LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 21 Νοεμβρίου 2019 16:30 | Ανανέωση: 21 Νοεμβρίου 2019 17:02

Φωτιά στο Μάτι: “Όχι” στον ορισμό ειδικού εφέτη ανακριτή στην έρευνα για την τραγωδία

Απέρριψε η Ολομέλεια Εφετών την ανάθεση της δικογραφίας για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι σε εφέτη ανακριτή. Η υπόθεση παραμένει στο Πρωτοδικείο. 

Μάτι - Φωτιά - Καμμένα 

Σχεδόν καθολική ήταν η άρνηση της Ολομέλειας Εφετών να αναλάβει τη δικογραφία για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ειδικός εφέτης ανακριτής.

Η Ολομέλεια Εφετών συνήλθε σήμερα μετά το μεσημέρι προκειμένου να εξετάσει την πρόταση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ι. Μωραϊτάκη που ζητούσε να οριστεί εφέτης για τον χειρισμό της ανάκρισης για την πολύνεκρη τραγωδία, λόγω της σοβαρότητας, της εξαιρετικής φύσης και της δημοσιότητας που είχε η υπόθεση.

Η Ολομέλεια, αφού άκουσε την αρνητική επί της πρότασης του κ. Μωραϊτάκη, τοποθέτηση του εισηγητή, προχώρησε σε ψηφοφορία κατά την οποία μόνον τρεις εφέτες τάχθηκαν υπέρ της ανάθεσης της υπόθεσης σε συνάδελφό τους, ενώ οι πλέον των 85 παρισταμένων ενέκριναν την εισήγηση που ζητούσε να παραμείνει η δικογραφία στον τακτικό ανακριτή που ήδη χειρίζεται τον φάκελο διατυπώνοντας ένα ηχηρό «όχι» στην αφαίρεση της δικογραφίας από το Πρωτοδικείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εφέτες φαίνεται να έλαβαν υπόψη τους έγγραφο του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου με το οποίο τους ενημέρωνε πως εντός του Δεκεμβρίου ο πρόεδρος Πρωτοδικών που χειρίζεται την κύρια ανάκριση θα έχει συντάξει κατηγορητήρια για όλους τους κατηγορουμένους, γεγονός που σημαίνει πως η διαδικασία θα βρίσκεται στο τελικό στάδιο ώστε μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων να φθάσει προς κρίση στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο που θα αποφανθεί ποιοι και γιατί θα παραπεμφθούν να δικαστούν για την τραγωδία.

Για την ολέθρια πυρκαγιά στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018, που κόστισε την ζωή 102 ανθρώπων, διενεργήθηκε πολύμηνη εισαγγελική έρευνα από τους εισαγγελείς Ηλία Ζαγοραίο, Νίκο Φυστόπουλο και Κώστα Σπυρόπουλο η οποία κατέληξε στην άσκηση ποινικών διώξεων, σε βαθμό πλημμελήματος κατά είκοσι κρατικών λειτουργών και στελεχών της Αυτοδιοίκησης μεταξύ των οποίων η τότε περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ο τέως δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛΑΣ, και της Πυροσβεστικής αλλά και ο 65χρονος που ευθύνεται για την έναρξη της φωτιάς στο Νταού Πεντέλης.

Η δίωξη αφορά τα αδικήματα του εμπρησμού από αμέλεια, ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και σωματικών βλαβών κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία - Σήμερα αποφασίζεται η πορεία των κινητοποιήσεωνΣήμερα 09:29 | Ειδήσεις

Πού θα υπάρξει αποκλεισμός και για πόσες ώρες;

Φοινικούντα: Παραδόθηκε 30χρονος που αναζητούνταν για το διπλό φονικόΣήμερα 09:17 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν ήδη συλληφθεί και προφυλακισθεί άλλα τέσσερα άτομα.

Σοβαρό τροχαίο στη Βασιλίσσης Σοφίας: Σύγκρουση φορτηγού με μοτοσικλέταΣήμερα 07:55 | Ειδήσεις

Σφοδρή σύγκρουση φορτηγού με μοτοσικλέτα στο ύψος της αμερικανικής πρεσβείας προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό και κυκλοφοριακό χάος.

Αμοργός - Ο μοναδικός αγρότης που έστησε μπλόκο, στο Καλημέρα Ελλάδα: Στηρίζω τον αγώνα όλων των αγροτώνΣήμερα 08:19 | Ειδήσεις

Η πρωτοβουλία ενός αγρότη στην Αιγιάλη Αμοργού στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στην πανελλαδική απεργία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βόλος: Κινητήρας αυτοκινήτου πήρε φωτιά από βεγγαλικό10:28Βέλγιο: Τα τρακτέρ βγήκαν στους δρόμους των Βρυξελλών ενόψει της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης10:14NBA: Σιάτλ και Λας Βέγκας αποτελούν "μνηστήρες" για να αποκτήσουν ομάδες - Οριστική απόφαση το 2026 10:00Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία - Σήμερα αποφασίζεται η πορεία των κινητοποιήσεων09:46Ουκρανία: Τραυματισμοί και μπλακάουτ προκλήθηκαν από ρωσική επίθεση drone09:32Φοινικούντα: Παραδόθηκε 30χρονος που αναζητούνταν για το διπλό φονικό09:18Βραχάτι: Αυτοκίνητο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε πάνω σε δέντρο - Νεκρός ο οδηγός09:04Αμπελόκηποι: Συναγερμός για απειλή βόμβας σε ιδιωτικό κολέγιο - Εκκενώθηκε το κτίριο08:50Αμοργός - Ο μοναδικός αγρότης που έστησε μπλόκο, στο Καλημέρα Ελλάδα: Στηρίζω τον αγώνα όλων των αγροτών08:36Ειρηνευτικό σχέδιο - Ουκρανία: Νέες συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας στη Φλόριντα08:22Αλλάζει η εικόνα του σταθμού Μετρό Μοναστηράκι08:08Σοβαρό τροχαίο στη Βασιλίσσης Σοφίας: Σύγκρουση φορτηγού με μοτοσικλέτα07:54Jeff Beck: Ο ανήσυχος πρωτοπόρος που επαναπροσδιόρισε την ηλεκτρική κιθάρα07:40Θεσσαλονίκη: Κατέληξε η 57χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο07:26Erasmus+: Συμφωνία με την ΕΕ για την επιστροφή του Ηνωμένου Βασιλείου στο πρόγραμμα07:12Ο Τραμπ υποσχέθηκε στους Αμερικανούς "οικονομικό μπουμ που δεν ξαναείδε ποτέ ο κόσμος"06:58Σαουδική Αραβία: Εξερευνήτρια διέσχισε όλη τη χώρα περπατώντας!06:44Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Δεκεμβρίου06:30Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:15Αμοργός: Αγρότης έστησε μόνος του το πρώτο μπλόκο στο νησί23:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο