LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 26 Νοεμβρίου 2019 08:37 | Ανανέωση: 26 Νοεμβρίου 2019 08:41

“Σάρωσε” την Ελλάδα η φονική κακοκαιρία “Γηρυόνης”

Στους τέσσερις οι νεκροί από το πέρασμα του "Γηρυόνη". Νέο πλήγμα τη νύχτα για τη Θάσο. Προβλήματα και στη Χαλκιδική. Μετρά τις πληγές της η Κινέτα.

κακοκαιρία - Γηρυόνης

Νεκρούς, καταστροφές, πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμους ποτάμια άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Γηρυόνης» που «σάρωσε» τη Θάσο, τη Ρόδο, την Κω, την Κινέτα και τη Χαλκιδική.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη φονική κακοκαιρία. Μία 74χρονη κατάκοιτη γυναίκα  βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στο πλημμυρισμένο σπίτι της στη Ρόδο, μια κολυμβήτρια παρασύρθηκε από τα μανιασμένα κύματα στην Κω, ενώ δύο άνδρες πνίγηκαν την Κυριακή στο Αντίρριο, όταν αναποδογύρισε το σκάφος τους.

Την ίδια ώρα, η Θάσος, πριν προλάβει να συνέλθει από το χτύπημα της κακοκαιρίας, δέχτηκε νέο πλήγμα τη νύχτα από την καταιγίδα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και κατοικίες και να εγκλωβιστούν άνθρωποι στα σπίτια τους. Λόγω ισχυρής βροχόπτωσης, κυρίως από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε επτά κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, στην περιοχή του Λιμένα Θάσου, τρεις κλήσεις για κοπές δέντρων, στις περιοχές Παναγία, Γλυκάδι και Λιμένας αντίστοιχα, ενώ πραγματοποίησε και τη μεταφορά τεσσάρων ατόμων σε ασφαλές σημείο από ισόγεια κατοικία στην περιοχή του Λιμένα.

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην Ιερισσό Χαλκιδικής, όπου η Πυροσβεστική χρειάστηκε να παρέμβει για απάντληση υδάτων και κοπές δέντρων, ενώ επενέβη και για την μεταφορά άνδρα. Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ώρες σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή και η Πυροσβεστική δέχθηκε 25 κλήσεις και πραγματοποίησε 14 αντλήσεις, πέντε κοπές δέντρων και μίαμεταφορά ατόμου από ποιμνιοστάσιο σε ασφαλές σημείο.

Εικόνες αποκάλυψης αντίκρισαν το πρωί οι κάτοικοι της Ολυμπιάδας. Δύο ρέματα φούσκωσαν τη νύχτα, τα αναχώματα άρχισαν να καταρρέουν το ένα μετά το άλλο και τα νερά έπνιξαν ξανά τον οικισμό. Η άσφαλτος υποχώρησε για δεκάδες μέτρα σε αρκετά σημεία κόβοντας την κυκλοφορία, ενώ τα ορμητικά νερά έριξαν και κολώνες φωτισμού, με αποτέλεσμα η περιοχή να μείνει χωρίς ρεύμα. Νωρίς το πρωί ξεκίνησαν τα έργα αποκατάστασης, με τους πυροσβέστες να αντλούν νερά από σπίτια που πλημμύρισαν για δεύτερη φορά μέσα σε 36 ώρες.

Κινέτα - Πατούλης

Την… οργή του “Γηρυόνη” πλήρωσε ακριβά και η Κινέτα, όπου η πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις, για απομακρύνσεις εγκλωβισμένων, άντληση υδάτων και κοπές δένδρων. Μέχρι και φουσκωτά επιστρατεύτηκαν για να απεγκλωβιστούν κάτοικοι από τα σπίτια τους.

Τη διάσωση ηλικιωμένου ζευγαριού στην Κινέττα και μιας γυναίκας στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας κατέγραψε η κάμερα του korinthostv.gr.

Είναι ενδεικτικό ότι στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας η συνολική βροχή του διημέρου ξεπέρασε τα 200 χιλιοστά, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας μπήκε και η Ρόδος, εκεί όπου έχασε τη ζωή της η 74χρονη γυναίκα, η οποία ζούσε μόνη και αβοήθητη μέσα στο σπίτι που πλημμύρισε. Σύμφωνα με πληροφορίες, η στάθμη του νερού ξεπέρασε κατά πολύ το ύψος του κρεβατιού, στο οποίο κοιμόταν.

Το βράδυ της Δευτέρας κατέρρευσε η γέφυρα στο Χαράκι, επί της Εθνικής Οδού Ρόδου-Λίνδου. Στην περιοχή του Ζέφυρου, στην πόλη της Ρόδου, και συγκεκριμένα κοντά στην Δημόσια Εφορία της Ρόδου, ένα τεράστιο δέντρο έσπασε από τον δυνατό αέρα και έπεσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές. Το νησί δοκιμάστηκε και από διακοπές ρεύματος και υπερχειλίσεις ποταμιών που σημειώθηκαν στις περιοχές Αρχίπολη, Λάρδο, Ιαλυσό, Απολακκιά, Άγιο Ισίδωρο, Μανδρικό και έχουν προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους.

Λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που έπληξε το νησί, η Πυροσβεστική δέχτηκε 190 κλήσεις, για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων. Πραγματοποιήθηκαν επτά απομακρύνσεις ατόμων από πλημμυρισμένα κτίρια και έξι διασώσεις. Οι αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένους χώρους συνεχίζονται και σήμερα λόγω του μεγάλου αριθμού τους. Τα προβλήματα εστιάστηκαν κυρίως στις περιοχές της Ιαλυσού, της Κρεμαστής και στην πόλη της Ρόδου.

Κινέτα - Πατούλης

Νεκρή στη παραλία «Ψαλίδι» του νησιού της Κω, βρέθηκε χθες το μεσημέρι 76χρονη κάτοικος του νησιού η οποία νωρίς το πρωί είχε πάει για κολύμπι όπως κάθε μέρα, αφού επρόκειτο για χειμερινή κολυμβήτρια. Πιθανόν ο θάνατος της να οφείλεται σε πνιγμό χωρίς να αποκλείονται και τα παθολογικά αίτια πράγμα που θα ξεκαθαριστεί από την διενέργεια νεκροτομής. Την άτυχη 76χρονη βρήκαν οι συγγενείς της που ανησύχησαν όταν άργησε να επιστρέψει στο σπίτι.

Σε κατάσταση συναγερμού βρέθηκε και η Σύμη, με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους, παρασύροντας ότι βρήκαν στο πέρασμά τους.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στον νομό Χαλκιδικής, κλειστή στο τριακοστό πρώτο χιλιόμετρο ( ύψος Πλατανόρεμα) παραμένει η επαρχιακή οδός Πολυγύρου– Ιερισσού, λόγω καθίζησης που έχει υποστεί το οδόστρωμα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις της περασμένης Παρασκευής. Κλειστός στο πρώτο χιλιόμετρο είναι ο επαρχιακός δρόμος Ολυμπιάδας - Βαρβάρας. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στην παραλιακή χωμάτινη οδό του οικισμού Γαλήνη στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής. Στον νομό Ημαθίας κλειστοί είναι οι δρόμοι Βέροιας – Λαζοχωρίου όπως και Μακροχωρίου– Ταγαροχωρίου, καθώς έχει ανέβει η στάθμη του ποταμού Τριπόταμου.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Κακοκαιρία BYRON”: Μήνυμα του 112 σε Μέγαρα και Μάνδρα – Απομακρυνθείτε από υπόγεια και ισόγειαΣήμερα 06:21 | Ειδήσεις

Τα προβλήματα στα Μέγαρα, εντοπίζονται ειδικά στις περιοχές Λάκκα Καλογήρου και Αλμυρές.

Πτολεμαΐδα - Οδηγός λεωφορείου υπέστη έμφραγμα εν κινήσει: Όσα δήλωσε στο "Πρωινό" ο ήρωας που απέτρεψε την τραγωδίαΣήμερα 10:10 | Ειδήσεις

«Έπιασα το τιμόνι και κατάφερα κάποια στιγμή να τραβήξω το πόδι του οδηγού από το γκάζι, γιατί είχαν σφινωθεί τα πόδια του στα πετάλια».

“Κακοκαιρία BYRON”: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να απουσιάσουν σήμερα από τις υπηρεσίες τουςΣήμερα 06:48 | Ειδήσεις

Ποιες υπηρεσίες εξαιρούνται και κατά συνέπεια οι υπάλληλοι που τις στελεχώνουν πρέπει να εργαστούν κανονικά.

Επίδομα Θέρμανσης: Τελευταία ευκαιρία για την υποβολή αιτήσεωνΣήμερα 08:44 | Ειδήσεις

Το επίδομα, κυμαίνεται από 100 έως 800 ευρώ και ενισχύεται έως τα 1.200 ευρώ για περιοχές με βαρύτερες κλιματικές συνθήκες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία Byron: Απομάκρυνση των φερτών υλικών στους πλημμυρισμένους δρόμους από τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής11:25Χαλκίδα: Αποκολλήθηκε κομμάτι μπαλκονιού σε κεντρικό δρόμο της πόλης εν μέσω κακοκαιρίας11:11Πτολεμαΐδα - Οδηγός λεωφορείου υπέστη έμφραγμα εν κινήσει: Όσα δήλωσε στο "Πρωινό" ο ήρωας που απέτρεψε την τραγωδία10:57“Κακοκαιρία BYRON”: Που έπεσε η περισσότερη βροχή στην Αττική10:43Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:29Καλαμάτα: Αυτοκίνητο με υπερήλικα οδηγό έπεσε στη θάλασσα10:15Εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης: Σοκ με νταλίκα να κινείται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας10:01Επίδομα Θέρμανσης: Τελευταία ευκαιρία για την υποβολή αιτήσεων09:47ΥΠΑΑΤ- ΕΕΕΔΕΕ: Στις 430.000 τα θανατωθέντα αιγοπρόβατα από την ευλογιά09:32Κουρέτας σε αγρότες: Τα αιτήματα σας είναι δίκαια – Μαζί θα αγωνιστούμε09:18Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία σε ολόκληρη τη Γραμμή 7 του Τραμ09:04Αταμάν: Ελπίζω ο Φαρίντ να είναι και στην καλύτερη πεντάδα του Final408:50“Κακοκαιρία BYRON”: Αναβλήθηκε η συγκέντρωση των εκπαιδευτικών έξω από το Υπουργείο Παιδείας08:36Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εταιρεία με ανακυκλώσιμα υλικά στα Διαβατά (βίντεο)08:22“Κακοκαιρία BYRON”: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική – Πρόβλημα και στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου08:08F1: Ο πιο συναρπαστικός τελικός έρχεται την Κυριακή στις 15:00 ζωντανά σε ANT1 και ΑΝΤ1+07:54“Κακοκαιρία BYRON”: Εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική σε Αττική και Πελοπόννησο07:40Νέλσον Μαντέλα: Tο σύμβολο της καταπίεσης και του αγώνα για ισότητα που “έφυγε” σαν σήμερα07:25“Κακοκαιρία BYRON”: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα 07:11“Κακοκαιρία BYRON”: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να απουσιάσουν σήμερα από τις υπηρεσίες τους06:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο