LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 26 Νοεμβρίου 2019 14:40 | Ανανέωση: 26 Νοεμβρίου 2019 14:47

Novartis: τι είπε η πρώην γραμματέας του Φρουζή στην Προανακριτική Επιτροπή

Επίμονα τα ερωτήματα που δέχθηκε για "βαλίτσες με λεφτά". Τι είπε για τους προστατευόμενους μάρτυρες και για "αυτοκίνητα που άλλαζαν κάθε 15 ημέρες".

Προανακριτική Επιτροπή - Παπαγγελόπουλος - Βουλή

Δεν γνωρίζει για δωροδοκίες πολιτικών προσώπων η πρώην γραμματέας του άλλοτε ισχυρού άνδρα της της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή, Μαρία Μαραγγέλη, που εξετάζεται σήμερα από την Προανακριτική Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Μαραγγέλη ανέφερε στην κατάθεσή της πως δεν έχει υποπέσει κάτι στην αντίληψή της για πολιτικά πρόσωπα, καθώς δεν ήταν στην αρμοδιότητά της.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, δήλωσε πως δεν γνωρίζει τίποτα για βαλίτσες που έφυγαν για το Μέγαρο Μαξίμου. «Samsonite βαλίτσα με χρήματα που να έφυγε από τη Novartis με τον Φρουζή για τον κ. Σαμαρά δεν έχω δει. Αν έφευγε ο Φρουζής από το γραφείο του θα τον έβλεπα εγώ κι άλλοι πολλοί. Δεν έγινε κάτι τέτοιο», φέρεται να είπε, προσθέτοντας πάντως, πως ο Κωνσταντίνος Φρουζής κρατούσε πάντα τη μαύρη τσάντα του. «Ο Φρουζής κρατούσε πάντα μια μαύρη βαλίτσα Samsonite με ροδάκια», φέρεται να είπε.

Αρνήθηκε ακόμη, ότι γνωρίζει κάτι για δωροδοκία του Δημήτρη Αβραμόπουλου, του Ανδρέα Λοβέρδου, του Άδωνι Γεωργιάδη και του Ανδρέα Λυκουρέντζου. Είπε μάλιστα, πως δεν έχει δει βαλίτσες με χρήματα.

Στην κατάθεσή της «καρφώνει» πάντως, τον Κωνσταντίνο Φρουζή με τον οποίο βρίσκεται σε δικαστική αντιδικία. «Έγινε έλεγχος από τη Novartis σε βάρος του Φρουζή για τα ακριβά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε. Κάθε 15 μέρες άλλαζε αυτοκίνητο. Μου ζήτησε να πάρω τη Porsche στο σπίτι και αρνήθηκα», φέρεται να είπε.

Σε ότι αφορά στις καταθέσεις των δύο προστατευόμενων μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης», ανέφερε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πως τις γνωρίζει από δημοσιεύματα.

Ερωτηθείσα δε απο τον Θανάση Πλεύρη της ΝΔ εαν αυτή ειναι μία απο τους προστατευόμενους μάρτυρες, όπως φέρεται σε δημοσιεύματα, η κ. Μαραγγέλη απάντησε "δεν ισχύει πως είμαι προστατευόμενη μάρτυρας. Δεν έχω κάνει νομική ενέργεια για τα δημοσιεύματα. Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα. Δεν είχα μπει ποτέ σε προστασία από αστυνομικούς".

Η κ. Μαραγγέλη διέψευσε και το FBI, καθώς στην αποστροφή μέλους της Επιτροπής ότι "έγγραφο του FBI σε εκθεσή του υποστηρίζει οτι η Μαρια Μαραγγέλη γνώριζε τα παντα για την υπόθεση. Κρατούσε σημειωσεις και έστελνε SMS Ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η έκθεση του FBI;", εκείνη αποκρίθηκε "Όχι, αυτα δεν ειναι αληθεια".

Για σήμερα έχει ακόμη προγραμματιστεί η κατάθεση του πρώην διευθυντή εμπορικής πολιτικής της Novartis, Φιλίστωρ Δεσταμπασίδη, ο οποίος αποχώρησε από την εταιρία το 2014. Εκ των υστέρων, διενεργήθηκε εσωτερικός έλεγχος στην εταιρία και το πόρισμα που εκδόθηκε έδειξε ότι παραβίαζε τους εσωτερικούς κανονισμούς.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικώνΧθες 22:14 | Ειδήσεις

Πως κατέγραψε η NASA την αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα. Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη από τον Τάσο Αρνιακό. Οδηγίες από ειδικούς για ευπαθείς ομάδες.

Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρωνΧθες 19:36 | Ειδήσεις

Ποιο ποσοστό συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα στην εκίμηση ψήφου. Ποιο κόμμα είναι δεύτερο και ποιο τρίτο. Πώς κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα.

Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)Χθες 20:33 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η επιστολική ψήφος απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες

Ανακάλυψη: Ο τάφος του Πλάτωνα εντοπίστηκε στην Ακαδημία ΠλάτωνοςΧθες 15:57 | Ειδήσεις

Που ακριβώς βρίσκεται σύμφωνα με την έρευνα ο τάφος του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Πλάτωνα. Πώς οδηγήθηκαν οι ερευνητές στο σημείο ταφής του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός αθωώθηκε επειδή... “το σώμα του παράγει αλκοόλ”23:59Youth League - Ολυμπιακός: Η επιστροφή των πρωταθλητών, τα ρεκόρ και οι αλλαγές στον θεσμό (εικόνες)23:48Τροχαίο: Σκοτώθηκε οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε φανάρι23:39Παρά-Κολύμβηση: “Χάλκινος” ο Λεργιός στην Μαδέιρα23:27Καιρός - Τετάρτη: Σκόνη, λασποβροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ23:14Αττική: “Μπλακ άουτ” σε πολλές περιοχές στα νότια23:05Δίκη Τραμπ – Εκδότης “National Enquirer”: Συμφωνήσαμε να “θάβω” ρεπορτάζ εναντίον του22:52Euroleague: Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ22:38Αφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικών22:24Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας22:11“MeToo” - ΗΠΑ: Αποζημίωση “μαμούθ” σε θύματα αθλίατρου θα πληρώσει το... FBI!21:57Κώστας Στεφανάκης: Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός21:43Καούρες: Γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;21:29Ελλείψεις φαρμάκων - Γεωργιάδης: Υπάρχει φόβος ότι θα ξαναζήσουμε ό,τι έγινε με τον κορονοϊό (εικόνες)21:16Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου21:02Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)20:49e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών σε χιλιάδες επαγγελματίες 20:36Φωτιά στην Πάρο: Τρεις συλλήψεις 20:22Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας20:09Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών: Καμπάνια του ΕΟΔΥ19:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο