LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 24 Νοεμβρίου 2019 19:53

Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2021 η Φώφη Γεννηματά

Υπερψηφίστηκαν οι καταστατικές προσαρμογές που εισηγήθηκε ο Βασίλης Κεγκέρογλου. "Πυρά" Ανδρουλάκη και Γερουλάνου κατά της Γεννηματά.

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ - Φώφη Γεννηματά

Το έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώθηκε με την υπερψήφιση των καταστατικών προσαρμογών που εισηγήθηκε ο συντονιστής της ΚΟΕΣ και γραμματέας της Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Σύμφωνα με την μεταβατική διάταξη συγχρονίζεται η θητεία τη Φώφης Γεννηματά ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τη θητεία της προέδρου Κινήματος Αλλαγής, δηλαδή μέχρι το 2021 οπότε και προβλέπεται η νέα διαδικασία εκλογής ηγεσίας.

Ταυτόχρονα εγκρίθηκε η καταστατική πρόβλεψη πως τα μέλη του ΠΑΣΟΚ συμμετέχουν στις οργανώσεις του Κινήματος Αλλαγής. Ακόμη τα στελέχη σύνεδροι του ΠΑΣΟΚ έδωσαν την συγκατάθεσή τους για τις ιδεολογικές και πολιτικές προτεραιότητες και του στόχους που θα πρέπει το Κίνημα Αλλαγής να διεκδικήσει.

 Ωστόσο, η Φώφη Γεννηματά δέχτηκε "πυρά" από τον Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο, την κατηγόρησε ότι ζητάει να "θαφτεί" το ΠΑΣΟΚ και βρίσκεται σε χάσμα με τις απαιτήσεις της κοινωνίας γι' αυτό και πρέπει να αλλάξει για να εκφράσει τις αγωνίες και τις απαιτήσεις του κόσμου του ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του,  ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης προσδιόρισε το πολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο για τις προκλήσεις της παράταξης ως μιας νέας σοσιαλδημοκρατικής προοπτικής, στην ομιλία του στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής χρειάζεται να διατυπώσει ένα πρωτοποριακό πολιτικό λόγο που θα είναι μπροστά από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας την ηγεσία να πάρει τις σχετικές πρωτοβουλίες. Άσκησε αυστηρή κριτική για τους χειρισμούς της κ. Γεννηματά και της ηγεσίας επειδή δεν αξιοποίησαν τη μαζική συμμετοχή των 212.000 πολιτών που ανταποκρίθηκαν στην ίδρυση του ΚΙΝΑΛ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κορυδαλλός: Συνελήφθη 40χρονος που έπαιζε δυνατά μουσική - Κατασχέθηκαν έξι ηχεία υψηλής ισχύος15:51Ιρανοί στον ΑΝΤ1: Φοβόμαστε για τις οικογένειές μας15:37Ο Ολυμπιακός έκανε το... καθήκον του στην Καρδίτσα (εικόνες)15:23"Ελευθέριος Βενιζέλος": Συνελήφθησαν τρεις γυναίκες που είχαν στις αποσκευές τους πάνω από 72 κιλά κάνναβης15:09Άνοιξε ο περιφερειακός μετά τις εργασίες για το Fly Over14:55Στην Ισπανία αύριο ο Μητσοτάκης - Στην ατζέντα οι εξελίξεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή14:41Οι ΗΠΑ εξετάζουν άρση επιπλέον κυρώσεων στη Βενεζουέλα14:27Γαλλία: Τραγικός θάνατος για 3 σκιέρ - Παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδες στις Άλπεις14:13Κυρώσεις ΕΕ κατά της Ρωσίας: Πώς η Αθήνα από ουραγός έγινε πρωταγωνιστής στο πάγωμα περιουσιακών στοιχείων13:59Σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας στη χώρα - Εικόνες "βιβλικής καταστροφής" (βίντεο)13:45Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Χιονοπτώσεις και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας 13:31Κορωπί: Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε αποθήκες επιχείρησης13:17Μετρό: Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα από σήμερα το βράδυ λόγω εργασιών13:03Προϋπολογισμός 2025 – πρωτογενές πλεόνασμα: Σημαντική υπέρβαση έναντι του στόχου12:48Πλοία: Αποκαθίσταται σταδιακά η ακτοπλοϊκή κίνηση – Τέλος στην ταλαιπωρία των ταξιδιωτών12:34Χατζηδάκης: Το 2026 συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις, τιμώντας και τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις12:19ΗΠΑ: Διαδηλώσεις στη Μινεάπολη και άλλες πόλεις κατά της ICE μετά τον φονικό τραυματισμό της Ρενέ Γκουντ12:05Ο Βεζένκοφ MVP της 21ης αγωνιστικής στη Euroleague11:50Ιράν: Η Τεχεράνη προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι θα απαντήσει σε τυχόν επίθεση11:36Χειμερινές εκπτώσεις 2026: Πότε κάνουν "πρεμιέρα" και έως πότε θα ισχύουν11:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο