LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 29 Νοεμβρίου 2019 08:00 | Ανανέωση: 29 Νοεμβρίου 2019 08:02

Διφθερίτιδα: από την Αγγλία οι απαντήσεις για τον θάνατο του 8χρονου

Δείγμα από το άτυχο παιδί σε εξειδικευμένο κέντρο της Αγγλίας για καλλιέργεια. Τρόμος για τη μολυσματική νόσο που "ξύπνησε" 30 χρόνια μετά...

Παιδί - νοσοκομείο

Σοκ προκάλεσε η είδηση ότι ένας 8χρονος έχασε τη ζωή του, από μια παιδική ασθένεια, που έχει εξαλειφθεί εδώ και  δεκαετίες. Πρόκειται για την διφθερίτιδα, μια λοιμώδη μεταδοτική νόσο.

Ήταν ένα αγοράκι μόλις 8 ετών, ορφανό, που μέχρι τα 5 του χρόνια μεγάλωσε σε ίδρυμα. Ώσπου μια γυναίκα έγινε ανάδοχη μητέρα του και βρήκε τη ζεστασιά που κάθε παιδί έχει τόσο ανάγκη.

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ο μικρός ανέβασε πυρετό, πονούσε ο λαιμός του και δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Η μητέρα του το πήγε στο νοσοκομείο, αλλά η επιδείνωση του ήταν ραγδαία. Το παιδί διασωληνώθηκε στην εντατική και τέσσερις ημέρες μετά έχασε τη ζωή του. Οι γιατροί εξετάζουν το ενδεχόμενο το αγοράκι να πέθανε από διφθερίτιδα, μια ξεχασμένη παιδική ασθένεια που είχε εξαλειφθεί εδώ και τρεις δεκαετίες, λόγω των εμβολιασμών.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έχει στείλει δείγμα από το άτυχο παιδί σε εξειδικευμένο κέντρο της Αγγλίας για καλλιέργεια, ενώ τα δύο ιδρύματα που φιλοξένησαν το παιδί μέχρι τα πέντε του χρόνια διαβεβαιώνουν τους επιστήμονες πως το παιδί είχε κάνει τις 5 δόσεις του εμβολίου που προστατεύει από τον τέτανο, τη διφθερίτιδα και τον κοκίτη.

Ο θάνατος του 8χρονου, ο οποίος κηδεύτηκε την Πέμπτη σε κλίμα οδύνης, εάν επιβεβαιωθεί ότι προήλθε από διφθερίτιδα, θα είναι το πρώτο κρούσμα της μολυσματικής αυτής νόσου που καταγράφεται τις τελευταίες τρεις δεκαετίες στη χώρα μας.

Ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής Metropolitan Γ. Τσόλας έκρουσε εκ νέου των κώδωνα κινδύνου για τον μη εμβολιασμό των παιδιών, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Τζάστιν και η Χέιλι Μπίμπερ θα γίνουν γονείς23:59Κιλιάν Μπαμπέ – Παρί Σεν Ζερμέν: Το διαζύγιο και το “αντίο” του (βίντεο)23:48Κηφισίας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως το τέλος Ιουνίου23:37Νέα Ιωνία: Σύλληψη νεαρού με εκατοντάδες κροτίδες (εικόνες)23:25Ηλιακή καταιγίδα που μπορεί να βλάψει τα δίκτυα πλησιάζει τη Γη 23:11Μεσανατολικό: Το κράτος της Παλαιστίνης αναγνωρίζουν ευρωπαϊκές χώρες22:58Παναθηναϊκός – Προμηθέας Πάτρας: Με κεκτημένη ταχύτητα… το “τριφύλι”22:46Σακελλαροπούλου: Η υποδοχή και η διάκριση στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας22:32Τροχαίο δυστύχημα στην Καλαμάτα22:19Μαφιόζικη δολοφονία στον Βύρωνα: Ποιο ήταν το θύμα (βίντεο)22:06“Ψυχοκόρες”: Συγκλονιστικά τα νέα επεισόδια στον ΑΝΤ1 (εικόνες)21:55Επίμονη ζάλη: Όταν νιώθετε πως χάνετε την ισορροπία σας21:42Ξάνθη: Νεκρός άνδρας από φωτιά στο σπίτι του21:28Fire Rainbow: Το σπάνιο φαινόμενο που εμφανίστηκε στον ουρανό 21:15Diamond League: Ο Τεντόγλου δεύτερος στην Ντόχα21:01Ολυμπιακός –Αναστόπουλος: Έτσι θα κερδίσουμε την Φιορεντίνα στον τελικό20:48Κέιτ Μίντλετον: Η σπάνια δήλωση του πρίγκιπα Γουίλιαμ για την κατάσταση της υγείας της20:34Ουκρανία: Αναμένει τα πρώτα F-16 μέσα στο καλοκαίρι20:21ΟΗΕ: Συμβολική αναγνώριση της Παλαιστίνης ως μέλος 20:07 “I LOVE ΣΟΥ ΚΟΥ”: Οι καλεσμένοι του Σαββατοκύριακου (βίντεο)19:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο