LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 03 Δεκεμβρίου 2019 21:52 | Ανανέωση: 03 Δεκεμβρίου 2019 22:22

Μανιαδάκης: Με στοχοποίησαν γιατί δεν ψευδομαρτύρησα

"Οι Εισαγγελείς Διαφθοράς με πίεζαν για να δώσω στοιχεία εναντίον πολιτικών", κατέθεσε ο Νίκος Μανιαδάκης ενώπιον της προανακριτικής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

Μανιαδάκης - Δικαστήρια

«Βρέθηκα εμπλεκόμενος επειδή αρνήθηκα να παραδεχτώ πράγματα που δεν έγιναν», ισχυρίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Μανιαδάκης, πρώην προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis, ο οποίος καταθέτει ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Παράλληλα, δήλωσε ότι είχε δεχθεί «πάρα πολλές πιέσεις» από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς για να μιλήσει εναντίον πολιτικών προσώπων.

«Για κάποιες εβδομάδες μου ασκούσαν πάρα πολλές πιέσεις οι Εισαγγελείς Διαφθοράς για να δώσω στοιχεία εναντίον πολιτικών. Εκείνη την περίοδο με πίεζαν για συγκεκριμένους πολιτικούς. Έντονες ήταν οι πιέσεις για τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Σαμαρά τον κ. Στουρνάρα τον κ. Λοβέρδο τον κ. Βενιζέλο. Μου δείχνανε δημοσιεύματα με νόμους και υπουργικές αποφάσεις και μου ζητούσαν να τα επιβεβαιώσω. Μου λέγανε ότι έχουμε στοιχεία από άλλους μάρτυρες, αλλά θέλουμε να μας το δέσεις και εσύ ως καθηγητής ότι αυτές οι αποφάσεις των πολιτικών αυτών είναι έκνομες», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με πληροφορίες, και προσέθεσε:

«Κάποια στιγμή πάψαμε να δίνουμε καταθέσεις στην Εισαγγελία και πήγαμε σε ένα διαμέρισμα στη Μιχαλακοπούλου και καταθέταμε. Εκεί μου είπαν: ‘Πρέπει να συνεργαστείς μαζί μας και να τιμωρήσουμε αυτούς τους ανθρώπους’. Κυρίως με πίεζαν για τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Σαμαρά. Αυτά μου τα έλεγε η Εισαγγελέας και ήταν παρόντες και οι βοηθοί της. Μου έλεγαν οι εισαγγελείς να μη φοβάμαι καθώς οι Σαμαράς και Γεωργιάδης δεν θα επανεκλεγούν».

Κατά την έναρξη της κατάθεσής του υποστήριξε ότι έχει ελεγχθεί από κάθε Αρχή και δεν έχει αποδειχθεί καμία κατηγορία.

«Είμαι κατηγορούμενος για βαρύτατες πράξεις αν κι έχω ελεγχθεί από κάθε Αρχή. Αν κι έχουν βγει πορίσματα από το μεικτό κλιμάκιο, αφότου άνοιξαν οι λογαριασμοί μου. Αφότου δεν βρέθηκε καμία έκνομη πράξη, επειδή αρνήθηκα να παραδεχτώ πράγματα που δεν έγιναν, βρέθηκα εμπλεκόμενος από έναν προστατευόμενο μάρτυρα. Συνεργάστηκα με όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις. Και με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Με συνέδεσαν με έναν υπουργό. Μιλώ για τον κύριο Λοβέρδο. Κατηγορούμαι ότι χειραγώγησα τον υπουργό», είπε και επανέλαβε:

«Συνεργάστηκα με όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις επειδή κατείχα το αντικείμενο. Όταν μπήκε η χώρα στην κρίση η υγεία είχε το μεγαλύτερο μνημόνιο. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές είχαν εθνικό χαρακτήρα. Στον τομέα υγείας έγινε η μεγαλύτερη αποκλιμάκωση δαπανών σε καιρό ειρήνης. Το 2009 η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη ήταν 5,2 δια ευρώ. Στο τέλος του 2014 η δαπάνη έπεσε στα 1,9 δις ευρώ. Συμβούλευα ταυτόχρονα 16 κυβερνήσεις. Ινδονησία Καζακστάν. Ταξίδευα συνεχώς».

Αφού τόνισε ότι επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου δεν υπήρξε ποτέ σύμβουλος του υπουργείου, ξεκαθάρισε ότι δεν συνεργάστηκε ποτέ μαζί του. «Το επιβεβαιώνουν στελέχη του υπουργείου», συμπλήρωσε, σύμφωνα με πληροφορίες.

«Τα αρχεία που υπάρχουν στον υπολογιστή μου, και τα έχει η κυρία Τουλουπάκη, αποτυπώνουν αβίαστα ότι ποτέ δεν είχα την παραμικρή σχέση με τον υπουργό Λοβέρδου που ορισμένοι επιχειρούν να με εμπλέξουν. Η οποιαδήποτε δραστηριότητα μου στο χώρο της Υγείας ξεκίνησε επί υπουργίας Σαλμά. Δέκα μήνες τώρα έχουν ρημάξει τη ζωή, τη δική μου και της οικογενείας μου, ενώ έχω εξηγήσει, έχω υποβάλλει υπομνήματα. Προκύπτουν από τα αρχεία μου ότι ουδέποτε είχα σχέση με τον Λοβέρδο».

Η κατάθεση στην Αμερική

«Η Τουλουπακη με προέτρεψε να μπω στο πρόγραμμα των  ΗΠΑ. Τον Νοέμβριο του 2017 με την υπαγωγή μου στο Ελληνικό πρόγραμμα ταυτόχρονα με προέτρεψε να μπω στο αμερικανικό πρόγραμμα. Μου είπαν πως θα υπάρξει και οικονομικό όφελος. Η πρώτη συνάντηση με πράκτορες του  FBI  έγινε στο γραφειο της κ. Τουλούπακη. Ο Ντζουράς μου κανόνισε το ραντεβού. Με πράκτορες . Όχι με εισαγγελείς, υποστήριξε και πρόσθεσε:

“Όταν πήγα στην Αμερική να καταθέσω τον Αύγουστο του 2018 μου έδειξαν μια κατάθεση, χωρίς να ξέρω το όνομα του μάρτυρα που την έδωσε, στην οποία υποστηριζόταν ότι εγώ δωροδοκούσα τον Λοβέρδο. Αυτό έχω επαναλάβει εκατό φορές ότι ήταν ψέμα γιατί τον Λοβέρδο δεν τον γνώριζα. Και γι’ αυτό ακριβώς αρνήθηκα στους Αμερικανούς οποιαδήποτε τέτοια εμπλοκή μου. Θέλω όμως να υπογραμμίσω ότι λίγο καιρό μετά στην Ελλάδα διαπίστωσα ότι όλα όσα γράφονταν στην κατάθεση των Αμερικανών τα κατέθετε στην Ελλάδα ο μάρτυρας Μάξιμος Σαράφης.»

Ο εκβιασμός

Ο Νίκος Μανιαδάκης υποστήριξε ότι εκβιάστηκε απο την κ. Τουλουπάκη. «Κάποια στιγμή μού είπε η κυρία Τουλουπάκη "έχουμε μπλέξει με σένα γιατί οι μάρτυρες έχουν καταθέσει πολύ επιβαρυντικά στοιχεία για σένα". Της απαντησα «Κυρία Εισαγγελεύ συνεργαζόμαστε τόσο καιρό, σας έχω δώσει τόσα στοιχεία και κάθεστε και πιστεύετε αυτούς που ψεύδονται αφού δεν ξέρουν ούτε το όνομα της γυναίκας μου;». 

Μου απάντησε «Δεν σε πιστεύουμε. Εξακολουθείς να καλύπτεις τους πολιτικούς. Εντάξει για τον Στουρνάρα, ήταν καθηγητής σου. Καταλαβαίνουμε ότι θέλεις να τον καλύψεις. Δωσε μας στοιχεία για τον Γεωργιάδη. Αν δεν μας δώσεις συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα θα δούμε τί θα κάνουμε μαζι σου. Αν μας κατονομάσεις συγκεκριμένα πολιτικα πρόσωπα θα διαπραγματευτώ με τους ανωτέρω για το μέλλον σου»...


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούςΣήμερα 07:32 | Ειδήσεις

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν. Πόσο θα διαρκέσουν τα φαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση καιρού.

Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την ΤουρκίαΣήμερα 07:20 | Ειδήσεις

Στην συνεδρίαση της Τετάρτης, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υιοθέτησε συμπεράσματα για την Τουρκία.

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μην γίνει περιφερειακή σύγκρουσηΧθες 20:14 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητοΣήμερα 06:51 | Τοπικά Νέα

Πως έγινε το τροχαίο. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο νεαρός ποδηλάτης, που διασωληνώθηκε από διασώστες του ΕΚΑΒ στο σημείο, όπου έγινε το ατύχημα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς07:30Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την Τουρκία07:17Απαξίωση της πολιτικής ή εύκολη και δοκιμασμένη λύση;07:03Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο06:50Champions League: Ρεάλ και Μπάγερν στα ημιτελικά06:36Σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη06:23Καιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:09Δικηγόρος έκανε λάθος “κλικ” και “έδωσε” διαζύγιο σε άλλο ζευγάρι23:59Ρέθυμνο: Ένστολοι έσωσαν 6χρονη από πνιγμό23:46Viral ο ψαράς που…βάφτηκε με μελάνι σουπιάς (βίντεο)23:32Τρεις συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)23:18Ισπανία – Ιταλία: Το δικαίωμα στην άμβλωση έφερε διπλωματική αντιπαράθεση23:04Άργος - Μυκήνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό (εικόνες)22:51Παναθηναϊκός – Παπαθανάσης: Ξεκινάνε τα χωματουργικά στο νέο γήπεδο22:37Δώρα επικουρικών συντάξεων: Στο Ειδικό Δικαστήριο η υπόθεση της κατάργησης22:25Εποχικές λοιμώξεις: Πρόληψη και αντιμετώπιση22:11Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: Ξεκίνημα…με το δεξί21:57Εξάρθρωση σπείρας που έκανε ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία - Τεράστια η λεία τους21:44Εθνική Ελλάδος: Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα διεθνούς παίκτη21:30Μέση Ανατολή – Βίντεο ντοκουμέντο: Οδοιπορικό του ΑΝΤ1 στην Ιερουσαλήμ21:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο