτος ακινησίας18:10Συνελήφθη 23χρονος οπαδός που έκανε χρήση λέιζερ σε βάρος αθλητών κατά τη διάρκεια αγώνα17:57ANT1 sports: Ευρωπαϊκές “μάχες” για ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ17:43ΗΠΑ: Το FBI διεξάγει έρευνα για τρομοκρατία για τους πυροβολισμούς εναντίον δύο στρατιωτών της Εθνοφρουράς17:42Έπεσαν οι πρώτες νιφάδες χιονιού στα χιονοδρομικά κέντρα17:28Τουρκία: Ξεκίνησε η ναυπήγηση ενός αντιτορπιλικού αντιαεροπορικής άμυνας - Θα αποτελέσει τμήμα του Χαλύβδινου Θόλου17:14Υπόθεση Novartis: Δεσμεύονται όλα τα περιουσιακά στοιχεια των δύο πρώην προστατευόμενων μαρτύρων17:00ΟΠΕΚΕΠΕ: Άναψε… φωτιές ο ισχυρισμός Ανδρουλάκη για κουμπαριά Μητσοτάκη – Ξυλούρη16:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο