LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 20 Νοεμβρίου 2019 13:24

Κομισιόν: εγκρίθηκε το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2020

Θετική η τέταρτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα. Ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση 767 εκατ. ευρώ.

Κομισιον

Στο συμπέρασμα ότι το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2020 της Ελλάδας είναι "συμβατό" με το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης κατέληξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία υιοθέτησε σήμερα τις γνώμες για τα προσχέδια των προϋπολογισμών όλων των κρατών μελών της ευρωζώνης.

Εξάλλου, την ικανοποίησή του για τη θετική ολοκλήρωση της τέταρτης έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδας, στο πλαίσιο του Μεταμνημονιακού προγράμματος, εξέφρασε ο επίτροπος οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί σήμερα από τις Βρυξέλλες.

Η θετική έκθεση για την Ελλάδα θα αποτελέσει τη βάση για τη συζήτηση που θα γίνει στο Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου, ανοίγοντας τον δρόμο για την εκταμίευση των 767 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι κεντρικές τράπεζες στης ευρωζώνης (ANFAs και SMPs).

Συγκεκριμένα, η έκθεση αναφέρει ότι οι στόχοι του πρωτογενούς πλεονάσματος θα επιτευχθούν για το 2019 (3,8% του ΑΕΠ) και το 2020 (3,5% του ΑΕΠ) και τονίζει πως «οι κομβικές μεταρρυθμίσεις που έχουν υιοθετηθεί ώς τώρα από τις ελληνικές αρχές και η συνολική φιλική προς την ανάπτυξη ρητορική της έχουν τύχει θετικής υποδοχής από τις αγορές».

Σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια, η έκθεση τονίζει ότι έχουν αρχίσει να μειώνονται, αλλά παραμένουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, στο 43,6% των συνολικών δανείων. Η Επιτροπή αναφέρει ότι το σχέδιο «Ηρακλής», το οποίο δεν συνιστά κρατική ενίσχυση, θα βοηθήσει περαιτέρω στην ενίσχυση των τραπεζικών χαρτοφυλακίων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αθήνα: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου στο κέντρο της πόλης09:08Πυρκαγιά από σόμπα στο Μέτσοβο - Κάηκαν δύο σπίτια, ζημιές υπέστη τρίτο 08:54Νότια Αφρική: Ένοπλη επίθεση κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ - Τουλάχιστον 10 νεκροί08:40Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 21 Δεκεμβρίου08:26Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:12Η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ κατέσχεσε δεύτερο τάνκερ ανοικτά της Βενεζουέλας (βίντεο)23:59ΗΠΑ, Αίγυπτος, Κατάρ και Τουρκία συζήτησαν τη δεύτερη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου για τη Γάζα23:48Ηράκλειο: Σύλληψη δύο ανήλικων κοριτσιών για τη φωτιά σε τρία αυτοκίνητα23:34Διαδοχικά χτυπήματα κατά των ναρκωτικών στην Αττική και στο λιμάνι του Πειραιά από το Λιμενικό23:20Super League: "Φωτιά" στο πρωτάθλημα βάζει η Κηφισιά στο Καραϊσκάσκη επί του Ολυμπιακού23:06Αττική: Συνελήφθησαν 7 άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών22:52Εξαρθρώθηκε κύκλωμα κλοπής οχημάτων στην Αττική - Τα παραποιούσε και μεταπωλούσε σε πολίτες (εικόνες)22:38Φοινικούντα: Προφυλακιστέος ο 30χρονος για συνέργεια στο διπλό έγκλημα22:24Νέο περιστατικό με μετανάστες στη Γαύδο22:10Χριστούγεννα...με γρίπη - Ανησυχία για τη μετάλλαξη "Κ"21:56Στην Ιερουσαλήμ τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Θα συναντηθεί με Νετανιάχου και Αμπάς21:42Ζελένσκι: Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να πιέσουν τη Ρωσία να βάλει τέλος στον πόλεμο21:28Παναθηναϊκός - Ηρακλής: Νίκη για το "τριφύλλι" με δυναμική επιστροφή Χολμς21:14Στο Μαϊάμι ο Ρώσος απεσταλμένος Ντμίτριεφ για συνομιλίες ειρήνης21:00ANT1 Sports: Η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΟΦΗ μετά την πρόκριση στους "16"20:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο