LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 05 Δεκεμβρίου 2019 11:07

Σε απεργιακό κλοιό η Γαλλία

"Γενική παραλύση" της χώρας, λόγω των μαζικών απεργιακών κινητοποιήσεων.

Γαλλία - απεργία

Διαδηλώνουν σήμερα στη Γαλλία συνδικάτα, κόμματα της αντιπολίτευσης και τα «Κίτρινα Γιλέκα» με σχεδόν 250 προγραμματισμένες κινητοποιήσεις, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης του Γάλλου πρόεδρου Εμανουέλ Μακρόν για το συνταξιοδοτικό. Τρένα, μετρό και λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα ενώ τα σχολεία θα είναι κλειστά.

Το σχέδιο Μακρόν προσβλέπει στη θέσπιση ενός «κοινού συστήματος» συνταξιοδότησης, το οποίο θα αντικαταστήσει τα 42 διαφορετικά που ισχύουν μέχρι τώρα και τα οποία προβλέπουν διαφορετική ηλικία συνταξιοδότησης και διαφορετικά επιδόματα.

Παρά τις έντονες κοινωνικές αντιδράσεις από πολλές επαγγελματικές ομάδες η γαλλική κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να υποχωρήσει.

Εργαζόμενοι στα τρένα, δάσκαλοι, αστυνομικοί, δικηγόροι, εργαζόμενοι στην καθαριότητα, κόμματα της αντιπολίτευσης και «Κίτρινα Γιλέκα» έχουν κάνει έκκληση για κινητοποιήσεις. Συνολικά 245 συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις έχουν ανακοινωθεί σε όλη τη χώρα.

Γαλλία - απεργία

Το 90% των τρένων υψηλής ταχύτητας και το 80% των δρομολογίων εξπρές προς την επαρχία έχουν ακυρωθεί, ενώ στο Παρίσι θα είναι κλειστές 11 γραμμές του μετρό. Απεργιακές κινητοποιήσεις επ’ αόριστον έχουν κηρυχθεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στη γαλλική πρωτεύουσα και τα τρένα υψηλής ταχύτητας. Εξάλλου οι αεροπορικές εταιρείες αναγκάστηκαν να περιορίσουν κατά 20% τις πτήσεις τους και πολλά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Γαλλία - απεργία

«Δεν θα το εγκαταλείψω», δήλωσε χθες ο Μακρόν, επισημαίνοντας ότι θα απευθυνθεί «στους Γάλλους τη στιγμή που θα θεωρήσει κατάλληλη». Η κυβέρνηση υπόσχεται ένα πιο «λογικό», «πιο δίκαιο» συνταξιοδοτικό σύστημα, με τους επικριτές του εκτιμούν ότι θα καταστεί πιο «επισφαλές».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων αναμένεται να παρουσιαστεί στα μέσα Δεκεμβρίου και θα φτάσει στο κοινοβούλιο προς συζήτηση στις αρχές του 2020.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηράκλειο: Νέα άφιξη 28 μεταναστών στον Λέντα του δήμου Γόρτυνας09:28Η Ρωσία κατέστρεψε 22 drones της Ουκρανίας τη νύχτα - Πυρκαγιά σε βιομηχανική ζώνη09:14Θεσσαλονίκη: 17χρονη επιτέθηκε και λήστεψε οδηγό ταξί09:00Κένεθ Φαρίντ - Τρελαμένος ο Σλούκας: Φώναζε "Manimal" (βίντεο)08:45Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας επιβεβαιώνει ότι και οι 20 επιβαίνοντες στο C-130 που συνετρίβη είναι νεκροί 08:31Αχαΐα: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Καραμανδάνειο μετά τον χαμό του 5χρονου08:17Η Ελλάδα στο "βάθρο" των επιφυλακτικών ασθενών - 1 στους 5 έμεινε χωρίς φροντίδα08:03Άλιμος: Εξωσχολικοί εισέβαλαν σε σχολείο και ξυλοκόπησαν 15χρονο μαθητή07:49Συναγερμός στη Νίκαια: Πυρπόλησαν όχημα σωφρονιστικού υπαλλήλου - Διακοπή κυκλοφορίας, λόγω χειροβομβίδας07:35Συνάντηση Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη και συνεδρίαση της 3ης Διακυβερνητικής Συνόδου Κύπρου-Ελλάδας07:23Φωτίστε την επιχείρησή σας χωρίς αρχικό κεφάλαιο με την GlobiLED07:09Το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2025 powered by ΔΕΗ έρχεται για να συναρπάσει μικρούς και μεγάλους για 8η χρονιά06:56Πειραιάς: Εντοπίστηκε σορός 70χρονου στο λιμάνι06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 12 Νοεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Παρί – Παναθηναϊκός: Το “τριφύλλι” άνθισε… στο Παρίσι00:15Βρετανία: Ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ δεσμεύεται για μέτρα για τον περιορισμό της παιδικής φτώχειας23:59Σκούρτα Βοιωτίας: Ένας 27χρονος του οποίου η εξαφάνιση είχε δηλωθεί, είναι ο άνδρας που βρέθηκε απανθρακωμένος23:47Το Παιδί-Θαύμα των Δρόμων: Ο Μικρός Τζόναθαν που Μαγνητίζει τον Κόσμο23:33Άρης – Μπαχτσεσεχίρ: Λύγισαν… στην τελευταία περίοδο οι “κιτρινόμαυροι”23:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο