LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 06 Δεκεμβρίου 2019 23:33

Σαουδάραβας πιλότος ο μακελάρης της αεροναυτικής βάσης στη Φλόριντα

Τέσσερις νεκροί, μεταξύ των οποίων και ο δράστης, και περισσότεροι από δέκα τραυματίες, είναι ο απολογισμός της επίθεσης.

ΦΛΟΡΙΝΤΑ - ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΠΕΝΣΑΚΟΛΑ - ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Ο δράστης της επίθεσης στην αεροναυτική βάση της Φλόριντα, κατά την οποία άνοιξε πυρ σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους, πριν πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά, ήταν Σαουδάραβας, μέλος της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας του και βρισκόταν εκεί για να παρακολουθήσει πρόγραμμα εκπαίδευσης.

«Νομίζω ότι θα υπάρξουν πολλές απαντήσεις που θα δοθούν ως προς το γεγονός ότι αυτό το πρόσωπο, ένας ξένος, μέλος της Πολεμικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας, εκπαιδευόταν στο έδαφός μας και διέπραξε αυτό», δήλωσε ο κυβερνήτης της Φλόριντα σε συνέντευξη Τύπου.

Η κυβέρνηση του Ριάντ «πρέπει να φροντίσει για τα θύματα αυτά. Η ίδια βρίσκεται να οφείλει ένα χρέος εδώ, δεδομένου ότι πρόκειται για έναν εκ των πολιτών της», πρόσθεσε ο Ρον ΝτεΣάντις.

ΦΛΟΡΙΝΤΑ - ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΠΕΝΣΑΚΟΛΑ - ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Η αεροναυτική βάση της Πενσακόλα, όπου σταθμεύουν σχεδόν 16.000 στρατιώτες, χρησιμοποιείται από το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό για προγράμματα εκπαίδευσης που απευθύνονται σε στρατιωτικούς συμμαχικών χωρών. Εκατοντάδες Σαουδάραβες στρατιωτικοί παρακολουθούν κάθε χρόνο προγράμματα για την κατάρτισή τους στις τάξεις των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, αυτό δείχνει τους ισχυρούς δεσμούς που ενώνουν την Ουάσινγκτον και το Ριάντ.

AP - Ναυτική βάση - Φλόριντα

Ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας τηλεφώνησε στον Ντόναλντ Τραμπ για να διαβιβάσει τα συλλυπητήριά του στους οικείους των θυμάτων, έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, ο βασιλιάς κατήγγειλε μια «βάρβαρη» επίθεση που δεν αντανακλά με κανέναν τρόπο τα αισθήματα που τρέφει ο λαός του απέναντι στους Αμερικανούς.

Οι ερευνητές προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν η επίθεση έχει τρομοκρατικά κίνητρα. Οι περισσότεροι από τους δράστες των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ ήταν Σαουδάραβες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο