LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 06 Δεκεμβρίου 2019 15:04

Βουλή: Βήματα μεγαλύτερης σύγκλισης για την ψήφο των αποδήμων

Πόσοι ειναι δυνητικά οι εκλογείς, τους οποίους μπορεί να αφορά η ρύθμιση. Ποιές πρωτοβουλίες ανέλαβε η Κυβέρνηση με στόχο την υπερψήφιση ει δυνατόν απο 300 βουλευτές.

Τάκης Θεοδωρικάκος - Επιτροπή - Βουλή

Βήματα σύγκλισης με στόχο την υπερψήφιση από όσο το δυνατόν περισσότερα κόμματα του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων, κάνει η κυβέρνηση με τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών να ανακοινώνει περαιτέρω βελτιώσεις.

Στη βάση προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε από το βήμα της αρμόδιας επιτροπής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο, ότι τρεις από τους 15 βουλευτές του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα προέρχονται από τους απόδημους και ένας εξ αυτών θα τοποθετηθεί στις τρεις πρώτες θέσεις.

«Αν υπάρχει διάθεση από άλλες πλευρές, η κυβέρνηση είναι έτοιμη για τα πάντα», ανέφερε και εξέφρασε την ελπίδα την ερχόμενη Τετάρτη που εισάγεται το νομοσχέδιο προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια να σταλεί ένα μήνυμα ενότητας. «Η πατρίδα μας απειλείται από σοβαρότατους κινδύνους, οι Έλληνες ενωμένοι σε ένα περιβάλλον μεγάλης ρευστότητας», είπε.

Στην παρέμβασή του νωρίτερα, έκανε γνωστό πως  περίπου 340.000 Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό αναμένεται να ψηφίσουν στις εκλογές. Οι απόδημοι Έλληνες που διαθέτουν ΑΦΜ είναι περίπου 407.000 από αυτούς όμως οι περίπου 340.000 έχουν ενεργή φορολογική δήλωση και θα μπορούν να ψηφίσουν. Στον συγκεκριμένο αριθμό δεν συνυπολογίζονται όσοι έφυγαν στο εξωτερικό την τελευταία 10ετία χωρίς ΑΦΜ, θα μπορούν ωστόσο να ψηφίσουν εάν οι γονείς τους είναι φορολογικά ενεργοί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια, ενώ μόνον το ΜέΡΑ 25 καταψηφίζει.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13Έκθεση Oxfam: Αυξάνονται οι εισοδηματικές ανισότητες στις χώρες που δανείζει το ΔΝΤ19:59Ολυμπιακός – Προμηθέας: Έβγαλε την υποχρέωση… και τώρα Μπαρτσελόνα19:46Δίκη Τραμπ: Ένορκος απαλλάχθηκε γιατί διέρρευσαν στοιχεία της ταυτότητας της19:32Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή19:19Τουρκία – σεισμός: Ισχυρή δόνηση στα βόρεια της χώρας19:05Δραπέτης φυλακών… με έφεση στις απάτες18:52“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Τον συνέλαβαν μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο18:38Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο18:25Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών18:11Γαύδος: Το πρωί αντιδήμαρχος και το μεσημέρι υπάλληλος καθαριότητας 17:58Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε μαθήτριες Δημοτικού κοντά στο σχολείο τους17:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο