LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 21 Νοεμβρίου 2019 13:11

Παναγιωτόπουλος για Ένοπλες Δυνάμεις: διεθνώς αναγνωρισμένο το επίπεδο τους

Τη διαχρονική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην πατρίδα εξήρε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με την ευκαιρία της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Νίκος Παναγιωτόπουλος - Παρέλαση - 28η Οκτωβρίου

Τη διαχρονική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην πατρίδα, για την εξασφάλιση της ειρήνης και της ελευθερίας και προς τον πολίτη με την εκτέλεση πολυποίκιλου κοινωνικού έργου εξαίρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος στην ημερήσια διαταγή του με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων που συμπίπτει με τα Εισόδια της Θεοτόκου.

«Το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και η διαρκής ετοιμότητά σας είναι στοιχεία τα οποία διαπιστώνω προσωπικά τόσο στις εθνικές, όσο και στις πολυεθνικές ασκήσεις στις οποίες συμμετέχετε, αποκομίζοντας τα ιδιαίτερα ευμενή σχόλια συμμάχων και τρίτων χωρών και αποδεικνύοντας το αξιόμαχο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων» αναφέρει ο υπουργός και προσθέτει: «Η γεωπολιτική θέση της χώρας μας, σε ένα δυναμικά εξελισσόμενο και απαιτητικό διεθνές περιβάλλον, της επιβάλλει να διαθέτει σύγχρονες και αποτελεσματικές Ένοπλες Δυνάμεις, προκειμένου να εφαρμόζει μια εξωτερική και αμυντική πολιτική με σύνεση και σταθερότητα, παραμένοντας πυλώνας ευημερίας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, ανταποκρινόμενες πλήρως και αποτελεσματικά στη δύσκολη και πολυσύνθετη αυτή αποστολή τους, εγγυώνται στους πολίτες της πατρίδας μας την ασφαλή διαβίωσή τους, απαλλαγμένη από οποιαδήποτε εξωτερική απειλή».

Παράλληλα ο κ. Παναγιωτόπουλος επισημαίνει τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η πολιτική ηγεσία για την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, για την προαγωγή της εκπαίδευσης του προσωπικού, «προκειμένου να δύναται να φέρει εις πέρας την αποστολή του, υπό τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις» για τη σημαντική ενδυνάμωση του ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων ως έναν από τους ακρογωνιαίους πυλώνες της κοινωνικής ζωής με την προσφορά πολυποίκιλου έργου. Διαβεβαιώνει τα στελέχη για «τη συνέχιση και ανάληψη των απαιτούμενων δράσεων, προκειμένου να διευκολύνω την καθημερινότητά σας και να σας παρέχω τη δυνατότητα να εκτελέσετε απερίσπαστα το δύσκολο έργο σας» υπογραμμίζοντας: «Εσείς είστε η δύναμη αποτροπής, για όποιον επιβουλεύεται τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας μας και, είμαι βέβαιος ότι θα γίνετε δύναμη νίκης, οποτεδήποτε απαιτηθεί».

Με την ευκαιρία του διπλού εορτασμού, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπενθυμίζει ότι «σε αυτή τη διαδρομή της σύγχρονης ιστορίας του έθνους μας, τη γεμάτη αγώνες, η ελευθερία της πατρίδας και η πίστη της Ορθοδοξίας αποτέλεσαν έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες και βαθιά ριζωμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού». Και καταλήγει ο κ. Παναγιωτόπουλος: «Να θυμάστε πάντα, από κάθε θέση που υπηρετείτε, ότι υπερασπίζεστε τις θεμελιώδεις αξίες τους Έθνους, την Ελευθερία και τη Δημοκρατία, ενάντια όποιον επιβουλεύεται τα εθνικά μας συμφέροντα και επιθυμεί να ανατρέψει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Αυτό, το αποδεικνύετε καθημερινά, με την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας απέναντι στις προκλήσεις, από όπου και αν αυτές προέρχονται. Να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο και προσήλωση την εκτέλεση του έργου σας, την προσφορά σας στο κοινωνικό σύνολο, όπου αυτό απαιτείται και να θυμάστε ότι ο Ελληνικός λαός, τον οποίο υπηρετείται, σας εμπιστεύεται και σας αγαπά. Είμαι πεπεισμένος ότι, εφ' όσον απαιτηθεί, θα φανείτε αντάξιοι της εμπιστοσύνης του λαού και των θυσιών των προγόνων μας».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠροϋπολογισμός 2026: Πέρασε με 159 “ναι” έναντι 136 “όχι”Σήμερα 20:37 | Ειδήσεις

Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών. Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση. Πακέτο θετικών  μέτρων ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ο Πρωθυπουργός.

Τέλλογλου για αγρότες: "Παζάρι" με την κυβέρνηση για λύση έως το ΣαββατοκύριακοΣήμερα 19:08 | Ειδήσεις

Αγρότες και κτηνοτρόφοι ζητούν συμπληρωματικά μέτρα που θα τους βοηθήσουν να επιβιώσουν, όπως ο εμβολιασμός των ζώων τους για την ευλογιά, καθώς και η αναπλήρωση των κοπαδιών τους.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ANT1 στηρίζει το Σωματείο ΕΛΙΖΑΣήμερα 19:41 | Ειδήσεις

Ο ΑΝΤ1 φιλοξενεί τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο Αλληλεγγύης για τα παιδιά, στις 22 Δεκεμβρίου.

Οι δημοσιογράφοι του ANT1 Sports μας προσκαλούν στον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Μαραθώνιο, στις 22 ΔεκεμβρίουΣήμερα 20:15 | Ειδήσεις

Φέτος τα Χριστούγεννα ο ΑΝΤ1 φιλοξενεί τον μεγάλο Τηλεμαραθώνιο Αλληλεγγύης για τα παιδιά.



Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη21:42Τέλλογλου για αγρότες: "Παζάρι" με την κυβέρνηση για λύση έως το Σαββατοκύριακο21:29Οι δημοσιογράφοι του ANT1 Sports μας προσκαλούν στον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Μαραθώνιο, στις 22 Δεκεμβρίου21:15Προϋπολογισμός 2026: Πέρασε με 159 “ναι” έναντι 136 “όχι”21:01Προϋπολογισμός 2026 – Πιερρακάκης: Οι αγρότες αξίζουν τον σεβασμό μας20:48Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ANT1 στηρίζει το Σωματείο ΕΛΙΖΑ20:34ANT1 Sports: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, για την ανάκαμψη στη “διαβολοβδομάδα” της Euroleague20:20Προϋπολογισμός 2026 - Μητσοτάκης: Επιστροφή δύο ενοικίων σε εκπαιδευτικούς, γιατρούς και νοσηλευτές20:06Προϋπολογισμός 2026 - Χατζηδάκης: Είμαστε έτοιμοι να υιοθετήσουμε πρόσθετα μέτρα στήριξης για τους αγρότες19:54Σε εξέλιξη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας19:40Ιταλικές Άλπεις: Εντοπίστηκαν χιλιάδες αποτυπώματα δεινοσαύρων σε βράχο (εικόνες)19:26Προϋπολογισμός 2026 - Ανδρουλάκης: Αν δεν γίνει παρελθόν η κυβέρνηση της ΝΔ, η χώρα οδηγείται σε νέα αδιέξοδα19:12Πρώτη παράδοση Eurofighter στην Τουρκία το 2030 – Επίσημη επιβεβαίωση από το Λονδίνο 19:02ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθερες με όρους η πεθερά του φερόμενου ως αρχηγού του κυκλώματος και μια αγρότισσα18:55"Είμαστε ένα" - Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 για τα παιδιά, στις 22 Δεκεμβρίου18:48Προϋπολογισμός 2026 - Κουτσούμπας: Αντίπαλος της κυβέρνησης είναι ο ίδιος ο λαός18:34Προϋπολογισμός 2026 - Φάμελλος: Η χώρα έχει ανάγκη από αλλαγή κυβέρνησης18:24Ρωσία: 15χρονος σκότωσε με μαχαίρι 10χρονο σε σχολείο18:10Με τον Τόνι Βιλένα στην Καβάλα ο Παναθηναϊκός 17:56Η ομάδα της εκπομπής "Αποκαλύψεις" μας προσκαλεί στον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο, στις 22 Δεκεμβρίου17:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο