LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 17 Νοεμβρίου 2019 20:05 | Ανανέωση: 17 Νοεμβρίου 2019 20:05

Πολυτεχνείο: Επεισόδια στην Θεσσαλονίκη (εικόνες)

Επεισόδια και μολότοφ μετά την πορεία στην Θεσσαλονίκη. "Βροχή" μολότοφ και στην Πάτρα. Αποδοκιμασίες μελών του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά. 

μολότοφ - πορεία - Θεσσαλονίκη - Πολυτεχνείο

Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Kουκουλοφόροι προχώρησαν σε ρίψη βομβών μολότοφ στην οδό Αρριανού πίσω από τη Ροτόντα με αποτέλεσμα να υπάρξουν εστίες φωτιάς και να πάρουν φωτιά τρία σταθμευμένα οχήματα.

Δυνάμεις των ΜΑΤ "απάντησαν" με χημικά και βόμβες κρότου λάμψης για να διαλύσουν τους κουκουλοφόρους.

Οι κάτοικοι της περιοχής τρομοκρατήθηκαν και βγήκαν στα μπαλκόνια, για να δουν τι συμβαίνει.

Νωρίτερα, με τις μαζικότερες πορείες των τελευταίων ετών τιμήθηκε εκεί η 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 


Φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς, κόμματα κι οργανώσεις της Αριστεράς, σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος και με κεντρικό σύνθημα «οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία εμπρός για της γενιάς μας τα πολυτεχνεία», κατευθύνθηκαν προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

ΠΟΡΕΙΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Παράλληλα, λίγο μετά τις 16:40 ολοκληρώθηκε η πορεία του «μπλοκ» με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Μόλις έφτασαν οι διαδηλωτές έψαλαν τον εθνικό ύμνο, ύψωσαν τα χέρια τους πάνω από τη σημαία, τη δίπλωσαν και διαλύθηκαν.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους διαδηλωτές βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.

ΠΟΡΕΙΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Επεισόδια και στην Πάτρα

Σε 10 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία στην Πάτρα, μετά τα επεισόδια που εκδηλώθηκαν περίπου στις 8:00 το βράδυ, όταν κουκουλοφόροι εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Επίσης, οι κουκουλοφόροι που συμμετείχαν σε μία από τις δύο πορείες που διοργανώθηκαν για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η οποία ξεκίνησε από το κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου, έβαλαν φωτιά σε πέντε κάδους απορριμμάτων.

Οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στην Ασφάλεια Πατρών.

Πάτρα - επεισόδια - Πολυτεχνείο

Πάτρα - επεισόδια - Πολυτεχνείο

Πάτρα - επεισόδια - Πολυτεχνείο

Πάτρα - επεισόδια - Πολυτεχνείο

Μικροένταση στα Χανιά  

Μικρής εστίας ένταση προκλήθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής στα Χανιά, στη συγκέντρωση στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, λίγο πριν την προγραμματισμένη πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, ομάδα φοιτητών καταφέρθηκε εναντίον του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των στελεχών του.

Οι λεκτικές επιθέσεις διήρκεσαν για ώρα, ωστόσο το επεισόδιο έληξε και στη συνέχεια ξεκίνησε η πορεία στους δρόμους της πόλης.

Επέτειος Πολυτεχνείου -  πορεία - Χανιά

Επέτειος Πολυτεχνείου -  πορεία - Χανιά

Επέτειος Πολυτεχνείου -  πορεία - Χανιά

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)07:30Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας07:23Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο