LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 07 Δεκεμβρίου 2019 07:23 | Ανανέωση: 07 Δεκεμβρίου 2019 07:31

Συλλήψεις και προσαγωγές μετά τις πορείες για τον Γρηγορόπουλο

Από τους προσαχθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα σήμερα 12 άτομα, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

Επεισόδια - Αθήνα

Πενήντα άτομα προσήχθησαν συνολικά χθες το βράδυ από την Αστυνομία κατά την διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια, μετά την πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Από τους προσαχθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα αυτή την ώρα 12 άτομα, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών πρόκειται να οδηγηθούν το μεσημέρι επτά άτομα, τα οποία συνελήφθησαν χθες το βράδυ, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην πορεία, με αφορμή την 11η επέτειο από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Από την πλευρά της η Αστυνομία έχει πάρει μέτρα ασφαλείας, τόσο έξω από το δικαστικό μέγαρο όσο και έξω από το κτίριο της Αστυνομικής διεύθυνσης, ενώ μέλη κινήσεων αντιεξουσιαστών έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια, με σκοπό να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες. Στη Θεσσαλονίκη προσήχθησαν οκτώ άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν δύο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ επισημαίνεται ότι οι χθεσινές προγραμματισμένες εκδηλώσεις και πορείες στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, σε διάφορες πόλεις της χώρας, εξελίχθηκαν «χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα». «Από τις αστυνομικές δυνάμεις αντιμετωπίστηκαν άμεσα ομάδες ατόμων, που επιχείρησαν να προβούν σε έκνομες ενέργειες και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με ρίψη μολότοφ και άλλων αντικειμένων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Επεισόδια - Αθήνα

Εν τω μεταξύ, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποστέλλει στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη, βίντεο και αναφορές, που αναπαράγονται στο διαδίκτυο, σχετικά με περιστατικά «αστυνομικής βίας», κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και πορειών στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, με την παράκληση να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα. Παράλληλα, καλούνται πολίτες, που έχουν αντίστοιχο υλικό ή είναι μάρτυρες ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί βία σε ανάλογα περιστατικά, να αποτανθούν στον προαναφερθέντα μηχανισμό διερεύνησης του Συνηγόρου του Πολίτη.

Επεισόδια - Αθήνα

«Το δόγμα τους δεν είναι νόμος και τάξη. Το δόγμα τους είναι τρόμος και πάταξη. Πάταξη κάθε αντίθετης άποψης με τη δική τους. Δεν θέλουν να χτίσουν μια ελεύθερη και προοδευτική κοινωνία αλλά μια υπερσυντηρητική κοινωνία στην οποία θα επικρατεί ο τρομαγμένος πολίτης. Είναι κυβέρνηση με Πρωθυπουργό και υπουργό Προστασίας του Πολίτη τον Βορίδη» σχολίασε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Επεισόδια - Πάτρα - Γρηγορόπουλος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κίεβο: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε 750.000 νοικοκυριά μετά το χθεσινό ρωσικό σφυροκόπημα18:07Νέα Αριστερά: Η Κυβέρνηση ρίχνει “μαύρο” στη Βουλή17:53Ο Μακρόν αποχαιρετά την Μπριζίτ Μπαρντό: Θρηνούμε έναν θρύλο του αιώνα17:39Γκύζη: Σε κρίσιμη κατάσταση η γυναίκα που μαχαίρωσε ο άνδρας της πριν αυτοκτονήσει17:25Ιωάννινα: Γυναίκα έπεσε στη λίμνη – Περαστικοί ειδοποίησαν την Αστυνομία17:11Φλώρινα: Συνελήφθη ανήλικος για διακίνηση ναρκωτικών16:57Ο Παναθηναϊκός «έκλεισε» τον Κοντούρη 16:43Καρδίτσα – ΠΑΟΚ: Πέρασε κι από το μπλόκο της Θεσσαλίας ο “Δικέφαλος”16:29Αγρότες: Ανοιχτό το ρεύμα προς Αθήνα στο μπλόκο των Μαλγάρων16:15Πάτρα: Συνελήφθη υπεύθυνος καταστήματος για πώληση αλκοόλ σε ανήλικους16:01Δράμα: Βούλγαροι προσπάθησαν να περάσουν πρόβατα στην Ελλάδα και συνελήφθησαν15:47Μπριζίτ Μπαρντό: "Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα" - Το τέλος ενός μύθου15:33Γκύζη: Άνδρας μαχαίρωσε τη γυναίκα του στον λαιμό και έπεσε από το μπαλκόνι15:19Μετ' εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων στην Αθήνα15:04Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)14:50Διασώθηκαν 108 μετανάστες που επέβαιναν σε ξύλινη λέμβο νότια της Γαύδου14:36Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η Νέα Υόρκη λόγω του χιονιά - Ακυρώθηκαν χιλιάδες πτήσεις14:22Μαρινάκης για αγρότες: Ο ειλικρινής διάλογος - και μόνο αυτός - θα φέρει τις λύσεις14:07Τρίκαλα: Ανυποχώρητοι οι αγρότες - Παραμένουν στα μπλόκα της δυτικής Θεσσαλίας13:52Smart Cities για μια Καλύτερη Ζωή: Το Μέλλον είναι Εδώ!13:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο