LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 26 Νοεμβρίου 2019 14:40 | Ανανέωση: 26 Νοεμβρίου 2019 14:47

Novartis: τι είπε η πρώην γραμματέας του Φρουζή στην Προανακριτική Επιτροπή

Επίμονα τα ερωτήματα που δέχθηκε για "βαλίτσες με λεφτά". Τι είπε για τους προστατευόμενους μάρτυρες και για "αυτοκίνητα που άλλαζαν κάθε 15 ημέρες".

Προανακριτική Επιτροπή - Παπαγγελόπουλος - Βουλή

Δεν γνωρίζει για δωροδοκίες πολιτικών προσώπων η πρώην γραμματέας του άλλοτε ισχυρού άνδρα της της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή, Μαρία Μαραγγέλη, που εξετάζεται σήμερα από την Προανακριτική Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Μαραγγέλη ανέφερε στην κατάθεσή της πως δεν έχει υποπέσει κάτι στην αντίληψή της για πολιτικά πρόσωπα, καθώς δεν ήταν στην αρμοδιότητά της.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, δήλωσε πως δεν γνωρίζει τίποτα για βαλίτσες που έφυγαν για το Μέγαρο Μαξίμου. «Samsonite βαλίτσα με χρήματα που να έφυγε από τη Novartis με τον Φρουζή για τον κ. Σαμαρά δεν έχω δει. Αν έφευγε ο Φρουζής από το γραφείο του θα τον έβλεπα εγώ κι άλλοι πολλοί. Δεν έγινε κάτι τέτοιο», φέρεται να είπε, προσθέτοντας πάντως, πως ο Κωνσταντίνος Φρουζής κρατούσε πάντα τη μαύρη τσάντα του. «Ο Φρουζής κρατούσε πάντα μια μαύρη βαλίτσα Samsonite με ροδάκια», φέρεται να είπε.

Αρνήθηκε ακόμη, ότι γνωρίζει κάτι για δωροδοκία του Δημήτρη Αβραμόπουλου, του Ανδρέα Λοβέρδου, του Άδωνι Γεωργιάδη και του Ανδρέα Λυκουρέντζου. Είπε μάλιστα, πως δεν έχει δει βαλίτσες με χρήματα.

Στην κατάθεσή της «καρφώνει» πάντως, τον Κωνσταντίνο Φρουζή με τον οποίο βρίσκεται σε δικαστική αντιδικία. «Έγινε έλεγχος από τη Novartis σε βάρος του Φρουζή για τα ακριβά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε. Κάθε 15 μέρες άλλαζε αυτοκίνητο. Μου ζήτησε να πάρω τη Porsche στο σπίτι και αρνήθηκα», φέρεται να είπε.

Σε ότι αφορά στις καταθέσεις των δύο προστατευόμενων μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης», ανέφερε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πως τις γνωρίζει από δημοσιεύματα.

Ερωτηθείσα δε απο τον Θανάση Πλεύρη της ΝΔ εαν αυτή ειναι μία απο τους προστατευόμενους μάρτυρες, όπως φέρεται σε δημοσιεύματα, η κ. Μαραγγέλη απάντησε "δεν ισχύει πως είμαι προστατευόμενη μάρτυρας. Δεν έχω κάνει νομική ενέργεια για τα δημοσιεύματα. Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα. Δεν είχα μπει ποτέ σε προστασία από αστυνομικούς".

Η κ. Μαραγγέλη διέψευσε και το FBI, καθώς στην αποστροφή μέλους της Επιτροπής ότι "έγγραφο του FBI σε εκθεσή του υποστηρίζει οτι η Μαρια Μαραγγέλη γνώριζε τα παντα για την υπόθεση. Κρατούσε σημειωσεις και έστελνε SMS Ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η έκθεση του FBI;", εκείνη αποκρίθηκε "Όχι, αυτα δεν ειναι αληθεια".

Για σήμερα έχει ακόμη προγραμματιστεί η κατάθεση του πρώην διευθυντή εμπορικής πολιτικής της Novartis, Φιλίστωρ Δεσταμπασίδη, ο οποίος αποχώρησε από την εταιρία το 2014. Εκ των υστέρων, διενεργήθηκε εσωτερικός έλεγχος στην εταιρία και το πόρισμα που εκδόθηκε έδειξε ότι παραβίαζε τους εσωτερικούς κανονισμούς.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘεσσαλονίκη: Οι αγρότες έκλεισαν την εθνική οδό και στα Μάλγαρα (εικόνες)Σήμερα 12:32 | Ειδήσεις

Πώς κατάφεραν να αιφνιδιάσουν την Αστυνομία και να φτάσουν στα διόδια τα οποία απέκλεισαν.

Μπλόκο Καρδίτσα: Έστησαν σκηνές οι αγρότες - Περισσότερα από 1.500 τρακτέρ στον Ε65 (εικόνες)Σήμερα 12:58 | Ειδήσεις

Οι αγρότες να δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους από την Κυβέρνηση.

Επιστροφή Ενοικίου: Τροποποιητικές δηλώσεις χωρίς πρόστιμο από σήμεραΣήμερα 12:02 | Ειδήσεις

Επιπλέον, οι δικαιούχοι που δεν έχουν δηλώσει IBAN, καλούνται να το πράξουν άμεσα, ώστε να λάβουν την ενίσχυση που δικαιούνται.

Mητσοτάκης για Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Η γνώση είναι η πιο αποτελεσματική πρόληψηΣήμερα 10:44 | Ειδήσεις

«Και η κατανόηση η ασπίδα απέναντι στον φόβο και στις προκαταλήψεις. Αυτά είναι τα όπλα μας στη μάχη για ένα μέλλον χωρίς HIV/AIDS», τονίζει ο πρωθυπουργός

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χανιά: Άγνωστοι απείλησαν με μαχαίρι άνδρα μέσα στον χώρο του - Απέσπασαν χρήματα και το αυτοκίνητο του14:26Σιμόπουλος: Ταυτοποιήθηκαν δύο από τους δράστες της επίθεσης στο πολιτικό του γραφείο14:13Εύβοια: Ανήλικη βρέθηκε αναίσθητη στο λιμάνι13:59Ο Πούτιν χορηγεί σε Κινέζους πολίτες πρόσβαση χωρίς βίζα στη Ρωσία για έως και 30 ημέρες13:45“Αθλητές της Χρονιάς”: Σε Ντουπλάντις και ΜακΛάφλιν-Λεβρόν το βραβείο13:31Τέλη κυκλοφορίας 2026: Η προθεσμία για πληρωμή -Τέλος οι παρατάσεις13:18Μπλόκο Καρδίτσα: Έστησαν σκηνές οι αγρότες - Περισσότερα από 1.500 τρακτέρ στον Ε65 (εικόνες)13:04Θεσσαλονίκη: Οι αγρότες έκλεισαν την εθνική οδό και στα Μάλγαρα (εικόνες)12:50Γεωργιάδης: Στο 4,07 με άριστα το 5 η αξιολόγηση πολιτών που νοσηλεύτηκαν στο ΕΣΥ12:35Τροχαίο δυστύχημα στην Λούτσα: Για κακούργημα διώκεται ο 29χρονος12:21Επιστροφή Ενοικίου: Τροποποιητικές δηλώσεις χωρίς πρόστιμο από σήμερα12:07Ανδρουλάκης: Καλώ τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να συνεννοηθούμε για την αναθεώρηση του άρθρου 8611:53Ρούμπιο: Οι συνομιλίες έχουν στόχο να ανοίξουν τον δρόμο σε μια κυρίαρχη Ουκρανία11:39ΥΠΕΝ: Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη δέσμευση, χρήση, μεταφορά και αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα11:25Πρέβεζα: Επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης ψαρά11:11Mητσοτάκης για Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Η γνώση είναι η πιο αποτελεσματική πρόληψη10:58Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις διαρρηκτών μετά από κυνηγητό σε ταράτσες και μπαλκόνια10:43Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:29Αττική: Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα10:15Τηλέφωνο για βόμβα στα δικαστήρια της Ευελπίδων10:01
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο