LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 27 Νοεμβρίου 2019 13:02

Τζιτζικώστας: ανεκτίμητη η στήριξη της Εκκλησίας σε ευάλωτους συμπολίτες μας

"Η Εκκλησία έχει υλοποιήσει πολύ σημαντικό έργο, το οποίο ήταν καθοριστικό για να κρατηθεί η κοινωνία όρθια" τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Τζιτζικώστας - Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο είχε ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Οι κ.κ. Ιερώνυμος και Τζιτζικώστας συζήτησαν θέματα που αφορούν στη συνεργασία των Περιφερειών με την Εκκλησία της Ελλάδος.

"Συναντήθηκα με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο, στο πλαίσιο των πρώτων θεσμικών επαφών που πραγματοποιώ ως Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Τον ενημέρωσα για τις πρωτοβουλίες που προγραμματίζουμε να αναλάβουμε ως Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και συζητήσαμε μια σειρά από θέματα κοινού ενδιαφέροντος και κυρίως τη στενή συνεργασία της Εκκλησίας της Ελλάδας με τις Περιφέρειες, που έχει αποδώσει σημαντικά αποτελέσματα ειδικά στα χρόνια της κρίσης. Η Εκκλησία είναι διαρκώς στο πλευρό μας, στη μάχη που δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε για να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή και για να μη χάσει η κοινωνία μας την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά της. Η συνδρομή της Εκκλησίας στην προσπάθεια της Αυτοδιοίκησης να παρέχει βοήθεια στους ευάλωτους συμπολίτες μας είναι ανεκτίμητη" τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε:

"Η Εκκλησία έχει υλοποιήσει πολύ σημαντικό έργο, το οποίο ήταν καθοριστικό για να κρατηθεί η κοινωνία όρθια όλα αυτά τα χρόνια. Θέλουμε μέσα από κοινές δράσεις να ενισχύσουμε το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και αποτελεί κοινή μας βούληση με τον Αρχιεπίσκοπο να συνεχίσουμε να βαδίζουμε και τα επόμενα χρόνια στο δρόμο της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις, ώστε κανένας πολίτης να μην αισθάνεται ότι είναι μόνος απέναντι στις δυσκολίες της καθημερινότητας. Ευχαριστώ τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τη διάθεσή του να συνδράμει ενεργά το έργο μας και δεσμεύτηκα ότι οι Περιφέρειες της χώρας θα σταθούν δίπλα στην Εκκλησία τα επόμενα χρόνια".

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά το πέρας της συνάντησης επισήμανε: "Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκα τον καινούργιο Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Απόστολο Τζιτζικώστα. Εστιάσαμε στα οφέλη που είχε τόσο η Εκκλησία, όσο και η Αρχιεπισκοπή από τη συνεργασία με τις Περιφέρειες σε όλη τη χώρα. Κάναμε έναν απολογισμό αυτής της δεκαετούς στενής συνεργασίας και είναι θετικός. Είδαμε όμως και τα σημερινά προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν, όπως και τα αυριανά που έρχονται και κοινή μας διαπίστωση είναι ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για να συνεργαστούμε ακόμη καλύτερα και στο μέλλον. Είμαστε χαρούμενοι διότι διαπιστώσαμε ότι συμπίπτουν οι απόψεις μας".

Τζιτζικώστας - Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Τζιτζικώστας - Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Τζιτζικώστας - Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Τζιτζικώστας - Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Τζιτζικώστας - Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Τζιτζικώστας - Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)Σήμερα 09:47 | Τοπικά Νέα

Ασυνήθιστες εικόνες για τέτοια εποχή, με την περιοχή "ντυμένη στα λευκά", είδαν το πρωί του Σαββάτου, κάτοικοι και επισκέπτες στο Πετρούλι. Δείτε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετΣήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπ. Ανάπτυξης στον ΑΝΤ1 για την ακρίβεια, τους ελέγχους και τα πρόστιμα στην αγορά. Πότε ενεργοποιούνται το “Καλάθι των νονών” και το “Καλάθι του Πάσχα”.

“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρεςΣήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Δυναμικά και με ισχυρό ενδιαφέρον ξεκίνησε το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” του Yπ. Κοινωνικής Συνοχής. Οδηγός για τους δικαιούχους και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδιαΣήμερα 07:52 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, υποβάθμισε την επίθεση στην Ισφαχάν, ενώ δεν θέλησε να επιρρίψει ευθύνες στο Ισραήλ. Τι ανέφερε για πιιθανά αντίποινα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κρήτη: Επιτέθηκε στους γονείς του και τους ανάγκασε να κοιμηθούν σε εκκλησία11:54Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!11:51Δίκη Τραμπ: Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε11:41Τένις - Βαρκελώνη: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό11:29“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες11:16Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Περιοδεία σε 27 νησιά για 10 ημέρες11:02Βόρεια Κορέα: Δοκιμή σε τεράστια πυραυλική κεφαλή10:49Formula 1 - GP Σαγκάης: Ο Φερστάπεν επικράτησε στον αγώνα σπριντ10:35Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός10:22Κουρέτας για Θεσσαλία: Σε λίγες ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει σε 3,5 μήνες (βίντεο)10:10Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)09:57“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία09:4421η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”09:30Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός σε τροχαίο09:17Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ09:04Ιράκ: Έκρηξη σε στρατιωτική βάση (βίντεο)08:51ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδια08:37Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και χαλάζι08:24Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται08:10Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)07:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο