LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 24 Νοεμβρίου 2019 14:51

Παρέμβαση εισαγγελέα για οδηγό που κατέβασε ανήλικο από λεωφορείο

Τι αναφέρει στην καταγγελία του ο μαθητής για την συμπεριφορά του οδηγού. Τι διερευνά το αρμόδιο ΚΤΕΛ.

Αστικο ΚΤΕΛ - Πάτρα

(εικόνα αρχείου)

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία διερευνά η Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας. Η καταγγελία έγινε από πατέρα 13χρονου μαθητή της Α’ Γυμνασίου του 19ου Γυμνασίου της περιοχής Ιτεών.

Ο μαθητής χρησιμοποιεί καθημερινά μαζί με συμμαθητές του το μισθωμένο λεωφορείο που μεταφέρει αποκλειστικά μαθητές για το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα. Η οικογένειά του διαμένει στην περιοχή των Ζαρουχλεϊκων σε μία απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων από το σχολείο.

Στις 6 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το patrisnews.gr ο μαθητής είχε απωλέσει το εισιτήριο της επιστροφής και παρακάλεσε τον οδηγό να τον μεταφέρει μέχρι την στάση κοντά στο σπίτι του, στην οποία ούτως ή άλλως καθημερινά περιμένει ένας εκ των δύο γονέων του για να τον παραλάβει. Τον ενημέρωσε ότι από τον γονέα του θα έπαιρνε το αντίτιμο του εισιτηρίου.

Περιέργως και ανεξηγήτως ο οδηγός όχι μόνο αρνήθηκε στο παιδί την επιβίβαση, αλλά του μιλούσε και απαξιωτικά πως «αν δεν έχεις εισιτήριο δεν μπαίνεις». Το παιδί συνέχισε να προσπαθεί να εξηγεί στον οδηγό, εκείνος όμως ήταν ανένδοτος. Στην στάση του λεωφορείο στα Ζαρουχλέικα τον περίμενε η μητέρα του. Η οποία μόλις δεν είδε το παιδί της να κατεβαίνει… κατατρόμαξε! Δεν ήξερε τι είχε συμβεί! Το παιδί μάλιστα δεν έφερε μαζί του κινητό τηλέφωνο. Ρώτησε συμμαθητές κάποιοι δεν είχαν καταλάβει τι είχε γίνει. Η γυναίκα έτρεξε γρήγορα στο σπίτι για να βρει τον σύζυγό της, ένστολο εν αποστρατεία.

Προσπάθησαν να καθησυχάσουν σκεπτόμενοι ότι πιθανά το παιδί έρχεται με τα πόδια και έδωσαν λίγο χρόνο στους εαυτούς τους κρατώντας όσο μπορούσαν την ψυχραιμία τους. Μετά από μισή περίπου ώρα το παιδί έφθασε σπίτι και εξήγησε όλα όσα είχαν συμβεί.

Ο πατέρας, σύμφωνα με την ίδια πηγή, πήγε την επομένη και έκανε καταγγελία στην Διοίκηση του ΚΤΕΛ. Η οποία διερευνά με κάθε προσοχή την υπόθεση. Παράλληλα δε ενημερώθηκε και η αρμόδια Εισαγγελέας η οποία περιμένει το πόρισμα του ΚΤΕΛ για να δράσει. Ο οδηγός αν αποδειχθεί ότι ευθύνεται, πιθανόν να αντιμετωπίζει την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Η Εισαγγελία της Πάτρας έχει δώσει παραγγελία στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την οποία έκανε σύμβαση το ΚΤΕΛ για την μεταφορά μαθητών, ώστε να λάβει στοιχεία του οδηγού.

Πηγή: thestival.gr

Την καταγγελία των γονέων ενός 13χρονου μαθητή της Α’ γυμνασίου από τα Ζαρουχλέικα διερευνά η Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Πατρών και η Εισαγγελέα της Πάτρας, καθώς όπως κατήγγειλαν, ο μαθητής ανέβηκε στο λεωφορείο στις 6 Νοεμβρίου για να γυρίσει από το σχολείο του στις Ιτιές, στο σχολείο του.

Όμως επειδή είχε χάσει το εισιτήριο ζήτησε από τον οδηγό να τον κατεβάσει σε στάση κοντά στο σπίτι του όπου τον περίμενε ένας εκ των γονέων του για να του πληρώσει τότε το αντίτιμο. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ο οδηγός αρνήθηκε και δεν άφησε το μαθητή να επιβιβαστεί.

Η μητέρα του αδίκως τον περίμενε στην στάση του ΚΤΕΛ κοντά στο σπίτι τους. Είδε το γιο της να καταφθάνει αργότερα με τα πόδια. Το παιδί εξήγησε στους γονείς του τι συνέβη και αυτοί με τη σειρά τους έκαναν τη σχετική καταγγελία στο Αστικό ΚΤΕΛ και συνεχεία στην  αρμόδια Εισαγγελική αρχή.

Μάλιστα ήδη έχει γίνει παραγγελία από την Εισαγγελία Πατρών στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την οποία το ΚΤΕΛ έχει κάνει σύμβαση για τη μεταφορά των μαθητών προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για τα στοιχεία του οδηγού.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίουΣήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Λίγες ώρες μετά από την "ακύρωση" της υποψηφιότητας Παπανώτα, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει και τις προσωπικές επιλογές για την ψηφοδέλτιο της 9ης Ιουνίου.

Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”Σήμερα 09:57 | Ειδήσεις

Τι ζητά με την μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια της κοπέλας, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησίΣήμερα 11:10 | Ειδήσεις

Σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στην ευρύτερη περιοχή της Σάμου καταγράφηκε το πρωί της Παρασκευής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“MyCoast”: η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες11:30Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησί11:16Ακάθιστος Ύμνος: Οι Χαιρετισμοί στην Παναγία και η διάσωση της Κωνσταντινούπολης11:04Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου10:51Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός 14χρονου σε σχολείο - Το βίντεο που τράβηξαν συμμαθητές του10:37Κατάταξη UEFA: Η θέση της Ελλάδας μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού10:25Λάρισα: “Σήκωσαν” πακτωμένο χρηματοκιβώτιο από κατάστημα10:12Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”09:58Ιράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)09:45“Έρωτας φυγάς” - Νέο επεισόδιο: Μυστικά και αποκαλύψεις την Παρασκευή (βίντεο)09:31Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης09:17ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Αθηναϊκή Λέσχη: Δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη (εικόνες)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο