LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 03 Δεκεμβρίου 2019 15:49

Φονικός τυφώνας στις Φιλιππίνες (βίντεο)

Νεκροί από τον τυφώνα που έπληξε τις Φιλιππίνες. Προβλήματα στις μετακινήσεις και τις υποδομές.

AP - Φιλιππίνες - τυφώνας

Ο τυφώνας Καμούρι έπληξε σήμερα τις Φιλιππίνες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, να προκληθούν προβλήματα στις αερομεταφορές και οι αρχές να κρατήσουν κλειστές τις δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία.

Οι αρχές απομάκρυναν περίπου 225.000 ανθρώπους ενόψει της έλευσης του τυφώνα Καμούρι -γνωστού ως Τισόι στις Φιλιππίνες- κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με αξιωματούχους, οι προληπτικές αυτές ενέργειες απέτρεψαν την απώλεια και άλλων ανθρώπινων ζωών, ενώ ενόψει του 20ου τυφώνα που πλήττει φέτος τη χώρα εκδόθηκαν προειδοποιήσεις για πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις.

«Είδαμε σημαντική βελτίωση στη διαχείριση εκ μέρους της τοπικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την προετοιμασία για καταστροφές», δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών Μαρκ Τίμπαλ στον τηλεοπτικό σταθμό ANC.

AP - Φιλιππίνες - τυφώνας

Άνεμοι με ταχύτητα έως 200 χιλιόμετρα την ώρα κατέστρεψαν σπίτια και άλλες υποδομές, ξερίζωσαν δέντρα και ταμπέλες σηματοδότησης καθώς έπληξαν νησιά στο κεντρικό τμήμα της χώρας, στα νότια της πρωτεύουσας, και κινήθηκαν προς την Νότια Σινική Θάλασσα.

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία ενώ προσπαθούσε να επιδιορθώσει τη στέγη του σπιτιού του στην επαρχία Καμαρίνες Σουρ, σύμφωνα με αξιωματούχο της πολιτικής προστασίας. Δύο άνθρωποι που αγνόησαν τις εντολές υποχρεωτικής απομάκρυνσης σκοτώθηκαν στο Οριένταλ Μιντόρο --ο ένας χτυπήθηκε από δέντρο που ξεριζώθηκε και ο άλλος από μεταλλικό αντικείμενο που ξεκόλλησε από μία στέγη.

«Θα μπορούσαν να υπάρχουν και άλλοι εάν δεν είχαμε προληπτική εκκένωση», δήλωσε ο Χουμερλίτο Ντολόρ, κυβερνήτης της επαρχίας Οριένταλ Μιντόρο, στον ραδιοφωνικό σταθμό DZMM.

Σχεδόν 500 πτήσεις αναβλήθηκαν και 100.000 άνθρωποι επηρεάστηκαν από το προληπτικό κλείσιμο του βασικού αεροδρόμιου της Μανίλα για 12 ώρες έως τις 11.00 σήμερα το βράδυ (17.00 ώρα Ελλάδας). Στις περιοχές της χώρας που δεν επηρεάστηκαν από τον τυφώνα οι πτήσεις διεξάγονταν κανονικά.

AP - Φιλιππίνες - τυφώνας

Εικόνες που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν κύματα να σκάνε στους κυματοθραύστες, κατεστραμμένες στέγες και πεσμένα δέντρα.

Οι αρχές προειδοποίησαν για πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις λόγω των ισχυρών ανέμων και της βροχόπτωσης. Ανεστάλησαν επίσης τα δρομολόγια των εμπορικών πλοίων. Οι κρατικές υπηρεσίες και τα σχολεία στη Μανίλα έμειναν κλειστά και οι υπηρεσίες κοινής ωφελείας προειδοποίησαν για διακοπές ρεύματος.

Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκε το αεροδρόμιο στο Λεγκάζπι Σίτι, που υπέστη ζημιές σε δομικά στοιχεία, με τους τηλεοπτικούς σταθμούς να μεταδίδουν πλάνα όπου καλώδια και φωτιστικά κρέμονταν από την οροφή στον χώρο αναχωρήσεων.

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓαλλία: Άντρας απειλεί να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)Σήμερα 15:26 | Ειδήσεις

Οι αρχές της χώρας αναφέρουν ότι οι δυνάμεις της βρίσκονται στο σημείο και ζήτησε από τον κόσμο να αποφύγει την ευρύτερη περιοχή.

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζιΣήμερα 12:06 | Ειδήσεις

Που και πότε θα κάνουν αρχικά την εμφάνιση τους τα έντονα δαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλεί να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57Κιμ Γιονγκ Ουν - “Φιλικός Πατέρας”: Το νέο τραγούδι αφιερωμένο στον Βορειοκορεάτη ηγέτη (βίντεο)13:44Γάζα: Το Κατάρ θα επανεξετάσει τον ρόλο μεσολαβητή για εκεχειρία13:31Ειδική Παροχή Μητρότητας: Οδηγός για νέες δικαιούχους13:18Νίσυρος: Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που φέρονται να έπεσαν θύματα του αρχαιοφύλακα13:05Φυλακές Κορυδαλλού: Δεκάδες κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν στα κελιά (βίντεο)12:51Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - Τουρκίας12:37Κικίλιας για κακοκαιρία: Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος12:24Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι12:10Πρόστιμα σε εταιρείες για πλασματικές εκπτώσεις11:56Μυτιλήνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε την πύλη εισόδου των Τούρκων τουριστών (εικόνες)11:44“MyCoast”: η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες11:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο