LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 09 Δεκεμβρίου 2019 14:36 | Ανανέωση: 09 Δεκεμβρίου 2019 14:37

Κώστας Βλάσης: Ορκίστηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών (εικόνες)

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και παρουσία του πρωθυπουργού ορκίστηκε ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών. 

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ - ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΛΑΣΗΣ

Ορκίστηκε στο προεδρικό μέγαρο ο Κώστας Βλάσης, ως νέος υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από τον επίσκοπο Ωρεών, Φιλόθεο.

Ο κ. Βλάσης, βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας, ορίσθηκε νέος υφυπουργός Εξωτερικών, μετά από την παραίτηση του Αντώνη Διαματάρη.

Λίγο ργότερα και σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, με εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής του χαρατοφυλακίου του Απόδημου Ελληνισμού στο υπουργείο Εξωτερικών, μεταξύ του απερχόμενου υφυπουργού Αντώνη Διαματάρη και του Κώστα Βλάση. Ενδεικτικό μάλιστα του κλίματος είναι πως ο απερχόμενος υφυπουργός υποδέχθηκε τον κ. Βλάση στο κατώφλι του υπουργείου και τον συνόδευσε στο νέο, πλέον, γραφείο του, στον 6ο όροφο του κτιρίου του υπουργείου Εξωτερικών, όπου είχαν πλέον της μίας ώρας συνάντηση.

Καλωσορίζοντας τον νέο υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Βλάση, ο Αντώνης Διαματάρης χαρακτήρισε το χαρτοφυλάκιο του Απόδημου Ελληνισμού ως ένα από τα πιο σημαντικά στην κυβέρνηση. «Καλωσορίζω στο υφυπουργείο Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα του Απόδημου Ελληνισμού, ένα από τα πιο σημαντικά πόστα στην κυβέρνηση, τον βουλευτή Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστα Βλάση. Τον συγχαίρω για τα νέα του καθήκοντα και του εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία στην αποστολή του» ανέφερε ο κ. Διαματάρης.

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ - ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΛΑΣΗΣ

«Στους έξι, ακριβώς, μήνες που πρόλαβα να υπηρετήσω τον απόδημο ελληνισμό, από αυτό το πόστο, -γιατί όπως ίσως να γνωρίζετε υπηρετώ την ομογένεια των ΗΠΑ για σαράντα και πλέον χρόνια από τη θέση του εκδότη/διευθυντή του Εθνικού Κήρυκα- οι συνεργάτες μου κι εγώ εκμεταλλευτήκαμε κάθε ώρα και λεπτό για να υπηρετήσουμε τα κοινά συμφέροντα της μητέρας πατρίδας και του οικουμενικού ελληνισμού, να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας. Το αν και πόσο πέτυχα στην αποστολή μου δεν θα το κρίνω εγώ, αλλά οι Έλληνες εντός και εκτός της Ελλάδας» σημείωσε ο κ. Διαματάρης υποδεχόμενος τον νέο υφυπουργό Εξωτερικών.

Ο απερχόμενος υφυπουργός ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «για την τιμή που μου έκανε να μου αναθέσει αυτό το υφυπουργείο, το υφυπουργείο της καρδιάς μoυ». Πρόκειται, όπως υπογράμμισε ο κ. Διαματάρης, για μια τιμή που θα διαφυλάξει ως θησαυρό για όλη τη ζωή του. Επίσης, ευχαρίστησε «τους ανθρώπους μου, τους απόδημους, τους Έλληνες του οικουμενικού ελληνισμού που είδαν τον διορισμό μου σαν να ήταν δικός τους, που με αγκάλιασαν με τόση αγάπη και που πίστεψαν και πιστεύουν σε μένα μέχρι το τέλος».

Βλάσης: Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου προκειμένου να δικαιώσω τις προσδοκίες όλων των αποδήμων Ελλήνων

Από τη μεριά του, ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κώστας Βλάσης, έστειλε το μήνυμα πως θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του προκειμένου να δικαιώσει τις προσδοκίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και τις προσδοκίες όλων των αποδήμων Ελλήνων, με τους οποίους, όπως επισήμανε, τον συνδέει ένας ιδιαίτερος και ισχυρός δεσμός που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια.

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ - ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΛΑΣΗΣ

Συνεχίζοντας στο ίδιο κλίμα, ο κ. Βλάσης τόνισε πως τώρα δεν είναι ώρα για τίποτε άλλο πέρα από σκληρή δουλειά, ώστε ενωμένοι να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για τους Έλληνες όπου κι αν αυτοί βρίσκονται, στην Ελλάδα αλλά και σε κάθε γωνιά της γης. «Πιστέψτε με, οι ομογενείς αποτελούν ένα από τα πλέον ισχυρά κύτταρα του Ελληνισμού και αποτελούν πολύτιμο κεφάλαιο, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτο. Με την εμπειρία τους, τη γνώση τους αλλά και την αδιαμφισβήτητη αγάπη τους για την πατρίδα, μπορούν να συμβάλλουν ενεργά στο να φτιάξουμε μια χώρα όπως τη θέλουμε κι όπως την ονειρευόμαστε» υπογράμμισε περαιτέρω ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα, στη δήλωσή του ο κ. Βλάσης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη που του εμπιστεύθηκε τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών με αρμοδιότητα τα θέματα Απόδημου Ελληνισμού και δήλωσε πως η επιλογή του αποτελεί μεγάλη τιμή κι ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη για τον ίδιο. Επίσης, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του αλλά και όλους όσοι τον στηρίζουν και δείχνουν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Κλείνοντας, θέλησε να ευχαριστήσει από καρδιάς τον Αντώνη Διαματάρη για την εγκάρδια υποδοχή του, του ευχήθηκε καλή συνέχεια στο έργο του και δήλωσε βέβαιος ότι θα συνεχίσει να προσφέρει στην Ελλάδα και τους Έλληνες από όποιο πόστο κι αν χρειαστεί, καθώς ο απόδημος Ελληνισμός αποτελεί μεράκι και αγάπη του και πως θα συνεχίζει να τον στηρίζει και να τον ενδυναμώνει.

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ - ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΛΑΣΗΣ

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ - ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΛΑΣΗΣ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑντώνης Σαμαράς: "Ο Μητσοτάκης με διέγραψε άρον άρον" - Απόσπασμα από τη συνέντευξη που θα προβληθεί την Κυριακή, στον ΑΝΤ1Χθες 19:42 | Ειδήσεις

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην δημοσιογράφο Ιρένα Αργύρη. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί αύριο στις 3 το μεσημέρι από τον ΑΝΤ1.

Νόβακ Τζόκοβιτς: Σ’ αγαπώ Ελλάδα, ευχαριστώ πολύ!Χθες 21:25 | Ειδήσεις

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την νίκη του στο Hellenic Championship, ο θρύλος του Τένις απέδειξε για ακόμη μια φορά τον σεβασμό και την ευγένεια που τον χαρακτηρίζουν.

Χανιά: Κατέρρευσε μπαλκόνι από οικοδομή - Από τύχη δεν υπήρξαν θύματαΧθες 21:20 | Ειδήσεις

Γίνεται έλεγχος για πιθανή νέα κατάρρευση.

Στον Μίκη Θεοδωράκη αφιερώθηκε η Τελετή Έναρξης του Αυθεντικού Μαραθωνίου ΑθήναςΧθες 20:24 | Ειδήσεις

Στην τελετή έναρξης του 42ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας έδωσαν επίσης το «παρών» οι βουλευτές Βασίλης Οικονόμου, Γιώργος Καραμέρος, Στέλιος Φωτόπουλος και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ισίδωρος Κούβελος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άνοιξαν οι ουρανοί στην Σικελία - Πλημμύρες και καταστροφές σε περιουσίες (βίντεο)23:59Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε τρένο λόγω βλάβης 23:45Ηλεκτροκίνηση: Το Μέλλον των Μεταφορών Είναι εδώ 23:31Formula 1: "Pole" μετά την νίκη στο σπριντ για τον Λάντο Νόρις στην Βραζιλία - Έξοδος στο Q1 για τον Φερστάπεν23:17Στην Ύδρα η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ - Τιμήθηκε από τον Δήμο με ειδικό μετάλλιο23:03Δυτική όχθη: Ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν σε μια ομάδα Παλαιστίνιων και δημοσιογράφων που είχαν συγκεντρωθεί για να μαζέψουν ελιές 22:48Ρέθυμνο: Συνελήφθη 39χρονος για τηλεφωνικές απάτες - Χιλιάδες ευρώ η λεία του22:34Φονικός ανεμοστρόβιλος στην Βραζιλία: Έξι νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες22:20Στρατηγικές συμφωνίες: Η Ελλάδα ενεργειακός παίκτης σε Ευρώπη και Μεσόγειο 22:06Νόβακ Τζόκοβιτς: Σ’ αγαπώ Ελλάδα, ευχαριστώ πολύ!21:52Άγιος Παντελεήμονας: Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 31χρονου - Συνελήφθησαν δύο άτομα21:38Χανιά: Κατέρρευσε μπαλκόνι από οικοδομή - Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα21:24Hellenic Championship ATP 250: Νικητής ο Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αθήνα - Έφτασε τους 101 τίτλους καριέρας21:10ΟΠΕΚΕΠΕ: Στα πρόθυρα κατάρρευσης οι αγρότες - Παίρνουν μόνο "υποσχέσεις" και όχι "δεσμεύσεις"20:56Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:42Στον Μίκη Θεοδωράκη αφιερώθηκε η Τελετή Έναρξης του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας20:28Αστακός τα Βορίζια: Αναζητούν τον "ηθικό αυτουργό" της βεντέτας20:14Βοιωτία: Θρίλερ με την απανθρακωμένη σορό - Πού επικεντρώνονται οι αρχές20:00Αντώνης Σαμαράς: "Ο Μητσοτάκης με διέγραψε άρον άρον" - Απόσπασμα από τη συνέντευξη που θα προβληθεί την Κυριακή, στον ΑΝΤ119:46Πούτιν: Αυτό που επιτύχατε έχει ιστορική σημασία για τον λαό μας σε ό,τι αφορά τη διαφύλαξη της ασφάλειας για τις προσεχείς δεκαετίες19:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο