LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 17 Νοεμβρίου 2019 09:00 | Ανανέωση: 17 Νοεμβρίου 2019 09:26

Ραγκούσης στον ΑΝΤ1: το μόνο που λείπει είναι να φορέσει ο Μητσοτάκης στολή αστυνομικού

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» τα όσα έγιναν στην Προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο.

Ραγκούσης - Πρωινοί Τύποι

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Πρωινοί Τύποι», υπογράμμισε ότι ο αντιπολιτευτικός τόνος του ΣΥΡΙΖΑ, επιβάλλεται από τη στάση της Κυβέρνησης και αναφέρθηκε αρχικά στο θέμα της Προανακριτικής για τον Παπαγγελόπουλο το οποίο χαρακτήρισε «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα».

Όπως είπε, η κυβέρνηση έκανε επίδειξη αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς εξαιρώντας από την Επιτροπή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που όρισε ο Πρόεδρος του κόμματος, μόνο και μόνο γιατί έχουν εκφράσει διαφορετικές απόψεις. Όπως επεσήμανε, όταν τέθηκε ανάλογο αίτημα από τον κ. Παπαγγελόπουλο, αυτό απορρίφθηκε καταδεικνύοντας ότι υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Σε ότι αφορά το θέμα της εξάρθρωσης της τρομοκρατικής ομάδας «Επαναστατική Αυτοάμυνα» και των γεγονότων στην ΑΣΟΕΕ, ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε ότι όταν έγιναν αυτά, ο ίδιος με δηλώσεις του χαιρέτισε την επιτυχία της αντιτρομοκρατικής και συνεχάρη την ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό των παράνομων υλικών μέσα στην ΑΣΟΕΕ. Μετά από 2-3 μέρες όμως «είδαμε την Αστυνομία να επεμβαίνει στην  ΑΣΟΕΕ κάνοντας υπερβολική επίδειξη δύναμης, έχοντας προφανώς εντολές από την πολιτική ηγεσία» είπε ο κ. Ραγκούσης, επισημαίνοντας ότι η Κυβέρνηση, «αντί να στήνει εάν επιτελικό κράτος, στήνει αστυνομικό κράτος».

Υποστήριξε δε ότι και μέσα στην ΕΛ.ΑΣ υπάρχουν αντιδράσεις για τον τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση χειρίζεται επικοινωνιακά τη δράση των αστυνομικών δυνάμεων. Είπε δε χαρακτηριστικά, ότι "το μόνο που λείπει είναι να φορέσει ο Μητσοτάκης στολή αστυνομικού".

Όπως επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι άλλο πράγμα να αφήνουμε την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της κι άλλο να την μεταχειριζόμαστε επικοινωνιακά.

Ο κ. ραγκούσης υποστήριξε ότι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι δέσμιος των προεκλογικών του υποσχέσεων, όταν έλεγε πως από τις 8 Ιουλίου, η κυβέρνηση θα τελειώσει τη βία στα Εξάρχεια και θα εξουδετερώσει τον «Ρουβίκωνα». Όπως αποδείχτηκε δεν κατάφερε ούτε το ένα, ούτε το άλλο και για το λόγο αυτό «επενδύει» στο αστυνομικό κράτος.

Στη συνέχεια κι ερωτηθείς σχετικά, διευκρίνισε ότι ουδέποτε ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι θα καταργήσει τα ΜΑΤ και ότι κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είχε επιτευχθεί «κοινωνική ειρήνη». Αμέσως μόλις ανέλαβε την εξουσία η ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου».

Τέλος έκανε λόγο για «χυδαία ψέματα» και προπαγάνδα από την πλευρά της ΝΔ, η οποία έστησε μονταζιέρα για να εμφανίσει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρο Λάππα, να δηλώνει στη συζήτηση της Επιτροπής για τους Ποινικός Κώδικες, ότι οι μολότοφ δεν είναι αδίκημα, ενώ η θέση του, αλλά και ολόκληρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι διαφορετική.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΧθες 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο