LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 21 Νοεμβρίου 2019 13:11

Παναγιωτόπουλος για Ένοπλες Δυνάμεις: διεθνώς αναγνωρισμένο το επίπεδο τους

Τη διαχρονική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην πατρίδα εξήρε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με την ευκαιρία της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Νίκος Παναγιωτόπουλος - Παρέλαση - 28η Οκτωβρίου

Τη διαχρονική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην πατρίδα, για την εξασφάλιση της ειρήνης και της ελευθερίας και προς τον πολίτη με την εκτέλεση πολυποίκιλου κοινωνικού έργου εξαίρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος στην ημερήσια διαταγή του με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων που συμπίπτει με τα Εισόδια της Θεοτόκου.

«Το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και η διαρκής ετοιμότητά σας είναι στοιχεία τα οποία διαπιστώνω προσωπικά τόσο στις εθνικές, όσο και στις πολυεθνικές ασκήσεις στις οποίες συμμετέχετε, αποκομίζοντας τα ιδιαίτερα ευμενή σχόλια συμμάχων και τρίτων χωρών και αποδεικνύοντας το αξιόμαχο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων» αναφέρει ο υπουργός και προσθέτει: «Η γεωπολιτική θέση της χώρας μας, σε ένα δυναμικά εξελισσόμενο και απαιτητικό διεθνές περιβάλλον, της επιβάλλει να διαθέτει σύγχρονες και αποτελεσματικές Ένοπλες Δυνάμεις, προκειμένου να εφαρμόζει μια εξωτερική και αμυντική πολιτική με σύνεση και σταθερότητα, παραμένοντας πυλώνας ευημερίας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, ανταποκρινόμενες πλήρως και αποτελεσματικά στη δύσκολη και πολυσύνθετη αυτή αποστολή τους, εγγυώνται στους πολίτες της πατρίδας μας την ασφαλή διαβίωσή τους, απαλλαγμένη από οποιαδήποτε εξωτερική απειλή».

Παράλληλα ο κ. Παναγιωτόπουλος επισημαίνει τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η πολιτική ηγεσία για την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, για την προαγωγή της εκπαίδευσης του προσωπικού, «προκειμένου να δύναται να φέρει εις πέρας την αποστολή του, υπό τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις» για τη σημαντική ενδυνάμωση του ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων ως έναν από τους ακρογωνιαίους πυλώνες της κοινωνικής ζωής με την προσφορά πολυποίκιλου έργου. Διαβεβαιώνει τα στελέχη για «τη συνέχιση και ανάληψη των απαιτούμενων δράσεων, προκειμένου να διευκολύνω την καθημερινότητά σας και να σας παρέχω τη δυνατότητα να εκτελέσετε απερίσπαστα το δύσκολο έργο σας» υπογραμμίζοντας: «Εσείς είστε η δύναμη αποτροπής, για όποιον επιβουλεύεται τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας μας και, είμαι βέβαιος ότι θα γίνετε δύναμη νίκης, οποτεδήποτε απαιτηθεί».

Με την ευκαιρία του διπλού εορτασμού, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπενθυμίζει ότι «σε αυτή τη διαδρομή της σύγχρονης ιστορίας του έθνους μας, τη γεμάτη αγώνες, η ελευθερία της πατρίδας και η πίστη της Ορθοδοξίας αποτέλεσαν έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες και βαθιά ριζωμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού». Και καταλήγει ο κ. Παναγιωτόπουλος: «Να θυμάστε πάντα, από κάθε θέση που υπηρετείτε, ότι υπερασπίζεστε τις θεμελιώδεις αξίες τους Έθνους, την Ελευθερία και τη Δημοκρατία, ενάντια όποιον επιβουλεύεται τα εθνικά μας συμφέροντα και επιθυμεί να ανατρέψει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Αυτό, το αποδεικνύετε καθημερινά, με την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας απέναντι στις προκλήσεις, από όπου και αν αυτές προέρχονται. Να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο και προσήλωση την εκτέλεση του έργου σας, την προσφορά σας στο κοινωνικό σύνολο, όπου αυτό απαιτείται και να θυμάστε ότι ο Ελληνικός λαός, τον οποίο υπηρετείται, σας εμπιστεύεται και σας αγαπά. Είμαι πεπεισμένος ότι, εφ' όσον απαιτηθεί, θα φανείτε αντάξιοι της εμπιστοσύνης του λαού και των θυσιών των προγόνων μας».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέλος χρόνου για τα τέλη κυκλοφορίας - Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να πληρωθούν σήμεραΣήμερα 07:47 | Ειδήσεις

Από την 1η Ιανουαρίου ενεργοποιείται το νέο καθεστώς προσαυξήσεων για εκπρόθεσμη καταβολή.

Κύπρος: 63χρονος πήγε να βοηθήσει γυναίκα να παρκάρει και κατέληξε στη ΜΕΘΣήμερα 09:55 | Ειδήσεις

Εγκλωβίστηκε ο λαιμός του ενώ προσφέρθηκε να βοηθήσει γυναίκα να παρκάρει.

Αθήνα: Τα τελευταία δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σήμερα, παραμονή πρωτοχρονιάςΣήμερα 09:22 | Ειδήσεις

Αναλυτικά, τι ώρα θα αναχωρήσουν σήμερα, Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2025, οι τελευταίοι συρμοί στις Γραμμές του Μετρό και του Τραμ.

Μάλγαρα: Το μεσημέρι της Κυριακής θα γίνει η πανελλαδική σύσκεψη αγροτώνΣήμερα 08:21 | Ειδήσεις

Η Ελληνική Αστυνομία, από την πλευρά της, εξέδωσε ανακοίνωση για τα μπλόκα των αγροτών και πού δημιουργείται πρόβλημα, ενημερώνει για τους λόγους των εκτροπών κυκλοφορίας που κάνει η Τροχαία, ενώ προτείνει εναλλακτικές διαδρομές με χάρτες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηλιόπουλος: H ΑΕΚ έχει πάρει 230% περισσότερες κάρτες σε σχέση με τον Ολυμπιακό11:54Εγνατία Οδός: Χωρίς αντίτιμο θα λειτουργούν οι σταθμοί διοδίων μέχρι τα μεσάνυχτα11:40Παύλος Μαρινάκης: Το 2025 ήταν μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις, αλλά και ουσιαστικές τομές11:26Λάρισα: Καταγγελία 20χρονης για βιασμό από δύο άτομα11:12Έφτασε ο χιονιάς στην Εύβοια (βίντεο)10:58Ε.Ο Θεσσαλονίκης- Σερρών: Βυτιοφόρο τυλίχθηκε στις φλόγες10:44Επιπλέον καταβολές επιστροφής ενοικίου 8,9 εκατ. ευρώ σε 39,3 χιλιάδες δικαιούχους10:30Πιερία: Προσωρινή άρση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων10:16Κύπρος: 63χρονος πήγε να βοηθήσει γυναίκα να παρκάρει και κατέληξε στη ΜΕΘ10:02Τρίκαλα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες στη δυτική Θεσσαλία09:48Αθήνα: Τα τελευταία δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σήμερα, παραμονή πρωτοχρονιάς09:34Ρεβεγιόν στα μπλόκα: Νέα κλιμάκωση μετά τις γιορτές - Ο ρόλος της Αστυνομίας09:20Περού: Σφοδρή σύγκρουση δυο τρένων - Αναφορές για πολλούς τραυματίες (Βίντεο)09:06Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε είσοδο πολυκατοικίας - Ζημιές σε μηχανές08:52Μάλγαρα: Το μεσημέρι της Κυριακής θα γίνει η πανελλαδική σύσκεψη αγροτών 08:382025: Γνωστά πρόσωπα σε όλο τον κόσμο που έφυγαν από τη ζωή τη φετινή χρονιά08:24Τέλος χρόνου για τα τέλη κυκλοφορίας - Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να πληρωθούν σήμερα08:10Πέθανε ο ηθοποιός Αϊζάια Γουίτλοκ 07:56Ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό: Τέσσερις τραυματίες, ανάμεσά τους παιδιά07:42Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Σύνταγμα και Πεδίον του Άρεως την Παραμονή Πρωτοχρονιάς07:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο