LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 10 Δεκεμβρίου 2019 12:33

Μητσοτάκης: βούλησή μας να συνδεθεί η έρευνα με την καινοτομία και την οικονομία

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι στο φορολογικό νομοσχέδιο για πρώτη φορά προβλέπονται σημαντικά φορολογικά κίνητρα για stock options...

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΣΤΕΡ

«Για πρώτη φορά η καινοτομία αποκτά ισότιμο ρόλο στο πλαίσιο της Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. Δείγμα ακριβώς της πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης να συνδεθεί η έρευνα με την καινοτομία και αυτή με την οικονομία», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι αυτός ήταν και ο λόγος που η συγκεκριμένη Γραμματεία μεταφέρθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι καμία έρευνα δεν επιτελεί τον κοινωνικό προορισμό της εάν τα αποτελέσματά της δεν μετατρέπονται και σε καινοτόμες λύσεις.

«Μόνο τότε βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και μαζί της εξελίσσεται και η ευημερία των πολιτών», τόνισε επισημαίνοντας πως το ΕΣΕΤΕΚ θα παρακολουθεί τις εθνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις στον χώρο της έρευνας και της καινοτομίας, ενώ στις αρμοδιότητές τους είναι και η σύνταξη και υποβολή της ετήσιας Έκθεσης Στρατηγικής για την Έρευνα και την Καινοτομία με στόχο να αποτελεί βάση του σχεδιασμού για όλη τη δημόσια διοίκηση αλλά και την κυβέρνηση.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΣΤΕΡ

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι στο Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ) συμμετέχουν καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί και ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και άνθρωποι της αγοράς με αποδεδειγμένη εμπειρία και ικανότητα στην καινοτομία, ενώ για πρώτη φορά στις συνεδριάσεις συμμετέχει θεσμικά η Ένωση Ελλήνων Ερευνητών. Το νέο όργανο, μεταξύ άλλων, θα είναι υπεύθυνο για την ενθάρρυνση των δημόσιων φορέων να ενσωματώσουν στη λειτουργία τους ερευνητικά αποτελέσματα και καινοτομικά προϊόντα, τα οποία δημιουργούνται από εποπτευόμενους φορείς της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

«Θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι στο τραπέζι αυτό βρίσκονται εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, βρίσκονται εκπρόσωποι της ερευνητικής κοινότητας, βρίσκονται επιτυχημένοι επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν κάνει το άλμα από την έρευνα στην επιχειρηματική δραστηριότητα, βρίσκονται άνθρωποι, οι οποίοι χρηματοδοτούν την έρευνα και την καινοτομία. Αυτό μας επιτρέπει πραγματικά να έχουμε μία συνολική και σφαιρική αντίληψη για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται αυτά τα θέματα», υπογράμμισε και ανέφερε πως αυτό το αντικείμενο αποτελεί και προσωπικό του στοίχημα «ώστε να μπορούμε να λύνουμε με ταχύτητα ζητήματα, τα οποία προκύπτουν και τα οποία συχνά απαιτούν δύσκολη και κοπιώδη διυπουργική συνεννόηση».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τα βήματα που έγιναν ήδη αλλά και για αυτά που θα ακολουθήσουν. Είπε, επίσης, ότι στο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο έχει ήδη γίνει νόμος του κράτους, για πρώτη φορά προβλέπονται σημαντικά φορολογικά κίνητρα για stock options, που είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο ανταμοιβής εργαζομένων σε καινοτόμες επιχειρήσεις, 15% αυτοτελής φορολόγηση, 5% για τις νέες επιχειρήσεις, καθώς και αυξημένα φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις στην έρευνα και την καινοτομία.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΣΤΕΡ

«Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικό όλες αυτές οι πρωτοβουλίες να μπορούν να ενταχθούν σε μία συνολική στρατηγική βραχυπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη, μακροπρόθεσμη, η οποία θα έχει ένα ξεκάθαρο όραμα, να καταστήσει την Ελλάδα όχι απλά έναν εθνικό παίκτη, αλλά έναν περιφερειακό παίκτη στον τομέα της έρευνας, της καινοτομίας και της τεχνολογίας. Να φέρει πίσω κόσμο, ο οποίος έχει φύγει στο εξωτερικό και θα ήθελε να εργαστεί και να δημιουργήσει στην Ελλάδα. Να παράγει νέο πλούτο και με κάποιο τρόπο να έχει και μία επίπτωση στον τρόπο με τον οποίο η νέα γενιά, τα παιδιά μας, τα παιδιά τα οποία είναι σήμερα στο σχολείο, αντιλαμβάνονται το αντικείμενο αυτό», σημείωσε.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤσιάρας: Τι απαντά στους αγρότες που δεν δέχθηκαν να προσέλθουν στο διάλογο με τον πρωθυπουργό (βίντεο)Σήμερα 09:28 | Ειδήσεις

Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και ο Σωκράτης Αλειφτήρας. Όσα είπε μετά την χθεσινή συνάντηση αγροτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα: Η δομή που είχε φιλοξενηθεί, ο μυστηριώδης άνδρας του βίντεο και η διαδρομή μέχρι την Αθήνα (βίντεο)Σήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Τι είπαν μιλώντας στο "Πρωινό" τόσο άνθρωπος από το οικογενειακό περιβάλλον της ανήλικης όσο και ο ταξιτζής που τη μετέφερε στην Αθήνα.

Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας: Το πόρισμα καταδεικνύει διοικητικό αλαλούμ και σοβαρότατες διοικητικές ευθύνεςΣήμερα 12:07 | Ειδήσεις

Η έκθεση καταγράφει πολύωρη καθυστέρηση στη διάγνωση της αιτίας και έλλειψη ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ των στελεχών της Διοίκησης της Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Νέα σύσκεψη σήμερα κυβερνητικού κλιμακίου με εκπροσώπους των αγροτώνΣήμερα 08:14 | Ειδήσεις

Χθες πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ευρεία σύσκεψη αντιπροσωπείας κινητοποιούμενων αγροτών από όλη την Ελλάδα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και με την ευρεία συμμετοχή των συναρμόδιων με το αγροτικό ζήτημα υπουργών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πιερρακάκης για 10ετές ομόλογο: "Απάντηση»" σε όσους αμφισβητούν την αξία της επενδυτικής βαθμίδας13:24Συνάντηση Κικίλια - Γεραπετρίτη μετά τις επιθέσεις με drones σε ελληνικής διαχείρισης δεξαμενόπλοια 13:10Τέλος το ΣΔΟΕ, έρχεται η "ΔΕΟΣ" – Πώς θα λειτουργεί12:55Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Αραχωβίτης: Στον μοιρασμό του εθνικού αποθέματος υπάρχει μετά το 2019 μία εκτόξευση12:40Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας: Το πόρισμα καταδεικνύει διοικητικό αλαλούμ και σοβαρότατες διοικητικές ευθύνες12:26Τουρκία: Φρίκη δίχως τέλος στη Σμύρνη - Στραγγάλισε τη Μιχριμπάν και την έθαψε στο δάσος12:12Ασπρόπυργος: Ειδική αστυνομική επιχείρηση με συλλήψεις και ξήλωμα παράνομων καλωδίων11:58Γερμανία: Η ηγεσία του Ιράν έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση 11:44Συνελήφθη 38χρονος υπήκοος Τουρκίας διωκόμενος με ερυθρά αγγελία της INTERPOL11:30ΠΕΟ Λιβαδειάς - Θήβας: Σύγκρουση νταλίκας με αγροτικό όχημα - Νεκρός ένας 41χρονος (εικόνες)11:16Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα: Η δομή που είχε φιλοξενηθεί, ο μυστηριώδης άνδρας του βίντεο και η διαδρομή μέχρι την Αθήνα (βίντεο)11:02Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 22χρονου για επικίνδυνη οδήγηση - Έτρεχε με 167 χλμ/ώρα10:48Παναθηναϊκός: Χωρίς τον Ναν στο Μόναχο10:34Τσιάρας: Τι απαντά στους αγρότες που δεν δέχθηκαν να προσέλθουν στο διάλογο με τον πρωθυπουργό (βίντεο)10:20Ιπποκράτειο: Συνελήφθη 57χρονος για επίθεση σε γιατρό στα επείγοντα10:06Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου09:52Λασίθι: Νεκρός 15χρονος σε τροχαίο δυστύχημα – Τραυματίας ένας συνομήλικός του09:38Έφυγε από την ζωή ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου, Γιώργος Βασιλείου09:23Μπλόκα αγροτών - Σέρρες: Άνοιξε για τα φορτηγά ο Προμαχώνας09:08Ξεκινά ο διαγωνισμός για τεχνικό σύμβουλο στον νέο ΟΣΕ08:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο