LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 03 Δεκεμβρίου 2019 19:56

Επάγγελμα... “ντετέκτιβ ζώων”

Νεαροί και βετεράνοι σώζουν ζωές κατοικίδιων και ξετρυπώνουν παράνομα κυκλώματα.    

Ντετέκτιβ κατοικίδιων - κατοικίδια - Κίνα

Τα τελευταία χρόνια στην Κίνα, ανθεί ένας νέος κλάδος που ασχολείται με την εύρεση εξαφανισμένων κατοικίδιων. Πληθαίνουν δε τα γραφεία παρακολούθησης που εργάζονται πάνω σε τέτοιες υποθέσεις, οι υπάλληλοι  των οποίων αυτοαποκαλούνται πλέον “ντετέκτιβ ζώων”.

Κέντρο αυτής της νεοσύστατης βιομηχανίας είναι η πόλη της Σαγκάης, στην οποία η επαγγελματική αυτή δραστηριότητα αναπτύσσεται σταδιακά εδώ και περίπου δέκα χρόνια.

Μία μόνο τέτοια υπηρεσία έχει προβεί στην εύρεση πάνω από 700 χαμένων ζώων με επιτυχία, παραχωρώντας και σεμινάρια εκπαίδευσης πάνω στην αναζήτηση και τη διάσωση τους. Εκτός από γάτες και σκύλους, οι “ντετέκτιβ” αναζητούν επίσης παπαγάλους, σκαντζόχοιρους, νυφίτσες και άλλα τέτοια ασυνήθιστα κατοικίδια που πήραν “τον λάθος δρόμο”.

Σύμφωνα με τον Sun Jinrong, βετεράνο ντετέκτιβ από τη Σαγκάη, η ομάδα που ασχολείται με αυτές τις υποθέσεις εξιχνίασης κατοικίδιων κάνει χρήση πλήθους επαγγελματικών μηχανημάτων  παρακολούθησης, όπως συστημάτων ανίχνευσης, συσκευών νυχτερινής όρασης και drone.

Ο ντετέκτιβ Liu απασχολεί στα γραφεία του 11 νέους εργαζομένους, στην περιοχή Pudong της Σαγκάης, με μέσο όρο ηλικίας τα είκοσι με τριάντα έτη. Οι επαγγελματίες ντετέκτιβ δουλεύουν ακατάπαυστα και έρχονται συχνά αντιμέτωποι με μπόγιες και παράνομους διακινητές ζώων. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Liu, οι υπάλληλοί του έχουν χτυπήσει πολλές φορές την πόρτα τέτοιων παράνομων κυκλωμάτων προκειμένου να τους επιστραφούν κλεμμένα κατοικίδια.


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13Έκθεση Oxfam: Αυξάνονται οι εισοδηματικές ανισότητες στις χώρες που δανείζει το ΔΝΤ19:59Ολυμπιακός – Προμηθέας: Έβγαλε την υποχρέωση… και τώρα Μπαρτσελόνα19:46Δίκη Τραμπ: Ένορκος απαλλάχθηκε γιατί διέρρευσαν στοιχεία της ταυτότητας της19:32Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή19:19Τουρκία – σεισμός: Ισχυρή δόνηση στα βόρεια της χώρας19:05Δραπέτης φυλακών… με έφεση στις απάτες18:52“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Τον συνέλαβαν μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο18:38Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο18:25Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών18:11Γαύδος: Το πρωί αντιδήμαρχος και το μεσημέρι υπάλληλος καθαριότητας 17:58Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε μαθήτριες Δημοτικού κοντά στο σχολείο τους17:44“Ο πρώτος από εμάς": Sneak preview από το επεισόδιο της Πέμπτης (εικόνες)17:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο