LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 02 Δεκεμβρίου 2019 16:42

“Το Χαμόγελο του Παιδιού”: Σοκάρει η αποκάλυψη μετά την τραγωδία με το αγοράκι

Θρήνος για τον χαμό του 2,5 ετών αγοριού. Φως στα ακριβή αίτια θανάτου θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση. Τι αναφέρει “Το Χαμόγελο του Παιδιού”. 

Παιδί - νοσοκομείο

Καταγγελία για παραμέληση των παιδιών στην οικογένεια που έχασε το 2,5 ετών αγοράκι από ασφυξία στο Περιστέρι είχε δεχθεί στο παρελθόν «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Σύμφωνα με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η σχετική καταγγελία είχε γίνει στις 4 Σεπτεμβρίου 2019 και ήταν ανώνυμη, ενώ στην συνέχεια ο Οργανισμός ενημέρωσε την εισαγγελία Ανηλίκων «ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση από Το Χαμόγελο του Παιδιού:

«Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων σχετικά με την τραγική ανακοίνωση του θανάτου ενός αγοριού 2,5 ετών στο Ίλιον, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι στις 4 Σεπτεμβρίου 2019 δέχθηκε ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» που αφορούσε σε συνθήκες παραμέλησης εντός της συγκεκριμένης οικογένειας.  Άμεσα, όπως γίνεται σε κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Για άλλη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιες για κάθε περιστατικό παραμέλησης/ κακοποίησης ενός παιδιού είναι οι Εισαγγελικές Αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε υπόθεση. Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά του στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς, τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχοντας μεγαλώσει, με σεβασμό και στοργή, περισσότερα από 800 παιδιά θύματα παραμέλησης / κακοποίησης  κι έχοντας αποκτήσει τεράστια εμπειρία στις επιπτώσεις της παραμέλησης / κακοποίησης στην ψυχή ενός παιδιού καλεί τους πολίτες να σπάνε τη σιωπή τους όταν αντιλαμβάνονται ότι κάποιο παιδί κινδυνεύει.»

Το χρονικό της τραγωδίας

Σε κατάσταση σοκ η 35χρονη μητέρα μετέφερε το 2,5 ετών αγοράκι της στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχης», αλλά οι γιατροί που το παρέλαβαν, διαπίστωσαν ότι είναι νεκρό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το 2,5 ετών παιδί έπαιζε με το αδελφάκι του και φέρεται να κρύφτηκε σε μπαούλο. Πολύ νωρίς το πρωί, η μητέρα κατάλαβε τι είχε συμβεί και το μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο θάνατος του μικρού αγοριού ήταν ασφυκτικός

Άμεσα, ενημερώθηκε το Α.Τ. Περιστερίου, στο οποίο κλήθηκαν για κατάθεση οι γονείς του άτυχου παιδιού. Φως στα ακριβή αίτια θανάτου αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση που διατάχθηκε.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και χαλάζιΣήμερα 08:19 | Ειδήσεις

Πως θα συνεχιστούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Σε ποιες περιοχές παρουσιάζεται μεγαλύτερη επικινδυνότητα. 

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)Σήμερα 07:19 | Ειδήσεις

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας. Πως αναμένεται να κινηθεί η κακοκαιρία.

Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόποΣήμερα 00:03 | Ειδήσεις

Σε περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης, κάνοντας λόγο για θετικές προσδοκίες.

Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομίαΣήμερα 06:44 | Ειδήσεις

Αναλυτικά οι ώρες και οι δρόμοι που θα μείνουν κλειστοί το Σάββατο, λόγω της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και χαλάζι08:24Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται08:10Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)07:57Μετρό: Κλειστός σταθμός το Σαββατοκύριακο07:44“I LOVE Σου Κου”: Οι καλεσμένοι και οι αποκλειστικές συνεντεύξεις του Σαββατοκύριακου07:30Εορτολόγιο - 20 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:17Γιατί ανησυχεί τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή07:03Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομία06:50Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του06:3621η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”06:30Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο06:23“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία06:15Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός06:14Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Ολυμπιακή Φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο22:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο