LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 17 Νοεμβρίου 2019 19:15

Φυλακισμένη και υποσιτισμένη βρέθηκε 11χρονη

Πώς ένας δάσκαλος κατάφερε να σώσει το κοριτσάκι που επί χρόνια κακοποιείτο.

Margaret Breeze

Ότι ένα κοριτσάκι ζούσε τη φρίκη διαπίστωσε ένας δάσκαλος που της έκανε διαδικτυακά μαθήματα.

Η 11χρονη του είπε ότι πεινούσε, καθώς της επιτρέπεται να τρώει ένα μικρό πιάτο ρύζι την ημέρα. Η αναφορά αυτή κινητοποίησε τις Αρχές του Οχάιο, που διαπίστωσαν ότι το παιδί ήταν υποσιτισμένο και ζούσε σε άθλιες συνθήκες, ενώ ήταν απομονωμένο για χρόνια.

Όταν εντοπίστηκε, το Σεπτέμβριο, ήταν μόλις 21,3 κιλά, δηλαδή περίπου 13 κιλά κάτω από το μέσο όρου βάρους της ηλικίας της. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το κορίτσι ήταν απομονωμένο και ταλαιπωρημένο τα τελευταία τρία χρόνια, τουλάχιστον.

Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα, το κορίτσι αναγκαζόταν να κοιμάται σε στρώμα με ούρα, ενώ την έβαζε να φορά πάνα και την έκλεινε μέσα στο σπίτι, παρακολουθώντας τις με κάμερες.

Η νόμιμη κηδεμόνας του παιδιού, η 47χρονη Μάργκαρετ Μπριζ, συνελήφθη και κατηγορείται για απαγωγή, έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες, ωστόσο παραμένει υπό κράτηση σε φυλακές στο Σινσινάτι.

Σύμφωνα με τις Αρχές, το κορίτσι έκανε κατ’οίκον μαθήματα και εξετάσεις.

Ο δάσκαλος κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και την ρώτησε όταν διαπίστωσε ότι το παιδί είχε προβλήματα έλλειψης συγκέντρωσης. Τότε και ειδοποίησε τις Αρχές.

Η οικογένεια αρνήθηκε ότι το κορίτσι κακοποιείτο και είπαν ότι είχαν την κάμερα στο δωμάτιό της, ώστε να μην προσπαθήσει να βγει από το σπίτι.

Μετά τον εντοπισμό της νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο για δύο εβδομάδες και διαπιστώθηκε ότι έπασχε από ανωμαλία στον οργανισμό της, λόγω του υποσιτισμού. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας έμοιαζε με αυτές ανθρώπων από υποανάπτυκτες χώρες και ανθρώπους που βιώνουν λιμό.

Από τότε πάντως έχει πάρει σχεδόν 7 κιλά και η υγείας της βελτιώνεται.

Το κορίτσι ζούσε με την Μπριζ από τα 6 του χρόνια, με δικαστική απόφαση. Δεν έχει διευκρινιστεί αν είχαν μεταξύ τους συγγενική σχέση.

Οι έρευνες για το αν εμπλέκονται κι άλλοι στο βασανισμό του παιδιού βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ έχει εξ αρχής προσαχθεί ο σύζυγος της Μπριζ.

Στο σπίτι ζούσαν κι άλλα παιδιά, τα οποία ωστόσο δε φαίνεται να κακοποιούνταν.

Στο σπίτι, πάντως, εντοπίστηκαν και βίντεο στα οποία φαίνεται κάποιος να φωνάζει και να απειλεί το παιδί, χωρίς να είναι σαφές σε ποιον ανήκουν οι φωνές.

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘήβα: Μωρό μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείοΣήμερα 19:55 | Ειδήσεις

Θρήνος και αναπάντητα ερωτήματα για την τραγωδία με το μωρό των 18 μηνών.

Καστελλόριζο - Δένδιας: Ευγνωμοσύνη για όσους υπερασπίζονται τα σύνορα της πατρίδας (εικόνες)Σήμερα 17:17 | Ειδήσεις

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, εντός και εκτός Ελλάδας, έστειλε ο Υπ. Εθνικής Άμυνας, κατά την διάρκεια των επισκέψεών του στην πυραυλάκατο “Κρυσταλλίδης” και στο λιμάνι της Μεγίστης.

Φυλακές Κορυδαλλού: πιστόλι και 19 σφαίρες βρέθηκαν σε κελί (εικόνες)Σήμερα 17:23 | Ειδήσεις

Σε ποιον χώρο των Φυλακών Κορυδαλλού βρέθηκε κρυμμένο το όπλο και η γεμιστήρα με τις σφαίρες.

Μεταμόσχευση ήπατος: Η 23χρονη λήπτρια με δότη τον πατέρα της μιλά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)Σήμερα 20:12 | Ειδήσεις

Όπως λέει έχει επανέλθει στην καθημερινότητά της και δηλώνει περήφανη που άνοιξε τον δρόμο και για άλλους ασθενείς. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Ιταλός φοιτητής θύμα αστυνομικής βίας (βίντεο)21:15Εύβοια: Το GPS αντί για την Κάρυστο τους “έστειλε” σε ρεματιά21:02Madonna - Rio de Janeiro: η μεγαλύτερη συναυλία της “βασίλισσας” (βίντεο)20:48Κτηματολόγιο: Σε ποιες περιοχές θα γίνονται ψηφιακά οι αιτήσεις20:35Μεταμόσχευση ήπατος: Η 23χρονη λήπτρια με δότη τον πατέρα της μιλά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)20:22Χώρισαν Τσιτσιπάς - Μπαντόσα: Η ανακοίνωση και η παράκληση20:08Θήβα: Μωρό μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο19:55Ισραήλ - Al Jazeera: Η αστυνομία έκανε έφοδο στα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου (βίντεο)19:41Καιρός - Δευτέρα του Πάσχα: τοπικές μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας19:27Ανάσταση - Νάξος: Νέοι ψέλνουν χοροπηδώντας το “Χριστός Ανέστη” (βίντεο)19:14Καλύβια - Κροτίδες: Άνδρας υπέστη ακρωτηριασμό δαχτύλων19:00Κασσελάκης: Να είστε μαζί μου όταν “σπάσουμε τα αυγά” (βίντεο) 18:47Βόλος: Καρχαριοειδές 3,5 μέτρων “εγκλωβίστηκε” σε αγωγό ομβρίων (εικόνες)18:33Μητέρα Έμμας: “Δεύτερο Πάσχα χωρίς εσένα - Ποια γιορτή, ποια ζωή;”18:19ΡΑΑΕΥ: 3 εργαλεία σύγκρισης τιμών ενέργειας18:06Καστελλόριζο - Δένδιας: Ευγνωμοσύνη για όσους υπερασπίζονται τα σύνορα της πατρίδας (εικόνες)17:52Λίβανος: Ζευγάρι και ανήλικο παιδί σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα17:39Φυλακές Κορυδαλλού: πιστόλι και 19 σφαίρες βρέθηκαν σε κελί (εικόνες)17:25“5Χ5 Σπέσιαλ”: Πάσχα με Γωγώ Τσαμπά και Στέλλα Κονιτοπούλου (sneak preview)17:12Δήμος Αθηναίων: Πασχαλινό γεύμα αγάπης στο κλειστό γήπεδο του Ρουφ (εικόνες)16:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο