LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 24 Νοεμβρίου 2019 19:53

Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2021 η Φώφη Γεννηματά

Υπερψηφίστηκαν οι καταστατικές προσαρμογές που εισηγήθηκε ο Βασίλης Κεγκέρογλου. "Πυρά" Ανδρουλάκη και Γερουλάνου κατά της Γεννηματά.

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ - Φώφη Γεννηματά

Το έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώθηκε με την υπερψήφιση των καταστατικών προσαρμογών που εισηγήθηκε ο συντονιστής της ΚΟΕΣ και γραμματέας της Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Σύμφωνα με την μεταβατική διάταξη συγχρονίζεται η θητεία τη Φώφης Γεννηματά ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τη θητεία της προέδρου Κινήματος Αλλαγής, δηλαδή μέχρι το 2021 οπότε και προβλέπεται η νέα διαδικασία εκλογής ηγεσίας.

Ταυτόχρονα εγκρίθηκε η καταστατική πρόβλεψη πως τα μέλη του ΠΑΣΟΚ συμμετέχουν στις οργανώσεις του Κινήματος Αλλαγής. Ακόμη τα στελέχη σύνεδροι του ΠΑΣΟΚ έδωσαν την συγκατάθεσή τους για τις ιδεολογικές και πολιτικές προτεραιότητες και του στόχους που θα πρέπει το Κίνημα Αλλαγής να διεκδικήσει.

 Ωστόσο, η Φώφη Γεννηματά δέχτηκε "πυρά" από τον Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο, την κατηγόρησε ότι ζητάει να "θαφτεί" το ΠΑΣΟΚ και βρίσκεται σε χάσμα με τις απαιτήσεις της κοινωνίας γι' αυτό και πρέπει να αλλάξει για να εκφράσει τις αγωνίες και τις απαιτήσεις του κόσμου του ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του,  ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης προσδιόρισε το πολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο για τις προκλήσεις της παράταξης ως μιας νέας σοσιαλδημοκρατικής προοπτικής, στην ομιλία του στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής χρειάζεται να διατυπώσει ένα πρωτοποριακό πολιτικό λόγο που θα είναι μπροστά από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας την ηγεσία να πάρει τις σχετικές πρωτοβουλίες. Άσκησε αυστηρή κριτική για τους χειρισμούς της κ. Γεννηματά και της ηγεσίας επειδή δεν αξιοποίησαν τη μαζική συμμετοχή των 212.000 πολιτών που ανταποκρίθηκαν στην ίδρυση του ΚΙΝΑΛ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καλημέρα Ελλάδα - Πρώην εκπαιδευτικός στα Βορίζια: "Δεχόμασταν απειές -Κινδυνεύει η ζωή μου"09:04Πήλιο: Νεκρός εντοπίστηκε ο άνδρας που αγνοούνταν08:50Τραγωδία στο Κιλκίς: Κρεοπώλης έκοψε κατά λάθος τη μηριαία αρτηρία και πέθανε08:36ΑΑΔΕ: Επιστροφή φόρων ακινήτων από το 201408:22Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη στην Πλατεία Συντάγματος08:06Στα Μέγαρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Θα μιλήσει στην παραλαβή πυροσβεστικών αεροσκαφών07:52Ηράκλειο: Αυτοκίνητο "καρφώθηκε" σε βιτρίνα καταστήματος07:38Νότια Κορέα: Φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος - Δεκάδες τραυματίες07:24Πειραιάς: Φωτιά σε σκάφη στην Ακτή Θεμιστοκλέους07:10Παναθηναϊκός για Κίναν Έβανς: Μείνε δυνατός06:56Ο Τραμπ υπέγραψε νόμο που τερματίζει τη δημοσιονομική παράλυση των ΗΠΑ06:42Εορτολόγιο: Ποιοί γιορτάζουν σήμερα 13 Νοεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:14Το Βατικανό διαψεύδει ότι ο Ιησούς εμφανίστηκε σε γαλλική πόλη23:59Μάικλ Τζάκσον: Έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης με έξι δεκαετίες παρουσία στο Top 10 των charts23:45Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις: Εμφατική νίκη στον απόηχο του τραυματισμού του Έβανς23:31ΠΑΟΚ: Δραματική νίκη και πρωτιά στον έκτο όμιλο του Europe Cup23:16Τέμπη: Τριαντόπουλος και Αγοραστός καλούνται σε απολογία από την ανακρίτρια23:01ΗΠΑ: Ο εγγονός του Κένεντι θα διεκδικήσει έδρα στη Βουλή22:56Ολυμπιακός – ‘Εβανς : Σοκάρει το βίντεο με τον νέο τραυματισμό του (βίντεο)22:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο