LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 20 Νοεμβρίου 2019 16:58

Γεννηματά: η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες Μόριες

Επίσκεψη στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα Διαβατά πραγματοποίησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ - ΔΙΑΒΑΤΑ

«Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες Μόριες» τόνισε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μετά την επίσκεψή της στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Ερωτηθείσα για το σχέδιο που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για τη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού, η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε πως πρόκειται για ένα σχέδιο που «απ’ ό,τι φαίνεται δεν λύνει τα προβλήματα όλων αυτών των περιοχών».

Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στα Διαβατά, λέγοντας πως, όπως και πολλές άλλες περιοχές της χώρας μας, έχουν σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος και προσέθεσε: «Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες Μόριες. Έρχεται χειμώνας και τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα. Μην ρίχνουμε νερό στο μύλο της ακροδεξιάς που καραδοκεί».

«Η Κυβέρνηση έχει ευθύνη να δώσει λύσεις τώρα», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά, και προσέθεσε: «Και κυρίως έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και κάθε χώρα-μέλος θα αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν γιατί το προσφυγικό/μεταναστευτικό δεν είναι ένα θέμα της Ελλάδας, είναι ένα θέμα της Ευρώπης».

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ - ΔΙΑΒΑΤΑ

Η κ. Γεννηματά επισκέφθηκε τη δομή των Διαβατών συνοδευόμενη από τον βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης του ΚΙΝΑΛ, Γιώργο Αρβανιτίδη και τους: Παύλο Χρηστίδη, εκπρόσωπο Τύπου, Μανώλη Χριστοδουλάκη, γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Κυριάκο Κυριάκο, γραμματέα επικοινωνίας, Νίκο Κριθαρίδη, γραμματέα ΚΙΝΑΛ Θεσσαλονίκης και Γιάννη Κυανίδη, γραμματέα ΠΑΣΟΚ Β΄ Θεσσαλονίκης.

Η κ. Γεννηματά περιηγήθηκε στον χώρο και ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους της δομής και τον δήμαρχο Δέλτα, Γιάννη Ιωαννίδη, για ζητήματα λειτουργίας της δομής. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Δέλτα τόνισε σε δηλώσεις του ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα αυτή τη στιγμή στον Δήμο με την υπερφόρτωση στα κέντρα φιλοξενίας.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ - ΔΙΑΒΑΤΑ

«Η Κυβέρνηση άλλαξε αλλά οι πολιτικές παραμένουν ίδιες»

«Τα υπερπλεονάσματα ισχύουν, τα βάρη θα τα σηκώσουν και πάλι οι μικρομεσαίοι και οι πιο αδύναμοι», σημείωσε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, σε δηλώσεις της μετά την επίσκεψή της στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα Διαβατά.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι στα περίφημα φορολογικά μέτρα που διατυμπανίζει η Κυβέρνηση δεν περιλαμβάνεται τίποτα ουσιαστικό για μισθωτούς και συνταξιούχους» σημείωσε και εξήγησε: «Συνεχίζονται οι περικοπές για κοινωνικές δαπάνες και για τα αναπτυξιακά έργα. Εάν δεν υπάρξει άμεσα αλλαγή πολιτικής η ανάπτυξη θα παραμείνει καθηλωμένη, η κοινωνική δικαιοσύνη δεν έρχεται και τα αδιέξοδα θα παραμείνουν για την ελληνική κοινωνία».

«Η κυβέρνηση άλλαξε, αλλά οι πολιτικές παραμένουν ίδιες. Οι δεσμεύσεις Τσίπρα είναι ακόμα ακόμα εδώ», τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο