LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 26 Νοεμβρίου 2019 08:37 | Ανανέωση: 26 Νοεμβρίου 2019 08:41

“Σάρωσε” την Ελλάδα η φονική κακοκαιρία “Γηρυόνης”

Στους τέσσερις οι νεκροί από το πέρασμα του "Γηρυόνη". Νέο πλήγμα τη νύχτα για τη Θάσο. Προβλήματα και στη Χαλκιδική. Μετρά τις πληγές της η Κινέτα.

κακοκαιρία - Γηρυόνης

Νεκρούς, καταστροφές, πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμους ποτάμια άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Γηρυόνης» που «σάρωσε» τη Θάσο, τη Ρόδο, την Κω, την Κινέτα και τη Χαλκιδική.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη φονική κακοκαιρία. Μία 74χρονη κατάκοιτη γυναίκα  βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στο πλημμυρισμένο σπίτι της στη Ρόδο, μια κολυμβήτρια παρασύρθηκε από τα μανιασμένα κύματα στην Κω, ενώ δύο άνδρες πνίγηκαν την Κυριακή στο Αντίρριο, όταν αναποδογύρισε το σκάφος τους.

Την ίδια ώρα, η Θάσος, πριν προλάβει να συνέλθει από το χτύπημα της κακοκαιρίας, δέχτηκε νέο πλήγμα τη νύχτα από την καταιγίδα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και κατοικίες και να εγκλωβιστούν άνθρωποι στα σπίτια τους. Λόγω ισχυρής βροχόπτωσης, κυρίως από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε επτά κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, στην περιοχή του Λιμένα Θάσου, τρεις κλήσεις για κοπές δέντρων, στις περιοχές Παναγία, Γλυκάδι και Λιμένας αντίστοιχα, ενώ πραγματοποίησε και τη μεταφορά τεσσάρων ατόμων σε ασφαλές σημείο από ισόγεια κατοικία στην περιοχή του Λιμένα.

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην Ιερισσό Χαλκιδικής, όπου η Πυροσβεστική χρειάστηκε να παρέμβει για απάντληση υδάτων και κοπές δέντρων, ενώ επενέβη και για την μεταφορά άνδρα. Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ώρες σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή και η Πυροσβεστική δέχθηκε 25 κλήσεις και πραγματοποίησε 14 αντλήσεις, πέντε κοπές δέντρων και μίαμεταφορά ατόμου από ποιμνιοστάσιο σε ασφαλές σημείο.

Εικόνες αποκάλυψης αντίκρισαν το πρωί οι κάτοικοι της Ολυμπιάδας. Δύο ρέματα φούσκωσαν τη νύχτα, τα αναχώματα άρχισαν να καταρρέουν το ένα μετά το άλλο και τα νερά έπνιξαν ξανά τον οικισμό. Η άσφαλτος υποχώρησε για δεκάδες μέτρα σε αρκετά σημεία κόβοντας την κυκλοφορία, ενώ τα ορμητικά νερά έριξαν και κολώνες φωτισμού, με αποτέλεσμα η περιοχή να μείνει χωρίς ρεύμα. Νωρίς το πρωί ξεκίνησαν τα έργα αποκατάστασης, με τους πυροσβέστες να αντλούν νερά από σπίτια που πλημμύρισαν για δεύτερη φορά μέσα σε 36 ώρες.

Κινέτα - Πατούλης

Την… οργή του “Γηρυόνη” πλήρωσε ακριβά και η Κινέτα, όπου η πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις, για απομακρύνσεις εγκλωβισμένων, άντληση υδάτων και κοπές δένδρων. Μέχρι και φουσκωτά επιστρατεύτηκαν για να απεγκλωβιστούν κάτοικοι από τα σπίτια τους.

Τη διάσωση ηλικιωμένου ζευγαριού στην Κινέττα και μιας γυναίκας στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας κατέγραψε η κάμερα του korinthostv.gr.

Είναι ενδεικτικό ότι στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας η συνολική βροχή του διημέρου ξεπέρασε τα 200 χιλιοστά, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας μπήκε και η Ρόδος, εκεί όπου έχασε τη ζωή της η 74χρονη γυναίκα, η οποία ζούσε μόνη και αβοήθητη μέσα στο σπίτι που πλημμύρισε. Σύμφωνα με πληροφορίες, η στάθμη του νερού ξεπέρασε κατά πολύ το ύψος του κρεβατιού, στο οποίο κοιμόταν.

Το βράδυ της Δευτέρας κατέρρευσε η γέφυρα στο Χαράκι, επί της Εθνικής Οδού Ρόδου-Λίνδου. Στην περιοχή του Ζέφυρου, στην πόλη της Ρόδου, και συγκεκριμένα κοντά στην Δημόσια Εφορία της Ρόδου, ένα τεράστιο δέντρο έσπασε από τον δυνατό αέρα και έπεσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές. Το νησί δοκιμάστηκε και από διακοπές ρεύματος και υπερχειλίσεις ποταμιών που σημειώθηκαν στις περιοχές Αρχίπολη, Λάρδο, Ιαλυσό, Απολακκιά, Άγιο Ισίδωρο, Μανδρικό και έχουν προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους.

Λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που έπληξε το νησί, η Πυροσβεστική δέχτηκε 190 κλήσεις, για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων. Πραγματοποιήθηκαν επτά απομακρύνσεις ατόμων από πλημμυρισμένα κτίρια και έξι διασώσεις. Οι αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένους χώρους συνεχίζονται και σήμερα λόγω του μεγάλου αριθμού τους. Τα προβλήματα εστιάστηκαν κυρίως στις περιοχές της Ιαλυσού, της Κρεμαστής και στην πόλη της Ρόδου.

Κινέτα - Πατούλης

Νεκρή στη παραλία «Ψαλίδι» του νησιού της Κω, βρέθηκε χθες το μεσημέρι 76χρονη κάτοικος του νησιού η οποία νωρίς το πρωί είχε πάει για κολύμπι όπως κάθε μέρα, αφού επρόκειτο για χειμερινή κολυμβήτρια. Πιθανόν ο θάνατος της να οφείλεται σε πνιγμό χωρίς να αποκλείονται και τα παθολογικά αίτια πράγμα που θα ξεκαθαριστεί από την διενέργεια νεκροτομής. Την άτυχη 76χρονη βρήκαν οι συγγενείς της που ανησύχησαν όταν άργησε να επιστρέψει στο σπίτι.

Σε κατάσταση συναγερμού βρέθηκε και η Σύμη, με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους, παρασύροντας ότι βρήκαν στο πέρασμά τους.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στον νομό Χαλκιδικής, κλειστή στο τριακοστό πρώτο χιλιόμετρο ( ύψος Πλατανόρεμα) παραμένει η επαρχιακή οδός Πολυγύρου– Ιερισσού, λόγω καθίζησης που έχει υποστεί το οδόστρωμα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις της περασμένης Παρασκευής. Κλειστός στο πρώτο χιλιόμετρο είναι ο επαρχιακός δρόμος Ολυμπιάδας - Βαρβάρας. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στην παραλιακή χωμάτινη οδό του οικισμού Γαλήνη στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής. Στον νομό Ημαθίας κλειστοί είναι οι δρόμοι Βέροιας – Λαζοχωρίου όπως και Μακροχωρίου– Ταγαροχωρίου, καθώς έχει ανέβει η στάθμη του ποταμού Τριπόταμου.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕπίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”Σήμερα 06:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες απο διεθνή ΜΜΕ. Τι δηλώνουν επισήμως οι ιρανικές Αρχές.

Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα έντασηΣήμερα 07:12 | Ειδήσεις

"Ράλι ανόδου" καταγράφεται στις διεθνείς αγορές, μετά και τις πληροφορίες για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν.

ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)Σήμερα 06:54 | Ειδήσεις

Φίλαθλοι των Πειραιωτών περίμεναν επί ώρες να επιστρέψουν τα μέλη της αποστολής, μετά την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής επιτυχία της ομάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγόΣήμερα 06:36 | Ειδήσεις

Που και πως συνέβη το τροχαίο στο κέντρο της Αθήνας. Ποια είναι η κατάσταση του οδηγού του δικύκλου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο