LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 22 Νοεμβρίου 2019 19:04

Συνάντηση Μητσοτάκη με εφοπλιστές για την δωρεά ταχύπλοων στο Λιμενικό (εικόνες)

Τι ειπώθηκε στην συνάντηση του Πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Πότε θα παραδοθούν τα σκάφη στο ΛΣ.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με αντιπροσωπεία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ). Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η δωρεά, μετά από πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, 10 ταχύπλοων σκαφών Rafnar 1100 Cabin Bulletproof από την πλευρά της ΕΕΕ, μέσω της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού «Συν-Ένωσις», προς το Λιμενικό Σώμα για την ουσιαστική ενίσχυση των περιπολιών του, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της κυβέρνησης για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των θαλασσίων συνόρων της χώρας.

Κατά την έναρξη της συνάντησης ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι θα ήθελα εκ μέρους της κυβέρνησης να σας ευχαριστήσω θερμά, για την πολύ γρήγορη ανταπόκριση σας στο αίτημα μας να ενισχύσετε το Λιμενικό Σώμα. Αυτή η δωρεά, 10 καινούργιων σκαφών θα ενισχύσει ουσιαστικά τις προσπάθειές μας για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των θαλασσίων συνόρων μας. Σε μια περίοδο, που δεν χρειάζεται να σας το πω, είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Τα σκάφη αυτά, από ότι έχω ενημερωθεί, θα είναι ό,τι πιο σύγχρονο θα διαθέτει το Λιμενικό Σώμα, με πλήρη εξοπλισμό, με θερμικές κάμερες και με τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις πλέον αντίξοες συνθήκες. Και πάλι θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, εύχομαι αυτή η κίνησή σας να βρει μιμητές, εξάλλου όλοι σας και συλλογικά ως Ένωση αλλά και ατομικά, είστε συνεχιστές μιας μεγάλης παράδοσης προσφοράς στην πατρίδα, από ανθρώπους που έχουν διακριθεί ιδιαίτερα στον επιχειρηματικό τομέα».

Κυριάκος Μητσοτάκης - Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Κυριάκος Μητσοτάκης - Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Στη συνάντηση, παρουσία του Πρωθυπουργού, υπογράφηκε η σχετική σύμβαση με τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, για την παραχώρηση των νέων ταχύπλοων. Τα πρώτα πέντε σκάφη θα παραδοθούν ως το καλοκαίρι του 2020 και τα επόμενα πέντε εντός του πρώτου τριμήνου του 2021. Είναι ό,τι πιο σύγχρονο θα διαθέτει το Λιμενικό Σώμα με πλήρη εξοπλισμό και δυνατότητα να πλέουν και στις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Παρόντες στη συνάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν επίσης ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος, καθώς και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος ΛΣ Θεόδωρος Κλιάρης.

Από την πλευρά της Ένωσης Εφοπλιστών παρέστησαν ο Πρόεδρος Θεόδωρος Βενιάμης καθώς και οι Γεώργιος Αγγελόπουλος, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, Νικόλαος Λαιμός, Αθανάσιος Μαρτίνος, Κωνσταντίνος Μαρτίνος, Αντώνιος Παπαδημητρίου, Βασίλης Πατέρας, Μελίνα Τραυλού και Μαριέττα Χανδρή.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Τα νέα σκάφη είναι ισλανδικής σχεδίασης και θα ναυπηγηθούν στην Ελλάδα. Πρόκειται για ταχύπλοα ειδικών αποστολών που μπορούν να εξυπηρετήσουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Τα ταχύπλοα, συνολικής ισχύος 900 ίππων, θα αναπτύσσουν μέγιστη ταχύτητα 56 κόμβων. Η σχεδίαση του σκάφους το καθιστά αυτο-ανατρεπόμενο, παντός καιρού και αβύθιστο. Τα πλωτά μέσα διαθέτουν, μεταξύ άλλων, θερμικές κάμερες, αντιβαλλιστική προστασία στην καμπίνα και στα παράθυρα ενώ το εσωτερικό τους μπορεί να διασκευαστεί για τη μεταφορά ασθενών και τραυματιών.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤσιάρας σε αγρότες: Αυτά είναι τα περιθώρια των παρεμβάσεων που έχει η ΚυβέρνησηΣήμερα 16:34 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, παραδέχθηκε ότι πολλά από τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια και τους κάλεσε εκ νέου σε διάλογο.

Tέλλογλου για Έλληνα "βαρόνο" κοκαΐνης: Καταδικάστηκε, αποφυλακίστηκε και συνέχισεΣήμερα 18:59 | Ειδήσεις

Όπως σημειώνει ο Τάσος Τέλλογλου, οι δύο περιπτώσεις σύλληψης του 65χρονου παρουσιάζουν τρία σημαντικά κοινά στοιχεία αν και έχουν μεσολαβήσει 20 χρόνια.

Δολοφονία Ρομπ Ράινερ και της συζύγου του: Συνελήφθη ο γιος του ζευγαριούΣήμερα 18:24 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με νωρίτερα δημοσιεύματα, ο γιoς του ζευγαρίου ήταν ο βασικός ύποπτος.

"Αποκαλύψεις": Ανατροπή - βόμβα με τον "Φραπέ" - Κάλεσαν λάθος πρόσωπο στην ΕξεταστικήΣήμερα 16:56 | Ειδήσεις

Τι κρύβεται πίσω από την διαρκή άρνηση του Γιώργου Ξυλούρη να απαντήσει στις ερωτήσεις στην Εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:00Tέλλογλου για Έλληνα "βαρόνο" κοκαΐνης: Καταδικάστηκε, αποφυλακίστηκε και συνέχισε19:50Ανησυχητική απώλεια παγετώνων ως το 2100 προβλέπουν οι επιστήμονες - Δυσοίωνες οι εκτιμήσεις για τις Άλπεις19:40Αγρίνιο: Σοβαρό τροχαίο με τραυματία νεαρό διανομέα (εικόνες)19:30Ήπιος ο καιρός τα Χριστούγεννα19:20ΗΠΑ: Το FBI απέτρεψε σοβαρή βομβιστική επίθεση19:10Παναθηναϊκός - Αταμάν: Δύσκολο ματς με τη Φενέρμπαχτσε, πρέπει να επιστρέψουμε στις νίκες19:00Δολοφονία Ρομπ Ράινερ και της συζύγου του: Συνελήφθη ο γιος του ζευγαριού18:50Πλεύρης για μεταναστευτικό: Τέλος στις πολιτικές "περνάνε και λιάζονται"18:40Εξάρχεια: Άνδρας απήγαγε την σύντροφό του με την απειλή όπλου18:30Παρ' ολίγον τραγωδία - Τρίχρονο αγοράκι έπεσε μέσα σε βόθρο (Βίντεο)18:20Αττική: Περισσότερα από 12.000 αλκοτέστ τις τελευταίες ημέρες18:10Πεσκόφ: Επιπολαιότητα Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία18:00Αυξήσεις στις τιμές στο τυλιχτό: σε ποιες περιοχές ξεπερνάει τα 6€17:50Χαλκιδική: Συλλήψεις αστυνομικών της Τροχαίας για ''φακελάκι''17:40Λαμία: Ανήλικες μαθήτριες "πιάστηκαν στα χέρια" λόγω προσωπικών διαφορών17:30"Αποκαλύψεις": Ανατροπή - βόμβα με τον "Φραπέ" - Κάλεσαν λάθος πρόσωπο στην Εξεταστική17:20Πέθανε ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ17:10"Νέα εποχή" για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο - Τι αλλάζει σε μισθούς και βαθμολόγιο17:00Τασούλας για τρομοκατική επίθεση: Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την αποτρόπαια τρομοκρατική ενέργεια και το αντισημιτικό μίσος που την υποκίνησε16:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο