LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 30 Νοεμβρίου 2019 14:14

Πορεία για την Κοινωνική Ασφάλιση στην Αθήνα (εικόνες)

Συλλαλητήριο εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων, συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΑΘΗΝΑ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση» ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων, συνταξιούχων στην Βουλή. Νωρίτερα η συγκέντρωση στα Προπύλαια άνοιξε με χαιρετισμό του Ολιβιέ Ματό, γγ του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας, ο οποίος εξέφρασε την ταξική αλληλεγγύη και τη στήριξη των εργαζομένων του νομού και της πόλης της Μασσαλίας.

Τόνισε ότι ο αγώνας των Ελλήνων εργαζομένων είναι και αγώνας των Γάλλων εργαζομένων καθώς και αυτοί δέχονται την ίδια επίθεση ενάντια στις κοινωνικές τους κατακτήσεις και τα ασφαλιστικά και κοινωνικά τους δικαιώματα.

Επισήμανε ότι όλοι οι εργαζόμενοι στην Γαλλία θα βγουν χαμένοι αν περάσει το συνταξιοδοτικό σύστημα «με πόντους» αφού αυτό θα ανοίξει τον δρόμο στην κεφαλαιοποίηση και επομένως στις ιδιωτικές ασφαλίσεις, ενώ το ίδιο επιδιώκεται και για την κοινωνική ασφάλιση προκειμένου να ιδιωτικοποιηθούν όλα. Είπε ότι η 5η Δεκεμβρίου θα είναι η πρώτη μέρα απεργίας για να μην περάσουν αυτά τα σχέδια.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε επίσης ο Ζαν Μαρί Ανζέλ γγ του Σωματείου Κοινωνικής Ασφάλισης Μασσαλίας.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΑΘΗΝΑ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο Δημήτρης Βιτάλης, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, ο οποίος τόνισε ότι η πλειοψηφία των αυτοαπασχολουμένων που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα θα υποχρεωθεί με δήθεν «ελεύθερη επιλογή» σε συντάξεις φιλοδωρήματα και πλημμελή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και θα αναγκαστούν να στραφούν «προς τα κοράκια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών».

«Αυτή η κίνηση δείχνει ότι οι κυβερνήσεις έχουν συνέχεια. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησαν με ενιαίες κατευθύνσεις που στόχο είχαν την διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και την ιδιωτικοποίησή της» είπε.

Κατέστησε σαφές ότι «η ασφάλιση και η υγεία είναι ανέφικτο για την μεγάλη πλειοψηφία των αυτοαπασχολουμένων να υλοποιηθούν ατομικά».

Απαιτούμε να μπει φρένο στον νέο νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Πλήρη αποκατάσταση των απωλειών σε συντάξεις και παροχές, επιδόματα, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, κατώτερη σύνταξη στο 80% του βασικού μισθού που προτείνουμε, εγγυημένη στο σύνολό της από το κράτος, αυξήσεις στις συντάξεις, διπλασιασμός των σημερινών ποσοστών αναπλήρωσης. Αποσύνδεση της κατώτερης ασφαλιστικής εισφοράς από τον βασικό μισθό, κατάργηση της εισφοράς υγείας που είναι στο 6,95%. Διαγραφή τμήματος των χρεών για την προσωπική ασφάλιση των αυτοαπασχολουμένων, των τόκων και των προστίμων, του ποσού που αντιστοιχεί στην εισφορά υγείας κατέληξε.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΑΘΗΝΑ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Στον αγώνα του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού ώστε να δυναμώσει η αντίσταση για να μην ιδιωτικοποιηθεί η Κοινωνική Ασφάλιση, και στην υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης για όλους αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού Αττικής, Γιώργος Στεφανάκης.

Μίλησε για τις βαριές συνέπειες εις βάρος των εργαζομένων του κλάδου από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων ενώ σε σχέση με το σχέδιο της κυβέρνησης τόνισε «κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να πιστέψει στη λεγόμενη «ευελιξία», στη ψεύτικη «ελευθερία επιλογής». Μας πλασάρουν ως «σύγχρονο» και «ελευθερία επιλογής» το γεγονός ότι αντί να έχουμε δημόσια και υποχρεωτική ασφάλιση για όλους, με διασφάλιση των γηρατειών, με ασφάλεια για τυχόν εργατικό ατύχημα, με πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους εργαζόμενους, θα μας δίνουν το δικαίωμα να επιλέξουμε εταιρεία που θα τζογάρει».

Υπογράμμισε ότι μπορεί να αποτραπεί η ψήφιση και η εφαρμογή όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, καταλήγοντας «Είναι ώρα να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν δυναμικά, μαζικά, αποφασιστικά μέσα στους χώρους δουλειάς, για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων και των τριών μνημονίων των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ».

Δίνουμε τις μάχες μαζί με τα παιδιά μας για να ανατρέψουμε τις βάρβαρες αντεργατικές πολιτικές, υπογράμμισε εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Συνταξιουχικών οργανώσεων, ο Δήμος Κουμπούρης.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΑΘΗΝΑ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

«Τίποτα δεν κατακτήθηκε χωρίς αγώνα, γνωρίζουμε ότι στο εκμεταλλευτικό βάρβαρο σύστημα που ζούμε για να μπορούν να διατηρηθούν οι κατακτήσεις χρειάζεται συνεχής αγώνας για να αποκρούσουμε να έχουμε καινούργιες κατακτήσεις μέχρι που να φθάσει ο εργαζόμενος λαός να πάρει στα χέρια του τον πλούτο που παράγει. Αυτή πρέπει να είναι η προοπτική του κινήματος» υπογράμμισε.

Κάλεσε σε αποφασιστική ενίσχυση του αγώνα για την κοινωνική ασφάλιση και όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης «που για εμάς είναι πηγή ζωής και γι αυτούς είναι κέρδος. Θέλουν να τσακίσο6ν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης».

Ο Δ. Κουμπούρης είπε ότι στις 14 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικό συλλαλητήριο συνταξιούχων με πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου και θα απαιτήσουμε να μας δοθεί πίσω ότι μας έχει αφαιρεθεί «γιατί είναι δικά μας, είναι δουλεμένα, είναι πληρωμένα, δεν τα χρωστάμε σε κανένα δανειστή και θα τα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους».

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΑΘΗΝΑ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΑΘΗΝΑ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιωάννα Τούνη: To νέο μήνυμα μετά την ανάρτηση για τους Παξούς 11:44Πρώτο βήμα για την πρόκριση ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ11:31Κορονοϊός και μεταδοτικότητα μέσω χρημάτων11:18Μετέφερε παράτυπους μετανάστες στο πορτμπαγκάζ!11:04Μήνυμα Αντετοκούνμπο: Στα Σεπόλια ο Γιάννης, ο Θανάσης και το Κύπελλο10:51ΚΙΝΑΛ για καύσωνα: ακόμη μια χρεοκοπία του επιτελικού κράτους10:37Ολυμπιακός - Λουντογκόρετς: Η αποστολή των “ερυθρόλευκων”10:24Οικονόμου στον ΑΝΤ1: Μέχρι Σεπτέμβριο οι αποζημιώσεις για τον παγετό10:11Ολυμπιακοί Αγώνες – κορονοϊός: νέα κρούσματα στην ελληνική αποστολή09:58Έγκλημα στη Δάφνη: Άγρια επίθεση στον δράστη έξω από τον Ανακριτή (βίντεο)09:44Ολυμπιακοί Αγώνες – ιστιοπλοΐα: ανέβηκαν στην έκτη θέση οι Μάντης – Καγιαλής09:31Βορίδης για ανεμβολίαστους: τι θα γίνει με όσους εργάζονται στο Δημόσιο (βίντεο)09:18Φωτιά στο Λογγίτσι: Απέδωσε η ολονύχτια μάχη09:04Φωτιά στη Μεσσηνία: συνεχίζεται η “μάχη” στο Βασιλίτσι08:51Σεισμός στη Ναύπακτο ταρακούνησε την Πάτρα08:37Καύσωνας – Αρνιακός: κορυφώνονται οι ακραίες θερμοκρασίες08:24Σεισμός στην Τήλο08:12Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Βάρχολμ “ισοπέδωσε” το παγκόσμιο ρεκόρ στα 400μ.με εμπόδια07:59ΗΠΑ: Τρίτη αυτοκτονία αστυνομικού που κλήθηκε να αντιμετωπίσει την έφοδο στο Καπιτώλιο07:45Ολυμπιακοί Αγώνες – Τριπλούν: τραυματίστηκε και εγκατέλειψε ο Τσιάμης07:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο