LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 05 Δεκεμβρίου 2019 13:17 | Ανανέωση: 05 Δεκεμβρίου 2019 13:17

Αποδεκτή η παραίτηση Διαματάρη από την Κυβέρνηση

Ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του Υφ. Εξωτερικών, στον απόηχο του σάλου, γύρω απο αναφορές στο βιογραφικό του.

Αντώνης Διαματάρης

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε αποδεκτή την παραίτηση του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό, Αντώνη Διαματάρη.

Διαματάρης: επιθέσεις με σκοπό την υπονόμευση του έργου μου

Στη δήλωση παραίτησής του, την οποία έκανε δεκτή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Αντώνης Διαματάρης αναφέρει: «Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.

Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του αναφέρει «Ο Πρωθυπουργός της αριστείας παρακολουθεί εδώ και μία εβδομάδα ως τροχονόμος το φιάσκο με τον υφυπουργό του.  Δεν είχε το θάρρος να τον διώξει παρά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για το πλαστό βιογραφικό του, ούτε για τον σύμβουλό του που διώκεται για κακουργήματα και έφθασε μάλιστα στο σημείο να βάλει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τον καλύψει δημόσια.  Ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε ούτε καν σήμερα να τον αποπέμψει, μετά και τις νέες αποκαλύψεις για την επιχειρηματική δράση του υπουργού του.  Έπρεπε ο ίδιος ο κ. Διαματάρης να παραιτηθεί, ζυγίζοντας «με πόνο ψυχής» το προσωπικό κόστος στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες από τον διασυρμό του ίδιου και της κυβέρνησής του».


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Αντικοινοβουλευτική" η συμπεριφορά της Κωνσταντοπούλου, λέει ο πρόεδρος της επιτροπής11:57Αλληλοκατηγορίες Μ. Λαζαρίδη και Μ. Αποστολάκη για προσαγωγή στελεχών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην Κρήτη11:43Πάτρα: 89χρονη σκότωσε δύο κουτάβια και επιτέθηκε σε νεαρό11:29Μπλόκα Αγροτών: Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης11:15Χρυσή Αυγή: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση στο Εφετείο - Συγκέντρωση από σωματεία και φορείς (εικόνες)11:01Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:47Θεσσαλονίκη: Απόβαση αγροτών με τα τρακτέρ τους σήμερα στο λιμάνι - Ποια σημεία θα αποκλείσουν10:33ΕΟΔΥ: 104 νέες εισαγωγές COVID-19 και 7 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - Δύο νέα σοβαρά κρούσματα γρίπης10:19Πάτρα: Παραμένουν στα μπλόκα αγρότες και κτηνοτρόφοι της δυτικής Ελλάδας10:05Ηράκλειο: Συνελήφθη 45χρονος για εμπορία ανθρώπων, βιασμό και απόπειρα ανθρωποκτονίας09:52Μπλόκα Αγροτών: Ανοιχτά τα τελωνεία Ευζώνων και Νίκης - Οκτάωρος αποκλεισμός σε Προμαχώνα και Εξοχή09:38Μεξικό: Με ποινή φυλάκισης τιμωρείται η πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων09:24Λαμία: Συνελήφθη αγρότισσα για βίντεο στο Tik Tok09:10Συμμαχία των Προθύμων - Ουκρανία: "Στο τραπέζι" η αξιοποίηση των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων08:56Προϋπολογισμός 2026: Ξεκινά σήμερα στη Βουλή η πενθήμερη συζήτηση για την ψήφισή του08:42ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη, για παράνομες επιδοτήσεις – 15 προσαγωγές08:28Χανιά: Προσποιήθηκε τον λογιστή, μπήκε στο σπίτι και την λήστεψε08:14Ο Πούτιν ανακοίνωσε την κατάληψη της πόλης Σίβερσκ, στην ανατολική Ουκρανία08:00Στα μπλόκα αγρότες σε Καρδίτσα και Τρίκαλα - Προετοιμασίες για πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια07:47Συνεδρίαση της ΚΟ σήμερα, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη07:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο