LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 08 Δεκεμβρίου 2019 11:23 | Ανανέωση: 08 Δεκεμβρίου 2019 12:10

Μενδώνη για Λάνθιμο: Οφείλουμε να στηρίξουμε τις επόμενες δουλειές του

Συγχαρητήρια από την Υπουργό Πολιτισμού στον Γιώργο Λάνθιμο, για τις οκτώ διακρίσεις που έλαβε η ταινία του «Ευνοούμενη» στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου.

Λάνθιμος - The Favourite

Τα συγχαρητήρια της στον Γιώργο Λάνθιμο, για τις οκτώ διακρίσεις που έλαβε η ταινία του «Ευνοούμενη» στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου και την «παγκόσμια αναγνώριση» του, εκφράζει με γραπτή δήλωση της η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και κάνει γνωστή την πρόθεση του Υπουργείου να στηρίξει τις επόμενες δουλειές του Έλληνα δημιουργού.

Η κα. Μενδώνη χαρακτηρίζει «σαρωτική νίκη» τα βραβεία που απέσπασε η ταινία του Έλληνα δημιουργού και με τα οποία όπως αναφέρει «ολοκληρώνει τη θριαμβευτική πορεία της».

«Από την πρεμιέρα της στην  Μόστρα της Βενετίας, μέχρι και τα Όσκαρ, η «Ευνοούμενη» πρωταγωνίστησε σε κάθε απονομή ενώσεων κριτικών, επαγγελματιών του κινηματογράφου, ακόμη και στην έδρα της κινηματογραφικής βιομηχανίας του πλανήτη, το Χόλιγουντ. Με τη διάκριση της ταινίας με οκτώ βραβεία, χθες το βράδυ στο Βερολίνο, στην απονομή των Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου, ο Γιώργος Λάνθιμος και η «Ευνοούμενή» του επιστρέφουν στην Ευρώπη με παγκόσμια αναγνώριση», προθέτει η υπουργός.

Το έργο του Λάνθιμου, ενός δημιουργού με απολύτως προσωπικό και διακριτό κινηματογραφικό ιδίωμα, που επιβλήθηκε με την πρωτοτυπία και την ιδιαιτερότητά του, σε μια περίοδο που αναζητείται ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στην κινηματογραφική τέχνη, τιμά την πατρίδα του, την Ελλάδα, σημειώνει η κα. Μενδώνη και προσθέτει: «Ο ίδιος μοιράζεται πλέον το ταλέντο του με τον υπόλοιπο κόσμο. Ενισχύει την αυτοπεποίθηση της χώρας μας, η οποία οφείλει να στηρίξει τις επόμενες δουλειές του. Αυτή είναι η πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού».

Τέλος η κα. Μενδώνη συγχαίρει θερμά τον Γιώργο Λάνθιμο και τους συνεργάτες του και εύχεται ακόμη περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πετρούπολη: Ανήλικος πήγε στο σχολείο με μπαλτά 29 εκατοστών10:41Νέα ψηφιακά εργαλεία για την προστασία των ανηλίκων από αλκοόλ και καπνό - QR επαλήθευση ηλικίας10:28Καλαμάτα: Χειροπέδες σε 36χρονο που καλλιεργούσε φυτά κάνναβης10:14Θεσσαλονίκη: Κατήγγειλε ληστεία και κατέληξε με χειροπέδες10:00Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο δείπνο του Τραμπ προς τιμήν του μπιν Σαλμάν09:46Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο καρφώθηκε σε κολόνα και τυλίχθηκε στις φλόγες09:31Βουλή: Σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής Ελέγχου της Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή09:17Γερμανία: Δεν πρέπει να δίνουμε την εντύπωση ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να αμυνθεί, μπορεί09:02ΕΟΠΥΥ – παράνομες συνταγογραφήσεις: Πρόστιμα σε δεκάδες γιατρούς και φαρμακεία08:48Η Ρωσία δεν θα μετάσχει στις συνομιλίες που θα έχει ο Ζελένσκι στην Τουρκία08:34Παταγονία: Τουρίστες νεκροί σε χιονοθύελλα08:20Ο Ρομπίνιο παραμένει στη φυλακή και ο γιός του ετοιμάζεται για την Εσπανιόλ08:05Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ανακούφιση στους Μπακς μετά τον τραυματισμό του07:51Ευρώπη: Οι πιο επικίνδυνες χώρες για οδήγηση – η θέση της Ελλάδας07:37Ιαπωνία: Φωτιά σε κατοικημένη περιοχή προκάλεσε ζημιές σε εκατοντάδες σπίτια 07:22Χριστίνα Ωνάση: Η τεράστια περιουσία, οι 4 γάμοι και το τραγικό τέλος07:08Καισαριανή: Καφετέρια τυλίχτηκε στις φλόγες06:55ΗΠΑ – Σαουδική Αραβία: Συμφωνία για την πυρηνική ενέργεια και την αγορά F-3506:41Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 19 Νοεμβρίου06:27Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο