LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 20 Νοεμβρίου 2019 13:24

Κομισιόν: εγκρίθηκε το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2020

Θετική η τέταρτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα. Ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση 767 εκατ. ευρώ.

Κομισιον

Στο συμπέρασμα ότι το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2020 της Ελλάδας είναι "συμβατό" με το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης κατέληξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία υιοθέτησε σήμερα τις γνώμες για τα προσχέδια των προϋπολογισμών όλων των κρατών μελών της ευρωζώνης.

Εξάλλου, την ικανοποίησή του για τη θετική ολοκλήρωση της τέταρτης έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδας, στο πλαίσιο του Μεταμνημονιακού προγράμματος, εξέφρασε ο επίτροπος οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί σήμερα από τις Βρυξέλλες.

Η θετική έκθεση για την Ελλάδα θα αποτελέσει τη βάση για τη συζήτηση που θα γίνει στο Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου, ανοίγοντας τον δρόμο για την εκταμίευση των 767 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι κεντρικές τράπεζες στης ευρωζώνης (ANFAs και SMPs).

Συγκεκριμένα, η έκθεση αναφέρει ότι οι στόχοι του πρωτογενούς πλεονάσματος θα επιτευχθούν για το 2019 (3,8% του ΑΕΠ) και το 2020 (3,5% του ΑΕΠ) και τονίζει πως «οι κομβικές μεταρρυθμίσεις που έχουν υιοθετηθεί ώς τώρα από τις ελληνικές αρχές και η συνολική φιλική προς την ανάπτυξη ρητορική της έχουν τύχει θετικής υποδοχής από τις αγορές».

Σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια, η έκθεση τονίζει ότι έχουν αρχίσει να μειώνονται, αλλά παραμένουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, στο 43,6% των συνολικών δανείων. Η Επιτροπή αναφέρει ότι το σχέδιο «Ηρακλής», το οποίο δεν συνιστά κρατική ενίσχυση, θα βοηθήσει περαιτέρω στην ενίσχυση των τραπεζικών χαρτοφυλακίων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κίνηση στους δρόμους: Χάος σε κέντρο και Κηφισό προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση08:06Τζουμέρκα: Σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία - "Ανά 100 μέτρα υπάρχει κατολίσθηση", λέει κάτοικος στο Καλημέρα Ελλάδα07:52Περιστέρι: Φωτιά σε διαμέρισμα - Απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα07:38Τυμπάκι: Κλειστά το Γυμνάσιο και το Λύκειο για την κηδεία του 19χρονου Ραφαήλ07:24Λευκός Οίκος: Πέθανε η εθνοφρουρός που τραυματίστηκε από πυροβολισμούς07:10Πυρκαγιά στο Χονγκ Κονγκ: 94 νεκροί και 76 τραυματίες06:56Προϋπολογισμός 2026: Μετατίθεται κατά μία μέρα η συζήτηση και ψήφιση του06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 28 Νοεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:14Europa League: Συνεχίζονται οι νίκες για το "τριφύλλι"00:14Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Νίκη… χρυσάφι για την “Ένωση” (βίντεο)00:04Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλές 23:47Σούπερμαν: Αντίτυπο της πρώτης έκδοσης κόμικ πουλήθηκε έναντι αστρονομικού ποσού23:35Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Το γκολ με το οποίο προηγήθηκε η “Ένωση”23:21Σε συναγερμό η Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία σε Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα23:07Ολλανδία: Ενισχύεται με 100 ραντάρ για την ανίχνευση drones22:53Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Το VAR ακύρωσε το γκολ των Ιταλών22:39“Cry to Heaven”: Η Adele κάνει το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη22:25Συμμορία στα Πατήσια: Παγίδευε θύματα μέσω ψεύτικου προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα εκβίαζε22:11ΠΑΟΚ – Μπραν: Ψυχρολουσία λίγο πριν το φινάλε21:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο