LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 10 Δεκεμβρίου 2019 12:33

Μητσοτάκης: βούλησή μας να συνδεθεί η έρευνα με την καινοτομία και την οικονομία

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι στο φορολογικό νομοσχέδιο για πρώτη φορά προβλέπονται σημαντικά φορολογικά κίνητρα για stock options...

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΣΤΕΡ

«Για πρώτη φορά η καινοτομία αποκτά ισότιμο ρόλο στο πλαίσιο της Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. Δείγμα ακριβώς της πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης να συνδεθεί η έρευνα με την καινοτομία και αυτή με την οικονομία», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι αυτός ήταν και ο λόγος που η συγκεκριμένη Γραμματεία μεταφέρθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι καμία έρευνα δεν επιτελεί τον κοινωνικό προορισμό της εάν τα αποτελέσματά της δεν μετατρέπονται και σε καινοτόμες λύσεις.

«Μόνο τότε βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και μαζί της εξελίσσεται και η ευημερία των πολιτών», τόνισε επισημαίνοντας πως το ΕΣΕΤΕΚ θα παρακολουθεί τις εθνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις στον χώρο της έρευνας και της καινοτομίας, ενώ στις αρμοδιότητές τους είναι και η σύνταξη και υποβολή της ετήσιας Έκθεσης Στρατηγικής για την Έρευνα και την Καινοτομία με στόχο να αποτελεί βάση του σχεδιασμού για όλη τη δημόσια διοίκηση αλλά και την κυβέρνηση.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΣΤΕΡ

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι στο Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ) συμμετέχουν καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί και ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και άνθρωποι της αγοράς με αποδεδειγμένη εμπειρία και ικανότητα στην καινοτομία, ενώ για πρώτη φορά στις συνεδριάσεις συμμετέχει θεσμικά η Ένωση Ελλήνων Ερευνητών. Το νέο όργανο, μεταξύ άλλων, θα είναι υπεύθυνο για την ενθάρρυνση των δημόσιων φορέων να ενσωματώσουν στη λειτουργία τους ερευνητικά αποτελέσματα και καινοτομικά προϊόντα, τα οποία δημιουργούνται από εποπτευόμενους φορείς της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

«Θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι στο τραπέζι αυτό βρίσκονται εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, βρίσκονται εκπρόσωποι της ερευνητικής κοινότητας, βρίσκονται επιτυχημένοι επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν κάνει το άλμα από την έρευνα στην επιχειρηματική δραστηριότητα, βρίσκονται άνθρωποι, οι οποίοι χρηματοδοτούν την έρευνα και την καινοτομία. Αυτό μας επιτρέπει πραγματικά να έχουμε μία συνολική και σφαιρική αντίληψη για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται αυτά τα θέματα», υπογράμμισε και ανέφερε πως αυτό το αντικείμενο αποτελεί και προσωπικό του στοίχημα «ώστε να μπορούμε να λύνουμε με ταχύτητα ζητήματα, τα οποία προκύπτουν και τα οποία συχνά απαιτούν δύσκολη και κοπιώδη διυπουργική συνεννόηση».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τα βήματα που έγιναν ήδη αλλά και για αυτά που θα ακολουθήσουν. Είπε, επίσης, ότι στο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο έχει ήδη γίνει νόμος του κράτους, για πρώτη φορά προβλέπονται σημαντικά φορολογικά κίνητρα για stock options, που είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο ανταμοιβής εργαζομένων σε καινοτόμες επιχειρήσεις, 15% αυτοτελής φορολόγηση, 5% για τις νέες επιχειρήσεις, καθώς και αυξημένα φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις στην έρευνα και την καινοτομία.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΣΤΕΡ

«Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικό όλες αυτές οι πρωτοβουλίες να μπορούν να ενταχθούν σε μία συνολική στρατηγική βραχυπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη, μακροπρόθεσμη, η οποία θα έχει ένα ξεκάθαρο όραμα, να καταστήσει την Ελλάδα όχι απλά έναν εθνικό παίκτη, αλλά έναν περιφερειακό παίκτη στον τομέα της έρευνας, της καινοτομίας και της τεχνολογίας. Να φέρει πίσω κόσμο, ο οποίος έχει φύγει στο εξωτερικό και θα ήθελε να εργαστεί και να δημιουργήσει στην Ελλάδα. Να παράγει νέο πλούτο και με κάποιο τρόπο να έχει και μία επίπτωση στον τρόπο με τον οποίο η νέα γενιά, τα παιδιά μας, τα παιδιά τα οποία είναι σήμερα στο σχολείο, αντιλαμβάνονται το αντικείμενο αυτό», σημείωσε.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΏρα αποφάσεων για τους αγρότες - Κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη μετά την πρόσκληση Μητσοτάκη σε συνάντησηΣήμερα 08:14 | Ειδήσεις

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να «κλειδώσουν» στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα, στις 12.00, στη Νίκαια Λάρισας.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Αθήνα οι συλληφθέντες της σπείρας στην Κρήτη - Βαρύ το κατηγορητήριοΣήμερα 11:27 | Ειδήσεις

Οι κατηγορίες με τις οποίες θα βρεθούν αντιμέτωποι και πότε αναμένεται η μεταγωγή τους στην Αθήνα

Γεωργιάδης - Προϋπολογισμός 2026: Είναι η μεγαλύτερη χρηματοδότηση του ΕΣΥ από καταβολής ελληνικού έθνουςΣήμερα 11:43 | Ειδήσεις

«Σήμερα δεν δίνετε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για λόγους κομματικής πειθαρχίας αλλά γιατί αξίζει να πείτε ναι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, κατά τη συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό για το 2026.

Ρύθμιση - ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες και νοικοκυριά - Τέλος η "ομηρία" από χρέηΣήμερα 09:02 | Ειδήσεις

Πέρα από τις οικονομικές και νομικές συμβουλές, για πρώτη φορά το κράτος αναγνωρίζει επίσημα το ψυχολογικό βάρος της υπερχρέωσης, καλύπτοντας δωρεάν και υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης, ενδυνάμωσης και εμψύχωσης (mentoring).

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιανουαρίου 202612:54Βόλος: Άγρια συμπολοκή ανηλίκων στη φυλακή Κασσαβέτειας12:40Ουκρανία: Χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα έπειτα από ρωσική επίθεση12:26Κάτω από το όριο του 140% του ΑΕΠ η αποκλιμάκωση του Δημοσίου Χρέους το 202612:12ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Αθήνα οι συλληφθέντες της σπείρας στην Κρήτη - Βαρύ το κατηγορητήριο11:58Γεωργιάδης - Προϋπολογισμός 2026: Είναι η μεγαλύτερη χρηματοδότηση του ΕΣΥ από καταβολής ελληνικού έθνους 11:44Στάση αναμονής κρατούν στα μπλόκα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Δυτικής Ελλάδας11:30Ρωσία: Δύο νεκροί στην πόλη Σαράτοφ σε ουκρανικό πλήγμα με drone11:16ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων την Τρίτη11:02Πάτρα: Επιτέθηκαν σε διανομέα και επιχείρησαν να τον ληστέψουν10:48Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η συζήτηση του προϋπολογισμού για το 202610:34Επιθεώρηση Εργασίας: Ρεκόρ ελέγχων με την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων - Τι προβλέπεται για το δώρο Χριστουγέννων10:20Σε ισχύ το εορταστικό ωράριο των Χριστουγέννων10:06ΟΑΣΑ: Στάση εργασίας στα λεωφορεία την Τετάρτη - Γενική Συνέλευση των εργαζομένων09:52Τραμπ: Σύντομα θα ξεκινήσουν χερσαίες επιθέσεις εναντίον της Βενεζουέλας09:38Ρύθμιση - ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες και νοικοκυριά - Τέλος η "ομηρία" από χρέη09:24Ζελένσκι: H Κίνα προετοιμάζεται για πιο εντατική συνεργασία με την Ρωσία09:10Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 13 Δεκεμβρίου08:56Ώρα αποφάσεων για τους αγρότες - Κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη μετά την πρόσκληση Μητσοτάκη σε συνάντηση08:42Λαβρόφ: Η Μόσχα επιθυμεί μια σειρά εγγράφων που θα στηρίζουν μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία 08:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο