LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 27 Νοεμβρίου 2019 16:40

Ευρωπαϊκή βοήθεια για τις ζημιές από την θεομηνία στην Κρήτη

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την εκταμίευση 4,5 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης, για την αποκατάσταση των ζημιών.

ΧΑΝΙΑ - ΓΕΦΥΡΑ ΚΕΡΙΤΗ - ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ - ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ

Το “πράσινο φως” για την εκταμίευση 4,5 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης για την αποκατάσταση των ζημιών από τη θεομηνία του περασμένου Φεβρουαρίου στη Δυτική Κρήτη, έδωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η πρωτοβουλία αυτή, εισηγήτρια της οποίας στην Επιτροπή ήταν η Εύα Καϊλή, εγκρίθηκε με 669 ψήφους υπέρ, 7 κατά και 17 αποχές.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκλήθηκαν προκάλεσαν απώλειες ανθρώπινων ζωών και είχαν καταστροφικές συνέπειες για τις υποδομές και την οικονομική δραστηριότητα, ιδιαίτερα τους δρόμους και τη γεωργία.

Μετά την έγκριση της πρότασης, η Ελλάδα θα λάβει 4.552.517 ευρώ σε συνολική οικονομική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της προκαταβολής ύψους 10% (455.252 ευρώ) που έχει ήδη καταβληθεί, με κύριο στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας αποκατάστασης του οδικού δικτύου και των επιχειρήσεων καθαρισμού.

Το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ συστάθηκε το 2002 ως απάντηση στις καταστροφικές πλημμύρες της κεντρικής Ευρώπης το καλοκαίρι του ίδιου έτους. Τα χρήματα του Ταμείου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση ζημιών και την κάλυψη μέρους του κόστους των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, της προσωρινής στέγασης, του καθαρισμού και της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, ώστε να ελαφρυνθεί το οικονομικό βάρος που καλούνται να αναλάβουν οι εθνικές Αρχές μετά από φυσικές καταστροφές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Επίθεση μέσα σε λεωφορείο: Λίγα χιλιοστά από την μηριαία αρτηρία το τραύμα του ανήλικου (βίντεο)09:57Εύβοια: Αυτός είναι ο ήρωας αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη στη θάλασσα - "Χωρίς δεύτερη σκέψη βούτηξα"09:50Μπουκώρος στον ΑΝΤ1: Αν έχεις λίγη ευθιξία τότε είναι αυτονόητος ο δρόμος της παραίτησης (βίντεο)09:33Εύβοια: Ηλικιωμένη πνίγηκε στη θάλασσα09:18Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη άνδρας που οδηγούσε μεθυσμένος09:03Γάζα: Τουλάχιστον 35 νεκροί σε επιχειρήσεις του Ισραήλ τις τελευταίες ώρες08:48Μουντιάλ Συλλόγων: Στα προημιτελικά η Μπάγερν που κέρδισε την Φλαμένγκο (εικόνες)08:34Υπουργικό συμβούλιο: Συνεδρίαση στη σκιά του ΟΠΕΚΕΠΕ – Θα προηγηθεί η ορκωμοσία των νέων μελών 08:19Άρση απαγορευτικού απόπλου για λιμάνια της Αττικής08:05ΗΠΑ: Νεκροί πυροσβέστες σε ενέδρα - Είχαν πάει για να σβήσουν φωτιά (βίντεο)07:50Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη Δευτέρα07:34Πύρινη κόλαση στη Σμύρνη: Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν συνοικίες - Στα ελληνικά νησιά έφτασε η στάχτη07:20Μυτιλήνη: Με αίμα βάφτηκε πανηγύρι - 35χρονος δέχτηκε 18 μαχαιριές 07:04Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:47Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 30 Ιουνίου 06:30ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών μέχρι τις 4 Ιουλίου06:14Τήνος: Ιστιοφόρο έδωσε μάχη με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)23:59Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει23:43Ασπροβάλτα: 60χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε 23:28Τσίπρας: Ποιος φοβάται την αλήθεια για το ’15;23:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο