LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 27 Νοεμβρίου 2019 16:59 | Ανανέωση: 27 Νοεμβρίου 2019 13:21

Μεγάλη συμμετοχή μαθητών στο Πρόγραμμα “Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο”

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, αφορούσε την εξοικείωση με την αναπηρία.

Σ.Κ.Ε.Π. - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Συνολικά 42.055 μαθητές και μαθήτριες, συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο" του Σ.Κ.Ε.Π. - Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, κατά τη διάρκεια της διετούς συνεργασίας του με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Τα στελέχη του Σ.Κ.Ε.Π. με αναπηρία, κατά τη διάρκεια των σχολικών ετών 2017 – 2019, υλοποίησαν 687 εκπαιδευτικά προγράμματα σε 490 σχολεία πανελλαδικά, 57 από τα οποία εκτός Αττικής.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης & Εξοικείωσης με την Αναπηρία "Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο" αποτελεί έναν ανοιχτό βιωματικό διάλογο ενημέρωσης & αφύπνισης, μεταξύ των μαθητών και των στελεχών του Σ.Κ.Ε.Π. με αναπηρία.  Απευθύνεται σε μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο σχολικό πλαίσιο, σε διδακτική ώρα και τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Τα σχόλια των μαθητών αποτυπώνουν την σταδιακή αλλαγή της νοοτροπίας τους και την εισαγωγή τους στην έννοια της κοινωνικής αποδοχής και ισότητας:

  • «Μας έκαναν να καταλάβουμε και να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ένα άτομο με αναπηρία, χωρίς να επηρεαζόμαστε από κανένα στερεότυπο»
  • «Επειδή μας άφησε να του κάνουμε ερωτήσεις πολύ ανοιχτά, σταμάτησα να φοβάμαι ότι θα τον προσβάλω με κάτι που θα πω. Ολόκληρη η εμπειρία μου έμαθε ότι μπορώ να συνυπάρξω με κάποιον ανάπηρο χωρίς κανένα πρόβλημα, όπως και με οποιονδήποτε άλλον»
  • «Αυτή η ομιλία με έκανε να αλλάξω την γνώμη μου για τους ανθρώπους με κάποια αναπηρία και να μάθω ότι μπορούν να κάνουν σχεδόν ότι θα έκανε ένας άνθρωπος χωρίς κάποια αναπηρία»
  • «Είναι πολύ σημαντικό να μαθαίνεις τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι από τις διηγήσεις και τις προσωπικές εμπειρίες των ίδιων»
  • «Αισθάνθηκα μια οικειότητα απέναντι στους ανθρώπους που έχουν αναπηρία την οποία δεν είχα»
  • «Μου έκανε εντύπωση πόσο ενημερωμένος ήταν και πόσο εύστοχα απαντούσε στις ερωτήσεις μας γύρω από θέματα σχετικά με την αναπηρία. Επίσης, εντύπωση μου έκανε πως κατάφερε να διαλύσει αρκετά στερεότυπα που πιθανόν να είχαμε μόνο σε δύο ώρες που τον συναντήσαμε για πρώτη φορά»
Σ.Κ.Ε.Π. - ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Οι Motivational Speakers του Σ.Κ.Ε.Π., αποκαλύπτουν την δική τους καθημερινότητα. Ο Βαγγέλης Αυγουλάς, τυφλός δικηγόρος, αναφέρει: «Κάθε επίσκεψη σε σχολείο, ένιωθα ότι ήταν μια επένδυση των ανθρώπων με αναπηρία στους ενεργούς πολίτες του Αύριο και φεύγοντας από κάθε σχολική τάξη ήμουν πιο αισιόδοξος, πιο χαρούμενος, γιατί είχα διαπιστώσει από κοντά ότι ευτυχώς, υπάρχει ελπίδα!».

Ο Κωνσταντίνος Σαμαράς, κωφός εκπαιδευτικός, συμπληρώνει: «Κάθε μέρα ήταν είναι μια καινούρια μέρα. Άλλοι μαθητές, άλλη ηλικία… Κάθε φορά νιώθω ικανοποίηση πως πρόσφερα κάτι με τον δικό μου τρόπο, πως συνέβαλα στο να αποδέχονται την διαφορετικότητα με άλλο μάτι.».

Απώτερος σκοπός των προγραμμάτων του Σ.Κ.Ε.Π., αποτελεί η ομαλή συνύπαρξη όλων μας σε μια κοινωνία που διαρκώς εξελίσσεται και μεταλλάσσεται. Η αρχή γίνεται μέσα από τη δημιουργία ενός σχολείου ως πλαίσιο ισότητας ευκαιριών και ένταξης σε ένα κοινωνικό σύνολο. Ένα σχολείο που θα προωθεί την ενσυναίσθηση, τον διάλογο, την συνύπαρξη, την αποδοχή, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό στην μοναδικότητα του καθενός.

Μέρος του Εκπαιδευτικού μας Προγράμματος "Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο" πραγματοποιήθηκε με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑυτά είναι όλα τα αιτήματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων προς την κυβέρνησηΧθες 20:26 | Ειδήσεις

Κεντρικό σημείο των αιτημάτων αποτελεί η κατηγορηματική αντίθεση στη μεταφορά της διαχείρισης και του ελέγχου των αγροτικών επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ.

Σίδνεϊ: Μαρτυρία Έλληνα κατοίκου στον ΑΝΤ1 για την τρομοκρατική επίθεσηΧθες 20:36 | Ειδήσεις

Από την τρομοκρατική επίθεση έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο ένας από τους δύο δράστες.

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτωνΧθες 21:39 | Ειδήσεις

Πολλά παιδιά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Πατέρας και γιός οι δράστες της επίθεσης.

Μητσοτάκης για αγρότες: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα - Οι λύσεις προκύπτουν μόνο από συζήτησηΧθες 10:13 | Ειδήσεις

"Με έκπληξη πληροφορήθηκα την απόφαση του μπλόκου της Νίκαιας να αρνηθεί την πρόσκλησή μου για συνάντηση με μία πανελλαδική αντιπροσωπεία αγροτών, τη Δευτέρα¨" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καβάλα: Κυνηγός πυροβόλησε τον φίλο του23:59Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας σε εορταστικές εκδηλώσεις για το Χάνουκα σε όλο τον κόσμο μετά τη φονική επίθεση στο Σίδνεϊ 23:45Κομισιόν: Πρωταθλητής η Ελλάδα στη μείωση της φοροδιαφυγής: Κάτω από 10% το "κενό" ΦΠΑ το 202423:30Παναθηναϊκός: 2-1 τον Βόλο με "σφραγίδα" Ντέσερς και "σωτήρα" Λαφόν23:14Η ΟΛΜΕ συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ23:00Show Παυλίδη και 4-0 η Μπενφίκα 22:46Χανιά: Αιματηρή ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της πόλης22:32Άρης – Ολυμπιακός: Το ντέρμπι τα είχε όλα εκτός από γκολ22:18Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου22:04Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων21:50Ο ΑΝΤ1 στηρίζει τη "Φλόγα" για τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο Αλληλεγγύης 21:36Ατρόμητος – ΠΑΟΚ: Τον γκρέμισε… από τη δεύτερη θέση21:22Σίδνεϊ: Μαρτυρία Έλληνα κατοίκου στον ΑΝΤ1 για την τρομοκρατική επίθεση21:09Παναιτωλικός – ΑΕΚ: Σαν… σίφουνας πέρασε η “Ένωση” από το Αγρίνιο20:55Αυτά είναι όλα τα αιτήματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων προς την κυβέρνηση20:41ANT1 Sports: Εκτός έδρας δοκιμασία για τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό κόντρα στον φιλόδοξο Άρη20:27Άρης Μουγκοπέτρος: Τροχαίο ατύχημα για τον δεξιοτέχνη του κλαρίνου - Για ακόμη μια φορά είχα Άγιο20:13Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα19:59Σοκαρισμένη η Αυστραλία από την «τρομοκρατική» και «αντισημιτική» επίθεση στο Σίδνεϊ που άφησε 12 νεκρούς19:42Το “τουρκικό πλυντήριο” ρωσικού αερίου και ο Κάθετος Διάδρομος19:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο