LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 25 Νοεμβρίου 2019 14:43

Δρέσδη: Έκλεψαν κοσμήματα 1 δις από μουσείο (εικόνες)

Η ληστεία του  αιώνα: Οι εισβολείς έκοψαν το ρεύμα, άρπαξαν κοσμήματα αμύθητης αξίας και έφυγαν με λιμουζίνα.

AP - Μουσείο - Green Vault - Δρέσδη - ληστεία

Κλέφτες άρπαξαν κοσμήματα και άλλους θησαυρούς αξίας έως ενός δισεκατομμυρίου ευρώ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα από ανατολικογερμανικό μουσείο, έγινε γνωστό από την εφημερίδα Bild.

Οι εισβολείς έκοψαν την ηλεκτροδότηση του μουσείου Gruenes Gewoelbe (Πράσινος Θόλος) στη Δρέσδη, το οποίο στεγάζει μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη συλλογές κοσμημάτων και βασιλικού πλούτου, αναφέρει η εφημερίδα χωρίς να κάνει γνωστή την πηγή της.

Η αστυνομία απέκλεισε το κτίριο και ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί να προσπαθεί να διαπιστώσει τι λείπει. «Δεν έχουμε ταυτοποιήσει δράστη ούτε έχουμε κάνει ακόμη συλλήψεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μάρκο Λάσκε.

AP - Μουσείο - Green Vault - Δρέσδη - ληστεία

AP - Μουσείο - Green Vault - Δρέσδη - ληστεία

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από το προσωπικό του μουσείου.

AP - Μουσείο - Green Vault - Δρέσδη - ληστεία

Η συλλογή ιδρύθηκε τον 18ο αιώνα από τον Αύγουστο τον Δυνατό, Εκλέκτορα της Σαξονίας και μετέπειτα Βασιλιά της Πολωνίας.

Ένας από τους γνωστότερους θησαυρούς της --το 41 καρατίων «Πράσινο Διαμάντι» της Δρέσδης-- δεν βρισκόταν εκεί όταν έγινε η διάρρηξη επειδή ήταν δανεισμένο στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης.

Ανάμεσα στα άλλα εκθέματα στη Δρέσδη περιλαμβάνεται ένα μεγέθους τραπεζιού γλυπτό ινδικής βασιλικής αυλής του 18ου αιώνα φτιαγμένο από χρυσό, ασήμι, σμάλτο, πολύτιμους λίθους και μαργαριτάρια.

AP - Μουσείο - Green Vault - Δρέσδη - ληστεία

Ένα άλλο είναι ένα χρυσό σερβίτσιο του καφέ φιλοτεχνημένο το 1701 από τον κοσμηματοποιό της αυλής Μέλχιορ Ντινγκλίνγκερ, διακοσμημένο με νωχελικά χερουβείμ.

Οι θησαυροί του Πράσινου Θόλου επιβίωσαν των συμμαχικών βομβαρδισμών του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου και μεταφέρθηκαν ως λεία πολέμου στη Σοβιετική Ένωση. Το 1958 επιστράφηκαν στη Δρέσδη, την ιστορική πρωτεύουσα του κρατιδίου της Σαξονίας.

Η κλοπή είναι ένα πλήγμα για ολόκληρο το κρατίδιο, δήλωσε ο Μίχαελ Κρέτσμερ, επικεφαλής της κυβέρνησης του κρατιδίου της Σαξονίας.

«Τα έργα στον Πράσινο Θόλο και το Παλάτι δημιουργήθηκαν από τον λαό της Σαξονίας με σκληρή δουλειά πολλών αιώνων», δήλωσε.

AP - Μουσείο - Green Vault - Δρέσδη - ληστεία

AP - Μουσείο - Green Vault - Δρέσδη - ληστεία

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13Έκθεση Oxfam: Αυξάνονται οι εισοδηματικές ανισότητες στις χώρες που δανείζει το ΔΝΤ19:59Ολυμπιακός – Προμηθέας: Έβγαλε την υποχρέωση… και τώρα Μπαρτσελόνα19:46Δίκη Τραμπ: Ένορκος απαλλάχθηκε γιατί διέρρευσαν στοιχεία της ταυτότητας της19:32Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή19:19Τουρκία – σεισμός: Ισχυρή δόνηση στα βόρεια της χώρας19:05Δραπέτης φυλακών… με έφεση στις απάτες18:52“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Τον συνέλαβαν μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο18:38Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο18:25Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών18:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο