LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 10 Δεκεμβρίου 2019 12:33

Μητσοτάκης: βούλησή μας να συνδεθεί η έρευνα με την καινοτομία και την οικονομία

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι στο φορολογικό νομοσχέδιο για πρώτη φορά προβλέπονται σημαντικά φορολογικά κίνητρα για stock options...

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΣΤΕΡ

«Για πρώτη φορά η καινοτομία αποκτά ισότιμο ρόλο στο πλαίσιο της Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. Δείγμα ακριβώς της πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης να συνδεθεί η έρευνα με την καινοτομία και αυτή με την οικονομία», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι αυτός ήταν και ο λόγος που η συγκεκριμένη Γραμματεία μεταφέρθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι καμία έρευνα δεν επιτελεί τον κοινωνικό προορισμό της εάν τα αποτελέσματά της δεν μετατρέπονται και σε καινοτόμες λύσεις.

«Μόνο τότε βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και μαζί της εξελίσσεται και η ευημερία των πολιτών», τόνισε επισημαίνοντας πως το ΕΣΕΤΕΚ θα παρακολουθεί τις εθνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις στον χώρο της έρευνας και της καινοτομίας, ενώ στις αρμοδιότητές τους είναι και η σύνταξη και υποβολή της ετήσιας Έκθεσης Στρατηγικής για την Έρευνα και την Καινοτομία με στόχο να αποτελεί βάση του σχεδιασμού για όλη τη δημόσια διοίκηση αλλά και την κυβέρνηση.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΣΤΕΡ

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι στο Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ) συμμετέχουν καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί και ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και άνθρωποι της αγοράς με αποδεδειγμένη εμπειρία και ικανότητα στην καινοτομία, ενώ για πρώτη φορά στις συνεδριάσεις συμμετέχει θεσμικά η Ένωση Ελλήνων Ερευνητών. Το νέο όργανο, μεταξύ άλλων, θα είναι υπεύθυνο για την ενθάρρυνση των δημόσιων φορέων να ενσωματώσουν στη λειτουργία τους ερευνητικά αποτελέσματα και καινοτομικά προϊόντα, τα οποία δημιουργούνται από εποπτευόμενους φορείς της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

«Θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι στο τραπέζι αυτό βρίσκονται εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, βρίσκονται εκπρόσωποι της ερευνητικής κοινότητας, βρίσκονται επιτυχημένοι επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν κάνει το άλμα από την έρευνα στην επιχειρηματική δραστηριότητα, βρίσκονται άνθρωποι, οι οποίοι χρηματοδοτούν την έρευνα και την καινοτομία. Αυτό μας επιτρέπει πραγματικά να έχουμε μία συνολική και σφαιρική αντίληψη για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται αυτά τα θέματα», υπογράμμισε και ανέφερε πως αυτό το αντικείμενο αποτελεί και προσωπικό του στοίχημα «ώστε να μπορούμε να λύνουμε με ταχύτητα ζητήματα, τα οποία προκύπτουν και τα οποία συχνά απαιτούν δύσκολη και κοπιώδη διυπουργική συνεννόηση».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τα βήματα που έγιναν ήδη αλλά και για αυτά που θα ακολουθήσουν. Είπε, επίσης, ότι στο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο έχει ήδη γίνει νόμος του κράτους, για πρώτη φορά προβλέπονται σημαντικά φορολογικά κίνητρα για stock options, που είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο ανταμοιβής εργαζομένων σε καινοτόμες επιχειρήσεις, 15% αυτοτελής φορολόγηση, 5% για τις νέες επιχειρήσεις, καθώς και αυξημένα φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις στην έρευνα και την καινοτομία.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΣΤΕΡ

«Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικό όλες αυτές οι πρωτοβουλίες να μπορούν να ενταχθούν σε μία συνολική στρατηγική βραχυπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη, μακροπρόθεσμη, η οποία θα έχει ένα ξεκάθαρο όραμα, να καταστήσει την Ελλάδα όχι απλά έναν εθνικό παίκτη, αλλά έναν περιφερειακό παίκτη στον τομέα της έρευνας, της καινοτομίας και της τεχνολογίας. Να φέρει πίσω κόσμο, ο οποίος έχει φύγει στο εξωτερικό και θα ήθελε να εργαστεί και να δημιουργήσει στην Ελλάδα. Να παράγει νέο πλούτο και με κάποιο τρόπο να έχει και μία επίπτωση στον τρόπο με τον οποίο η νέα γενιά, τα παιδιά μας, τα παιδιά τα οποία είναι σήμερα στο σχολείο, αντιλαμβάνονται το αντικείμενο αυτό», σημείωσε.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣυνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ υπό τον ΠρωθυπουργόΣήμερα 10:20 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός συγκεντρώνει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στο Μέγαρο Μαξίμου και αργότερα συμμετέχει σε συζήτηση με τον διακεκριμένο οικονομολόγο Daron Acemoglu στο πλαίσιο της 29ης Ετήσιας Συζήτησης του Economist.

Φαράγγι Σαμαριάς: Κλειστή η πρόσβαση από τη βόρεια είσοδο λόγω των ανέμωνΣήμερα 07:37 | Ειδήσεις

Από ποια είσοδο θα είναι προσβάσιμο το φαράγγι. Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΦΥΠΕΚΑ

Ρόδος: Κινητό εκρήγνυται μέσα σε τσάντα (βίντεο)Σήμερα 09:18 | Ειδήσεις

Στιγμές πανικού έζησαν περαστικοί και τουρίστες στην καρδιά της Ρόδου όταν κινητό τηλέφωνο άρπαξε φωτιά μέσα σε τσάντα γυναίκας.

Κυριακή Γρίβα: Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία της (βίντεο)Σήμερα 13:33 | Ειδήσεις

Ξεκίνησαν οι καταθέσεις των μαρτύρων.  Ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα επιτέθηκε λεκτικά στον κατηγορούμενο

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ψηφιακό Πελατολόγιο: "Ταφόπλακα" χαρακτηρίζεται από τους ιδιοκτήτες του κλάδου13:50Ιαπωνία: Περισσότεροι από 900 σεισμοί έχουν καταγραφεί τις τελευταίες 10 μέρες13:35Κυριακή Γρίβα: Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία της (βίντεο)13:17Ρόδος: Νεκρός 48χρονος οδηγός σε τροχαίο δυστύχημα13:00Βόλος: Φωτιά σε αστικό λεωφορείο - Απομακρύνθηκε ο οδηγός (βίντεο)12:45Δάφνη – Υμηττός: Διέπραττε ληστείες εις βάρος υπαλλήλων καταστημάτων (βίντεο)12:31Κίνα: Ανθρωποειδή ρομπότ…παίζουν μπάλα (βίντεο)12:17Εργασιακό Νομοσχέδιο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, σε 16 απαντήσεις12:03Τζάνειο: Σε κρίσιμη κατάσταση η 62χρονη - Ξεκινούν τα εγκεφαλικά τεστ11:49Μυτιλήνη – Αδερφός Θύματος: Παρά τρίχα ζωντανός είναι… Ήταν λες και ήμουνα στην εμπόλεμη ζώνη στη Γάζα11:35Τρίτη 2 Ιουλίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας11:21Αίγυπτος: Μαούνα ναυαγεί στον Κόλπο του Σουέζ - Αναφορές για νεκρούς 11:06Ελευσίνα: Διάρρηξη με λεία άνω των 70.000 ευρώ - Έκλεψαν ακόμη λίρες και κοσμήματα 10:52Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ υπό τον Πρωθυπουργό10:38Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο Ανανεώνει την Ηγεσία του Ενισχύοντας τους Διατλαντικούς Δεσμούς10:24Θεσσαλονίκη: 17χρονος ξυλοκόπησε συνομήλικο του10:09Ρόδος: Κινητό εκρήγνυται μέσα σε τσάντα (βίντεο)09:54Λεωφόρος Συγγρού: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών09:39Καύσωνας: Υποχωρεί από τη Γαλλία και μετακινείται πιο ανατολικά προς τη Γερμανία09:25Τραμπ: Χλευάζει όσους μετανάστες αποπειραθούν να δραπετεύσουν από το «Αλκατράζ με αλιγάτορες»09:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο