LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 10 Δεκεμβρίου 2019 12:33

Μητσοτάκης: βούλησή μας να συνδεθεί η έρευνα με την καινοτομία και την οικονομία

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι στο φορολογικό νομοσχέδιο για πρώτη φορά προβλέπονται σημαντικά φορολογικά κίνητρα για stock options...

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΣΤΕΡ

«Για πρώτη φορά η καινοτομία αποκτά ισότιμο ρόλο στο πλαίσιο της Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. Δείγμα ακριβώς της πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης να συνδεθεί η έρευνα με την καινοτομία και αυτή με την οικονομία», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι αυτός ήταν και ο λόγος που η συγκεκριμένη Γραμματεία μεταφέρθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι καμία έρευνα δεν επιτελεί τον κοινωνικό προορισμό της εάν τα αποτελέσματά της δεν μετατρέπονται και σε καινοτόμες λύσεις.

«Μόνο τότε βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και μαζί της εξελίσσεται και η ευημερία των πολιτών», τόνισε επισημαίνοντας πως το ΕΣΕΤΕΚ θα παρακολουθεί τις εθνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις στον χώρο της έρευνας και της καινοτομίας, ενώ στις αρμοδιότητές τους είναι και η σύνταξη και υποβολή της ετήσιας Έκθεσης Στρατηγικής για την Έρευνα και την Καινοτομία με στόχο να αποτελεί βάση του σχεδιασμού για όλη τη δημόσια διοίκηση αλλά και την κυβέρνηση.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΣΤΕΡ

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι στο Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ) συμμετέχουν καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί και ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και άνθρωποι της αγοράς με αποδεδειγμένη εμπειρία και ικανότητα στην καινοτομία, ενώ για πρώτη φορά στις συνεδριάσεις συμμετέχει θεσμικά η Ένωση Ελλήνων Ερευνητών. Το νέο όργανο, μεταξύ άλλων, θα είναι υπεύθυνο για την ενθάρρυνση των δημόσιων φορέων να ενσωματώσουν στη λειτουργία τους ερευνητικά αποτελέσματα και καινοτομικά προϊόντα, τα οποία δημιουργούνται από εποπτευόμενους φορείς της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

«Θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι στο τραπέζι αυτό βρίσκονται εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, βρίσκονται εκπρόσωποι της ερευνητικής κοινότητας, βρίσκονται επιτυχημένοι επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν κάνει το άλμα από την έρευνα στην επιχειρηματική δραστηριότητα, βρίσκονται άνθρωποι, οι οποίοι χρηματοδοτούν την έρευνα και την καινοτομία. Αυτό μας επιτρέπει πραγματικά να έχουμε μία συνολική και σφαιρική αντίληψη για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται αυτά τα θέματα», υπογράμμισε και ανέφερε πως αυτό το αντικείμενο αποτελεί και προσωπικό του στοίχημα «ώστε να μπορούμε να λύνουμε με ταχύτητα ζητήματα, τα οποία προκύπτουν και τα οποία συχνά απαιτούν δύσκολη και κοπιώδη διυπουργική συνεννόηση».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τα βήματα που έγιναν ήδη αλλά και για αυτά που θα ακολουθήσουν. Είπε, επίσης, ότι στο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο έχει ήδη γίνει νόμος του κράτους, για πρώτη φορά προβλέπονται σημαντικά φορολογικά κίνητρα για stock options, που είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο ανταμοιβής εργαζομένων σε καινοτόμες επιχειρήσεις, 15% αυτοτελής φορολόγηση, 5% για τις νέες επιχειρήσεις, καθώς και αυξημένα φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις στην έρευνα και την καινοτομία.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΣΤΕΡ

«Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικό όλες αυτές οι πρωτοβουλίες να μπορούν να ενταχθούν σε μία συνολική στρατηγική βραχυπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη, μακροπρόθεσμη, η οποία θα έχει ένα ξεκάθαρο όραμα, να καταστήσει την Ελλάδα όχι απλά έναν εθνικό παίκτη, αλλά έναν περιφερειακό παίκτη στον τομέα της έρευνας, της καινοτομίας και της τεχνολογίας. Να φέρει πίσω κόσμο, ο οποίος έχει φύγει στο εξωτερικό και θα ήθελε να εργαστεί και να δημιουργήσει στην Ελλάδα. Να παράγει νέο πλούτο και με κάποιο τρόπο να έχει και μία επίπτωση στον τρόπο με τον οποίο η νέα γενιά, τα παιδιά μας, τα παιδιά τα οποία είναι σήμερα στο σχολείο, αντιλαμβάνονται το αντικείμενο αυτό», σημείωσε.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία Byron: Μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Ποιες είναι οι "κόκκινες" περιοχέςΣήμερα 13:22 | Ειδήσεις

Οι βροχοπτώσεις εκτός της μεγάλης έντασης, θα έχουν και μεγάλη διάρκεια. 

Δήμος Αθηναίων: Πλήρης κινητοποίηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τα καιρικά φαινόμεναΣήμερα 16:41 | Ειδήσεις

Όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αθηναίων

Συνάντηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ με τον Mητροπολίτη Θεσσαλονίκης ΦιλόθεοΣήμερα 18:39 | Ειδήσεις

Στη συνάντηση, που σύμφωνα με ανάρτηση της Μητρόπολης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, την κ. Γκίλφοϊλ συνόδευσε ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Τζέρι Ισμαήλ (Jerry Ismail).

Ειρήνη Μουρτζούκου: Νέα στοιχεία για την υπόθεση φέρουν στο φως οι "Αποκαλύψεις"Σήμερα 15:18 | Ειδήσεις

Η Ειρήνη Μουρτζούκου εξακολουθεί να δηλώνει ότι δεν έχει καμία ανάμειξη με τον θάνατο του Παναγιωτάκη επιρρίπτοντας τις ευθύνες στη μητέρα του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΚΑΕ Ολυμπιακός: Τα εισιτήρια με την Φενερμπαχτσέ θα ισχύουν και για την νέα ημερομηνία που θα οριστεί 18:51Συνάντηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ με τον Mητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεο18:41Βόλος: Ποινή 25 μηνών σε κρατούμενο που...δάγκωσε αστυνομικό18:31Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία Byron τις επόμενες ώρες - Συστάσεις της Πολιτικής Προστάσιας18:21Ηράκλειο: Ζευγάρι κατηγορείται για κακοποίηση των 8 ανήλικων παιδιών του18:11Greek Basketball League: Αλλάζουν οι ώρες διεξαγωγής των αγώνων ΑΕΚ-Παναθηναϊκός και Ηρακλής-Άρης18:01Μαρινάκης: Δεν μπορεί να γίνει διάλογος τη στιγμή που λαμβάνουν χώρα σοβαρά επεισόδια17:51Εύβοια: Πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις - Συνεχίζει η Πυροσβεστική την άντληση υδάτων (εικόνες)17:41Ολυμπιακός: Κανονικά στην αποστολή με ΟΦΗ οι Τσικίνιο και Ποντένσε - Εκτός ο Ρέτσος17:31Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:21Δήμος Αθηναίων: Πλήρης κινητοποίηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τα καιρικά φαινόμενα17:11Αγροτικές κινητοποιήσεις: Κλειστό και πάλι μέχρι το βράδυ το τελωνείο Ευζώνων17:01Λος Άντζελες Λέικερς: Νίκη αλλά ... τέλος στο ιστορικό ρεκόρ του Λεμπρόν16:51Πτολεμαΐδα: Ανήλικος κατηγορείται ότι λήστεψε μίνι μάρκετ με την απειλή μπαλτά16:41Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Η ομάδα του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ ενισχύει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις16:31Δίκη για δολοφονία Βαλυράκη - Αυτόπτης μάρτυρας: Τον χτύπησαν, τον έριξαν από το σκαφάκι του και τον άφησαν στην θάλασσα16:21Αττική: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εκμεταλλευόταν ανήλικους για πώληση παράνομων καπνικών προϊόντων (Εικόνες)16:11Euroleague - Φενερμπαxτσέ: Αν διεξαχθεί το ματς Παναθηναϊκός-Βαλένθια, τότε δεν τίθεται θέμα ασφαλείας16:01Θεσσαλονίκη: Ξέφυγε η κατάσταση ανάμεσα σε αγρότες και αστυνομικούς - Αγρότης δέχθηκε χημικά (βίντεο)15:51Αγρότες - Μπλόκα: Αιφνιδιαστικός αποκλεισμός της Εθνικής Οδού στο ύψος της Θήβας15:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο