LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 21 Νοεμβρίου 2019 13:11

Παναγιωτόπουλος για Ένοπλες Δυνάμεις: διεθνώς αναγνωρισμένο το επίπεδο τους

Τη διαχρονική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην πατρίδα εξήρε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με την ευκαιρία της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Νίκος Παναγιωτόπουλος - Παρέλαση - 28η Οκτωβρίου

Τη διαχρονική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην πατρίδα, για την εξασφάλιση της ειρήνης και της ελευθερίας και προς τον πολίτη με την εκτέλεση πολυποίκιλου κοινωνικού έργου εξαίρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος στην ημερήσια διαταγή του με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων που συμπίπτει με τα Εισόδια της Θεοτόκου.

«Το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και η διαρκής ετοιμότητά σας είναι στοιχεία τα οποία διαπιστώνω προσωπικά τόσο στις εθνικές, όσο και στις πολυεθνικές ασκήσεις στις οποίες συμμετέχετε, αποκομίζοντας τα ιδιαίτερα ευμενή σχόλια συμμάχων και τρίτων χωρών και αποδεικνύοντας το αξιόμαχο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων» αναφέρει ο υπουργός και προσθέτει: «Η γεωπολιτική θέση της χώρας μας, σε ένα δυναμικά εξελισσόμενο και απαιτητικό διεθνές περιβάλλον, της επιβάλλει να διαθέτει σύγχρονες και αποτελεσματικές Ένοπλες Δυνάμεις, προκειμένου να εφαρμόζει μια εξωτερική και αμυντική πολιτική με σύνεση και σταθερότητα, παραμένοντας πυλώνας ευημερίας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, ανταποκρινόμενες πλήρως και αποτελεσματικά στη δύσκολη και πολυσύνθετη αυτή αποστολή τους, εγγυώνται στους πολίτες της πατρίδας μας την ασφαλή διαβίωσή τους, απαλλαγμένη από οποιαδήποτε εξωτερική απειλή».

Παράλληλα ο κ. Παναγιωτόπουλος επισημαίνει τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η πολιτική ηγεσία για την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, για την προαγωγή της εκπαίδευσης του προσωπικού, «προκειμένου να δύναται να φέρει εις πέρας την αποστολή του, υπό τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις» για τη σημαντική ενδυνάμωση του ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων ως έναν από τους ακρογωνιαίους πυλώνες της κοινωνικής ζωής με την προσφορά πολυποίκιλου έργου. Διαβεβαιώνει τα στελέχη για «τη συνέχιση και ανάληψη των απαιτούμενων δράσεων, προκειμένου να διευκολύνω την καθημερινότητά σας και να σας παρέχω τη δυνατότητα να εκτελέσετε απερίσπαστα το δύσκολο έργο σας» υπογραμμίζοντας: «Εσείς είστε η δύναμη αποτροπής, για όποιον επιβουλεύεται τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας μας και, είμαι βέβαιος ότι θα γίνετε δύναμη νίκης, οποτεδήποτε απαιτηθεί».

Με την ευκαιρία του διπλού εορτασμού, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπενθυμίζει ότι «σε αυτή τη διαδρομή της σύγχρονης ιστορίας του έθνους μας, τη γεμάτη αγώνες, η ελευθερία της πατρίδας και η πίστη της Ορθοδοξίας αποτέλεσαν έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες και βαθιά ριζωμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού». Και καταλήγει ο κ. Παναγιωτόπουλος: «Να θυμάστε πάντα, από κάθε θέση που υπηρετείτε, ότι υπερασπίζεστε τις θεμελιώδεις αξίες τους Έθνους, την Ελευθερία και τη Δημοκρατία, ενάντια όποιον επιβουλεύεται τα εθνικά μας συμφέροντα και επιθυμεί να ανατρέψει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Αυτό, το αποδεικνύετε καθημερινά, με την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας απέναντι στις προκλήσεις, από όπου και αν αυτές προέρχονται. Να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο και προσήλωση την εκτέλεση του έργου σας, την προσφορά σας στο κοινωνικό σύνολο, όπου αυτό απαιτείται και να θυμάστε ότι ο Ελληνικός λαός, τον οποίο υπηρετείται, σας εμπιστεύεται και σας αγαπά. Είμαι πεπεισμένος ότι, εφ' όσον απαιτηθεί, θα φανείτε αντάξιοι της εμπιστοσύνης του λαού και των θυσιών των προγόνων μας».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία: Αυξάνεται ο απολογισμός των νεκρών - Περισσότεροι από 150 οι τραυματίεςΣήμερα 09:23 | Ειδήσεις

«Υπάρχουν ακόμη εγκλωβισμένοι. Η επιχείρηση επικεντρώνεται στην απομάκρυνση των ανθρώπων που βρίσκονται σε πολύ στενά σημεία».

Αχαρνές: Καταστροφική φωτιά σε εργοστάσιο - Ήχησε το 112 (εικόνες)Σήμερα 06:36 | Ειδήσεις

Με την πιο πρόσφατη ενημέρωση της πυροσβεστικής έγινε γνωστό ότι η πυρκαγία έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Κηφισός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με κλείσιμο της δεξιάς λωρίδαςΧθες 20:43 | Ειδήσεις

Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει τους οδηγούς. Ποιες μέρες και σε ποια σημεία θα εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις.

Αγρότες: Στο Μαξίμου σήμερα οι "σκληροί" των μπλόκων - Ποιοι θα συμμετέχουν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό;Σήμερα 08:07 | Ειδήσεις

Οι εκπρόσωποι αγροτών και κτηνοτρόφων θα καθίσουν στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου, απέναντι από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να θέσουν τα αιτήματά τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτης άνοιξε μέσα σε ένα βράδυ 14 ΙΧ και λεωφορεία σπάζοντας τα τζάμια10:48Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 23 Ιανουαρίου10:34Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήματα του δικτύου10:24Χανιά: Φωτιά σε γραφεία στις Βρύσες Αποκορώνου - Σοβαρές υλικές ζημιές10:10Θεσσαλονίκη: Άνδρας πέταξε κοκαΐνη από το παράθυρο ΙΧ και επιχείρησε να ξεφύγει από την αστυνομία 09:56Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία: Αυξάνεται ο απολογισμός των νεκρών - Περισσότεροι από 150 οι τραυματίες09:42Συρία: Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανακοίνωσε ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων09:28Πλεύρης: Ψευδείς οι ισχυρισμοί περί νομιμοποίησης 90.000 παράνομων μεταναστών09:14Κηφισός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με κλείσιμο της δεξιάς λωρίδας09:00Μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια: Οι αγρότες αποφασίζουν αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων08:46Ε.Ο. Πάτρας - Τρίπολης: Σημειώθηκε σφοδρό τροχαίο - Άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του08:32Αγρότες: Στο Μαξίμου σήμερα οι "σκληροί" των μπλόκων - Ποιοι θα συμμετέχουν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό;08:18Πυρκαγιές στην Χιλή: 18 νεκροί και απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας στις κοινότητες που επλήγησαν πιο σκληρά08:04Οκτώ Ευρωπαϊκά κράτη στηρίζουν τη Δανία και Γροιλανδία σε κοινή δήλωσή τους07:50Ταΰγετος: Οι ορειβάτες ήταν δεμένοι μεταξύ τους, γλίστρησαν και έπεσαν στην χαράδρα07:36ΗΠΑ - Τραμπ: Η Δανία δεν έχει κάνει τίποτα για να απομακρύνει την "ρωσική απειλή" την Γροιλανδία07:22Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Χαμένο πέναλτι, ακυρωμένο γκολ και νίκη της Σενεγάλης μέσα στο Μαρόκο (εικόνες)07:08Αχαρνές: Καταστροφική φωτιά σε εργοστάσιο - Ήχησε το 112 (εικόνες)06:54Ισπανία: Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Κόρδοβα - Τουλάχιστον 21 νεκροί και δεκάδες τραυματίες06:40Τι καιρό θα κάνει την Δευτέρα06:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο