LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 11 Δεκεμβρίου 2019 08:31

Σπείρα είχε “ρημάξει” δεκάδες ΙΧ: θύματα και οι Λαλιώτης και Τσαβδαρίδης

Οι δράστες με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κινούνταν με μισθωμένα οχήματα και εντόπιζαν οχήματα στις περιοχές του Συντάγματος, της Ακρόπολης και του Νέου Κόσμου.

σπείρα - ιχ - αθηνα

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, μετά από συστηματική έρευνα, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από σταθμευμένα αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Συνελήφθησαν στην Κυψέλη και στα Πατήσια, τρείς αλλοδαποί, ηλικίας 25, 28 και 31 ετών, μέλη της σπείρας. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται 28χρονος ομοεθνής τους, ως συνεργός τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της σπείρας είχαν συστήσει από τον περασμένο Οκτώβρη, εγκληματική ομάδα με αποκλειστικό σκοπό τη διάπραξη κλοπών από σταθμευμένα αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, οι δράστες με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κινούνταν με μισθωμένα οχήματα και εντόπιζαν οχήματα στις περιοχές του Συντάγματος, της Ακρόπολης και του Νέου Κόσμου. Ακολούθως τα παραβίαζαν και αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές.

Ανάμεσα στα θύματα τους ήταν ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης και ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Συγκεκριμένα ο κ. Λαλιώτης διαπίστωσε ότι διαρρήκτες επιχείρησαν να ανοίξουν το Ι.Χ του στην περιοχή της Ακρόπολης. Ωστόσο, οι άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ τους αντιλήφθηκαν και τους κυνήγησαν. Οι Αλγερινοί τελικά κατάφεραν να εξαφανιστούν χωρίς να προλάβουν να  πάρουν το παραμικρό. Εξάλλου και ο κ. Τσαβδαρίδης έπεσε θύμα ανάλογης κλοπής στην περιοχή του Κολωνακίου. Ο βουλευτής είδε κι αυτός το αυτοκίνητό του σπασμένο και να λείπουν από το εσωτερικό του «χρήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές». Μάλιστα, οι διαρρήκτες είχαν αφαιρέσει κι έναν σημαντικό φάκελο από το αυτοκίνητο του βουλευτή.

Στην κατοχή τους, καθώς και από έρευνες σε οικία και σε αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ηλεκτρονικών συσκευών, ρολογιών και άλλων αντικειμένων καθώς και το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί είκοσι 22 περιπτώσεις κλοπών, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραγωδία στην Ελβετία: Έξι Γάλλοι υπήκοοι τραυματίες, οκτώ άλλοι αγνοούνται23:58Μαμντάνι: Θα δώσουμε παράδειγμα στον κόσμο - Η αριστερά μπορεί να κυβερνήσει23:42Γουόκαπ: Tο συναίσθημα σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα το ίδιο - Για αυτό παίζουμε μπάσκετ23:24Τραγωδία στην Ελβετία: Περίπου δεκαπέντε Ιταλοί, μεταξύ των τραυματιών23:10Ιράν: Εντάσεις στις διαδηλώσεις για την ακρίβεια - Αναφορές για έξι νεκρούς22:56Τροχαίο δυστύχημα Άντονι Τζόσουα: Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου22:42Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή22:28Σαρώνει η γρίπη: Στα όρια τα νοσοκομεία, από την έξαρση ιώσεων σε παιδιά22:14Ανεξέλεγκτη ταχύτητα και social media: Κάνουν ράλι με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα22:00Τραγωδία στην Ελβετία: Η Γαλλία δέχεται τραυματίες σε γαλλικά νοσοκομεία21:46Ο Τραμπ αναβάλλει κατά ένα έτος την αύξηση των δασμών σε εισαγόμενα έπιπλα21:32O Παναθηναϊκός άρχισε συζητήσεις για τον Αντίνο21:18ANT1 Sports: Οι αστείες στιγμές από τον χώρο του αθλητισμού, το 2025 (βίντεο)21:04Ελβετία - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: Άνθρωποι ούρλιαζαν, άλλοι κείτονταν νεκροί στο έδαφος (βίντεο)20:50Μαζικοί έλεγχοι αλκοτέστ στην Αθήνα - 62 οδηγοί πάνω από το όριο20:36Λάρισα: Σύγκρουση δύο αυτοκινήτων - Άνδρας στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις20:22Ελβετία: Συλλυπητήριο μήνυμα υποστήριξης απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή20:08Αταμάν: Από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός19:54Πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά - Παρμελέν: Μια από τις χειρότερες τραγωδίες στην ιστορία της χώρας19:40Πάτρα: Τραυματίστηκε ζευγάρι που επέβαινε σε μηχανή που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο19:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο