LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 18 Νοεμβρίου 2019 17:37

Χατζηδάκης σε ΣΥΡΙΖΑ για την ΔΕΗ: δεν είστε κατήγοροι, είστε κατηγορούμενοι

Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα η αντιπαράθεση Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση της Επιχείρησης.

Βουλή - ΔΕΗ

Σφοδρή αντιπαράθεση προκαλεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΔΕΗ, με τον Κωστή Χατζηδάκη να επιρρίπτει βαρύτατες ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν είστε κατήγοροι, είστε κατηγορούμενοι», διεμήνυσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο κ. Χατζηδάκης επικαλέστηκε δύο εκθέσεις ορκωτών λογιστών για να καταδείξει - όπως είπε - την τραγική κατάσταση στην οποία έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ τη ΔΕΗ. Της Ernest & Young που, επί των ημέρων της προηγούμενης κυβέρνησης, έθεσε ευθέως ζήτημα λειτουργίας της Δημόσιας Επιχείρησης λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων και της Standard and Poors που, μετά τις κινήσεις της νέας κυβέρνησης, πήρε πιστοποιητικό βιωσιμοτήτας.

«Έχετε τοποθετήσει ψηλά το πολιτικό θράσος και περνάτε από πάνω», είπε προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι ψεύδεται σε βαθμό τέτοιο, που μπορεί να πει ότι δεν είμαστε στην Αθήνα και έχουμε Νοέμβριο, αλλά στη Βενεζουέλα του Μαδούρο και είναι καλοκαίρι.

ΒΟΥΛΗ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

Ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι η Κυβέρνηση είναι σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή στη ΔΕΗ αλλά προς το παρόν δεν κρίνει ότι μπορεί να βρεθεί αξιόπιστος, σε αντίθεση με τον ΔΕΔΔΗΕ για τον οποίο θα βρεθεί αξιόπιστος επενδυτής.

Στην κριτική που δέχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ξεπουλά τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είπε: «Εσείς είστε που ιδιωτικοποιήσατε το 66% του ΔΕΣΦΑ και το 49% του ΑΔΜΗΕ… Έχετε πάθει βέρτιγκο… Έχετε γίνει βιομηχανία θεαμάτων. Να απολογηθείτε απέναντι στους Έλληνες πολίτες που βλέπουν ένα κόμμα που υποτίθεται ότι αντιμάχεται τα μεγάλα συμφέροντα, να τα υπηρετεί ξεδιάντροπα».

ΒΟΥΛΗ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

Αναφέρθηκε στο σχέδιο με τους πέντε άξονες που ακολουθείται και αφορά:

  1. διάσωση επιχείρησης,
  2. εκσυγχρονισμός,
  3. απολιγνιτοποίηση,
  4. ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΗΕ και,
  5. άνοιγμα στην αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

«Θέλετε υπέρογκες αμοιβές για τους χρυσοκάνθαρους και ψίχουλα για τους πληβείους», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός, Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι η ΝΔ ξέμεινε από αφήγημα και γι’ αυτό σχολιάζει την παρουσία του τέως Πρωθυπουργού στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Ο αρχηγός σας εξεστράτευσε στην πορεία προς την Πρεσβεία των ΗΠΑ, κουράστηκε και έκανε μια στάση στη “Μεγάλη Βρετανία», ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηράκλειο: Ήπιε, δεν βρήκε ταξί και πήρε τηλέφωνο την Άμεση Δράση!09:16Σεπόλια: Εμπρησμός σε ΑΤΜ και ζημιές σε σούπερ-μάρκετ (εικόνες)09:02ΗΠΑ - Ουκρανία: Εγκρίθηκε από το Κογκρέσο το πακέτο Μπάιντεν 08:49Ιράν: Απαγόρευσε ξανά στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου08:35“The 2Night Show” – Βαλαβάνη: Δεν θέλω να κάνω τα ίδια “λάθη” με τη νέα μου σχέση08:22Αφρικανική σκόνη: Πότε υποχωρεί το φαινόμενο - Επιπτώσεις στην υγεία και οδηγίες προστασίας (εικόνες)08:09Δολοφονία Λυγγερίδη – Καπερνάρος: Περιμένω πιέσεις για να κλείσουν στόματα…07:55“The 2Night Show” – Χρήστος Άρχος: Τα παιδικά όνειρα, οι σπουδές ψυχολογίας και οι προβλέψεις της χρονιάς (βίντεο)07:42Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία07:28Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”07:15ΗΠΑ: Συντριβή αεροσκάφους στην Αλάσκα07:01Εορτολόγιο - 23 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 06:48Γκιουλέρ για Στάινμαγερ: Ο άνθρωπος κόβει ντονέρ…06:34ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Μπλόκο της Αστυνομίας στη συγκέντρωση οπαδών06:21Καιρός - Τετάρτη: Σκόνη, λασποβροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ06:07Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία06:01Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός αθωώθηκε επειδή... “το σώμα του παράγει αλκοόλ”23:59Youth League - Ολυμπιακός: Η επιστροφή των πρωταθλητών, τα ρεκόρ και οι αλλαγές στον θεσμό (εικόνες)23:48Τροχαίο: Σκοτώθηκε οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε φανάρι23:39Παρά-Κολύμβηση: “Χάλκινος” ο Λεργιός στην Μαδέιρα23:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο