LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 09 Δεκεμβρίου 2019 14:05

Μητσοτάκης: προσωπική δέσμευση η αναδιοργάνωση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων

Χαιρετισμό στην τελετή για τη θεμελίωση του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου, απηύθυνε ο Πρωθυπουργός. 

Κυριάκος Μητσοτάκης - Ωνάσειο Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο

Χαιρετισμό στην τελετή για τη θεμελίωση του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου, η οποία έλαβε χώρα σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα δίπλα στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, απήθυνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας πως το κράτος θα στηρίζει το έργο του Ιδρύματος.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως αυτή η προσπάθεια έρχεται να συμπληρώσει τη σχεδόν 30χρονη προσπάθεια του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, το οποίο, όπως είπε, έχει σώσει στην κυριολεξία χιλιάδες ζωές. 

«Χρειάζονται και δότες και σύστημα και διαδικασία», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας πως είναι ιδιαίτερα σημαντική η εκπόνηση ενός συστήματος μεταμοσχεύσεων «που θα εξασφαλίσει την πολιτεία με έναν ασφαλή οδηγό ανάπτυξης». «Στην προσπάθεια που εγκαινιάσαμε έχουμε αντίπαλο τον πολύ μικρό διαθέσιμο αριθμό μοσχευμάτων. Είναι απαράδεκτη η σημερινή κατάσταση και πρέπει να αναστραφεί. Θα το αλλάξουμε. Είναι προσωπική μου δέσμευση. Θα προχωρήσουμε στην διοικητική αναδιοργάνωση του Εθνικού Οργανισμου Μεταμοσχεύσεων», επισήμανε ο πρωθυπουργός, ο οποίος και στάθηκε ιδιαίτερα στον εμπλουτισμό του μητρώου δωρητών. Όπως παρατήρησε, το κράτος θα αναλάβει πρωτοβουλίες, ενώ στο μητρώο θα εγγραφούν και οι βουλευτές. 

Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε τα λόγια του Δημήτρη Στρατούλη, ο οποίος έχει περιγράψει τον δικό του αγώνα, υπογραμμίζοντας πως όλες τις πολιτικές διαφορές τις σκεπάζει το μεγάλο ζητούμενο της ζωής και της υγείας του συνανθρώπου. «Είναι η συγκλονιστική εμπειρία ενός πολιτικού μου αντιπάλου, του Δημήτρη Στρατούλη. Χαιρετίζω τη διακομματικά παρουσία όλων των κομμάτων, οι διαφορές μας δεν μπορεί να είναι πολιτικές. Όλες τις διαφορές τις σκεπάζει το μέγα ζητούμενο της ζωής και της υγείας του συνανθρώπου. Αυτό πρέπει να μας ενώνει παντού και πάντα», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος συνολικά στο έργο του Ιδρύματος Ωνάση, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως στην ελληνική κοινωνία συγκλίνουν τρία ρεύματα με βαθιές ρίζες: Αλληλεγγύη και αίσθημα ευθύνης της κοινωνίας των πολιτών, η προθυμία της πολιτείας να συνεργαστεί με ιδιώτες και ιδρύματα εκεί που οι κρατικές δομές δεν επαρκούν, και μία παραδοση εθνικής ευεργεσίας. 

«Σε αυτήν την ξεχωριστή παράδοση εγγράφεται και η παράδοση του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης. Ο Ωνάσης αφιέρωσε τη μισή του περιουσία σε κοινωφελείς σκοπούς. Το όραμά του συνεχίζουν πανάξια οι ανθρωποι του Ιδρύματος, συνδέοντάς το πάντα με τις ανάγκες των καιρών και προδίδοντας περιεχόμενο σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς στνη υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό. Αρκεί να θυμηθούμε πόσα Ελληνόπουλα χωρίς οικονομικά μέσα ξεκίνησαν με υποτροφίες του Ιδρύματος», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, δίνοντας τα συγχαρητήριά του για τη δημιουργία του Ωνάσειου Κέντρου Μεταμοσχεύσεων. Εναν πυλώνα, όπως τον χαρακτήρισε, ολιστικής προσέγγισης ενός σοβαρού και σύνθετου προβλήματος, που ξεκινά από τη μαζική δωρεά οργάνων και φτάνει στις εξαιρετικά υψηλές απαιτήσεις μίας επέμβασης όπως είναι η μεταμόσχευση. 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕξελίξεις στη διπλή δολοφονία της ΦοινικούνταςΣήμερα 20:31 | Ειδήσεις

Ο ρόλος του 22χρονου που είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως στις Αρχές στα μέσα Οκτωβρίου και είχε αρχικά δηλώσει συνεργός.

Ο Τζέικ Σωτηριάδης στον ΑΝΤ1: Η Γροιλανδία υπάγεται διοικητικά στην Δανία, για περισσότερα από 300 χρόνιαΣήμερα 21:00 | Ειδήσεις

Ο Ελληνοαμερικανός πρώην αξιωματικός πληροφοριών, της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Τζέικ Σωτηριάδης, μίλησε στον ΑΝΤ1 για την σπουδαιότητα της χώρας αυτής.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για τις βλέψεις των ΗΠΑ στη ΓροιλανδίαΣήμερα 20:58 | Ειδήσεις

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, θέλουν να διατηρήσουν αυτή την παγκόσμια τάξη για πολλούς λόγους και προσεγγίζουν θέματα όπως η Γροιλανδία».

Ισχυροί άνεμοι: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, ΛαύριοΣήμερα 19:32 | Ειδήσεις

Δεν αποκλείονται νέες ματαιώσεις ή τροποποιήσεις δρομολογίων, ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Αποκολλήθηκε κομμάτι οροφής σε εμπορικό κέντρο και τραυματίστηκε γυναίκα (βίντεο)22:12Πανιώνιος – Κολοσσός Ρόδου: Νίκη “οξυγόνο” για τους γηπεδούχους21:58Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για τις βλέψεις των ΗΠΑ στη Γροιλανδία21:44Κηφισιά –ΑΕΛ: Στο τέλος δεν (Χ)αμογέλασε κανείς21:30Ο Τζέικ Σωτηριάδης στον ΑΝΤ1: Η Γροιλανδία υπάγεται διοικητικά στην Δανία, για περισσότερα από 300 χρόνια21:16Άρης – Ηρακλής: Έγινε θρίλερ… στο φινάλε21:02Εξελίξεις στη διπλή δολοφονία της Φοινικούντας 20:48ΑΝΤ1 Sports: “Πικρή” νίκη για τον Ολυμπιακό λόγω του τραυματισμού του Μόρις20:34Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ20:20Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:06Ροδόπη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο αγρότη19:52Ισχυροί άνεμοι: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο19:38Έφοδος της ΕΛΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού - Εντοπίσθηκαν μαχαίρι, ναρκωτικά και κινητό τηλέφωνο19:24Φθιώτιδα: Έπεσαν δέντρα στη Λοκρίδα λόγω των ισχυρών ανέμων19:10Οι Γροιλανδοί απαντούν στον Τραμπ: "Δεν θέλουμε να είμαστε Αμερικανοί"18:56Πάνω από 100 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική στις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας18:42Προϋπολογισμός 2025 – πρωτογενές πλεόνασμα: Σημαντική υπέρβαση έναντι του στόχου18:28Ολυμπιακός: Χωρίς Ποντένσε και Ροντινέι με Ατρόμητο18:14ΝΒΑ: Ο Αντετοκούνμπο κλείδωσε… τον ΛεΜπρόν και χάρισε την νίκη στα “ελάφια”18:01Τροχαίο στην Κόρινθο: Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζό17:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο