LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 28 Νοεμβρίου 2019 12:29 | Ανανέωση: 28 Νοεμβρίου 2019 12:37

Καταγγελία σοκ: ανεμβολίαστο παιδί πέθανε από διφθερίτιδα

Σύμφωνα με ανάρτηση παιδιάτρου στα social media, o 8χρονος έχασε τη ζωή του επειδή δεν είχε εμβολιαστεί. Τι αναφέρει ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παιδών.

Παιδί - νοσοκομείο - οροός

Το πρώτο κρούσμα διφθερίτιδας καταγράφεται σε παιδί στη χώρα μας, ύστερα από 28 ολόκληρα χρόνια!

Σύμφωνα με καταγγελία παιδιάτρου, μέσω Facebook, πρόκειται για ένα 8χρονο παιδί, το οποίο έχασε τη ζωή του από την λοιμώδη αυτή νόσο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Γεώργιος Τσόλας, στον προσωπικό του λογαριασμό, το άτυχο παιδί δεν είχε εμβολιαστεί, όπως προβλέπεται.

«Διφθερίτιδα στην Ελλάδα εν έτει 2020!!! Ποιος να το φανταζόταν; Ιδού πού οδηγούν την κοινωνία οι ανεύθυνοι αρνητές των εμβολιασμών. Κρίμα για το παιδάκι, κρίμα για όλα τα παιδάκια που έχουν τόσο ανεύθυνους γονείς! Κρίμα και αμαρτία! Αναμένω επιτέλους να λάβουν θέση και δράση η Πολιτεία και ο Ιατρικός Κόσμος» αναφέρει στην ανάρτησή του ο παιδίατρος, συμπληρώνοντας «έχω ιδίαν γνώσιν του περιστατικού. Δεν το διάβασα κάπου. Άλλωστε ποτέ δεν δημοσιεύω κάτι εφόσον δεν είμαι σίγουρος. Η θέση μου στον χώρο της Παιδιατρικής είναι τέτοια που μπορώ και πληροφορούμαι από πρώτο χέρι».

ανάρτηση - παιδίατρος

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης το Νοσοκομείο Παίδων, επιβεβαιώνει ότι το άτυχο αγόρι έφερε το κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας, ωστόσο ακόμη, όπως προκύπτει, δεν υπάρχει πόρισμα ότι ο θάνατος του 8χρονου οφείλεται σε αυτό, κάτι που μένει να διαψευστεί ή να επιβεβαιωθεί απο περαιτέρω εξετάσεις.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου αναφέρει "Στις 22/11/2019 προσήλθε στο ΓΝΠΑ ‘Π. & Α. Κυριακού’ ο ασθενής Δ.Α. ηλικίας 8 ετών, με εικόνα οξείας λαρυγγίτιδας και βαριάς αναπνευστικής δυσχέρειας. Κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του ασθενούς στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό. Ο ασθενής κατέληξε στις 26/11/2019 με πιθανή αιτία θανάτου οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονική υπέρταση και πνευμονικό οίδημα. Εστάλη για νεκροτομή.  Από την καλλιέργεια εισαγωγής του βρογχικού εκκρίματος απομονώθηκε στις 27/11/2019 κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae)".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γάτα ταξίδεψε από τη Γιούτα στο Λος Άντζελες μέσα σε... δέμα22:59Πλημμύρες στη Βραζιλία: Ο Ντιέγκο Κόστα στο πλευρό των πλημμυροπαθών (εικόνες)22:45Δυτική Όχθη: Νεκροί Παλαιστίνοι σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού 22:31Ενδομητρίωση και κατάψυξη ωαρίων22:17Διώρυγα της Κορίνθου: Πότε ξεκινούν οι διελεύσεις των πλοίων22:02ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)21:47Άγιο Φως: Έφτασε στον Πανάγιο Τάφο (εικόνες)21:33Απάτη στον ΕΟΠΥΥ από γυναικολόγο: Πώς δρούσε και ποια η ζημιά που προξένησε 21:18Δίκη Τραμπ: Τον “κάρφωσε” η πρώην εκπρόσωπος Τύπου 21:03Δημοτικές εκλογές - Βρετανία: Δήμαρχος Λονδίνου ο Σαντίκ Καν για τρίτη θητεία 20:49“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)20:35Άγιο Φως: Έφτασε στην Αθήνα και μεταφέρεται σε όλη την Ελλάδα20:21Θεσσαλονίκη: Αστυνομική δράση για τη βία ανηλίκων20:07Κόντρα Ισπανίας - Αργεντινής μετά την δήλωση “ο Μιλέι παίρνει ναρκωτικά”19:53Σάμος: Καταδίωξη μεταναστών και διακινητή 19:38Αργολίδα - Παραλία Ιρίων: Δελφίνι βγήκε στην παραλία (εικόνες)19:24Ιταλία: Η πόλη που σχεδιάζει “γυμνούς γάμους”19:09Βεγγαλικά - Κροτίδες: Οι επιπτώσεις που έχει η χρήση τους18:55Γρίπη των πτηνών: Φόβοι ότι ο ιός πέρασε στον άνθρωπο18:40Ρωσία: Ο Ζελένσκι μπήκε στη λίστα των καταζητούμενων προσώπων18:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο