LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 21 Νοεμβρίου 2019 07:12

Τουρκία: σύλληψη συνεργάτη της γερμανικής πρεσβείας

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο δικηγόρος που συνέλαβαν οι τουρκικές Αρχές και η ανακοίνωση της Πρεσβείας.

πρεσβεία Γερμανίας - Άγκυρα

Τούρκος δικηγόρος που εργάζεται για την πρεσβεία της Γερμανίας στην Άγκυρα συνελήφθη τον Σεπτέμβριο, δήλωσε χθες Τετάρτη πηγή προσκείμενη στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας «ακατανόητο» το μέτρο αυτό των τουρκικών αρχών.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε καθώς οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Γερμανία, χώρα όπου ζουν τρία εκατομμύρια Τούρκοι και Γερμανοί πολίτες τουρκικής καταγωγής, γνωρίζουν ξανά εντάσεις, εξαιτίας της πρόσφατης τουρκικής εισβολής στη βορειοανατολική Συρία αλλά και εξαιτίας της απειλής της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα αφήσει νέα κύματα προσφύγων από τη Συρία να περάσουν στην Ευρώπη.

«Ο δικηγόρος της πρεσβείας μας στην Άγκυρα συνελήφθη στα μέσα του Σεπτεμβρίου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή που πρόσκειται στο γερμανικό ΥΠΕΞ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που δημοσίευσε πρώτο το γερμανικό εβδομαδιαίο ειδησεογραφικό περιοδικό Der Spiegel. «Η κράτησή του είναι ακατανόητη για εμάς», πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος προσέφερε «οπωσδήποτε αποδεκτή υποστήριξη» στη γερμανική διπλωματική αποστολή, συνέχισε η πηγή. Οι αρχές της Γερμανίας εργάζονται «εντατικά» για να «αρθούν οι κατηγορίες» σε βάρος του νομικού συμβούλου της πρεσβείας στην Άγκυρα και να αφεθεί ελεύθερος, πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε το Σπίγκελ, ο δικηγόρος προσέφερε βοήθεια στην πρεσβεία στις έρευνές της για τους τούρκους πολίτες που υποβάλουν αιτήσεις για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου στη Γερμανία. Τον βαρύνουν υποψίες για κατασκοπεία.

Γερμανοί αξιωματούχοι «φοβούνται ότι ευαίσθητα δεδομένα και ολόκληροι φάκελοι έως και 50 αιτούντων άσυλο έχουν πέσει στα χέρια της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών», κατά το δημοσίευμα του περιοδικού.

Ανάμεσα στα πρόσωπα αυτά είναι κούρδοι ακτιβιστές και οπαδοί του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ και κατηγορείται από τον πρόεδρο Ερντογάν ότι ήταν ο ιθύνων νους πίσω από την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος εναντίον του τον Ιούλιο του 2016.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βουλή: Λιποθύμησε η Μαρία Αθανασίου της Ελληνικής Λύσης23:58Βόλος: Δωδεκάχρονος απείλησε συμμαθητή του με σουγιά για να τον ληστέψει23:43Εννιά εταιρείες στη «φάκα» της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος – Απάτες εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του ΕΦΚΑ23:28Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 5 νεκροί και 35 τραυματίες από τις εκρήξεις στην Καμπούλ23:13Κιλκίς: Πυροβολισμοί έξω από ξενοδοχείο – Ένας νεκρός22:58Πύργος: Κτίριο κατέρρευσε πάνω σε σταθμευμένα οχήματα (εικόνες)22:43Βρετανία: Προσγειώθηκε εκτάκτως το αεροπλάνο του Πιτ Χέγκσεθ λόγω ρωγμής22:28Βόλος: Κλοπή τσάντας στο κέντρο της πόλης από άνδρα πάνω σε ποδήλατο22:13Γάζα: Αύριο ανοίγει η μεθοριακή διάβαση της Ράφα21:58Συλλήψεις για ομάδες στο διαδίκτυο που “κάρφωναν” τα αστυνομικά μπλόκα21:43Ισραήλ: Η Χαμάς θα παραδώσει δύο σορούς ομήρων απόψε21:28Κρήτη: Αγοραπωλησία αεροβόλου σε σχολείο 21:13Διπλό έγκλημα στη Φοινικούντα: Το παζλ που συνδέει τα πρόσωπα20:58Τέμπη: Διεκόπη για τις 30 Οκτωβρίου η δίκη για τα βίντεο20:43Αποκάλυψη ΑΝΤ1: "Στα συρτάρια" ο κανονισμός του ΟΠΕΚΕΠΕ20:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:14Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Κατατίθεται η τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη – Τι θα γίνει με τα ονόματα των θυμάτων20:00Μειώσεις τιμών: Ασπιρίνη στην ακρίβεια, λένε οι καταναλωτές (βίντεο)19:46Παναθηναϊκός: Ετοιμάζεται να ντύσει στα πράσινα τον Ανδρέα Τεττέη και τον Παύλο Παντελίδη19:32Πακιστάν – Αφγανιστάν: Συμφωνία για προσωρινή κατάπαυση του πυρός19:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο