LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 17 Νοεμβρίου 2019 08:35

Κύριλλος: υπάρχει σχέδιο απόσχισης του ελληνικού κόσμου από τη Ρωσία

Ο Πατριάρχης Μόσχας υποστήριξε ότι διαθέτει αξιόπιστες πληροφορίες πως «δεν είναι τυχαία όσα συμβαίνουν στην παγκόσμια ορθοδοξία».

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - ΚΥΡΙΛΛΟΣ

Για την ύπαρξη «συγκεκριμένου σχεδίου που αποβλέπει την απόσχιση του ελληνικού κόσμου από τη Ρωσία» προειδοποίησε ο Πατριάρχης Μόσχας, Κύριλλος, με αφορμή την πρόσφατη αναγνώριση της νέας ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Μιλώντας πριν από λίγες μέρες στη Συνεδρία της ολομέλειας της Παγκόσμιας Ρωσικής Παλλαϊκής Συνάξεως, ο προκαθήμενος της ρωσικής εκκλησίας τόνισε - μεταξύ άλλων -τα εξής.

«Η ιδιαίτερη αξία της Ρωσίας και η ιδιαίτερη κλήση της είναι να αποτελεί προμαχώνα του Ορθόδοξου χριστιανισμού. Να διαφυλάττει απαραχάρακτες την ορθόδοξη πίστη, την ορθόδοξη παράδοση και πολιτισμό, τις χριστιανικές αρχές.

Ίσως, ειδικά γι’ αυτό, οι ισχυροί του κόσμου τούτου βάλλουν σήμερα εναντίον  της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας, επιθυμώντας να διαχωρίσουν τον ελληνορθόδοξο κόσμο από την Ρωσική Εκκλησία, επιθυμώντας να καταστρέψουν την ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας», υπογράμμισε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Στο ίδιο πλαίσιο, επανέλαβε ότι «διαθέτουμε αξιόπιστες πληροφορίες ότι δεν είναι τυχαία όσα συμβαίνουν τώρα στην παγκόσμια Ορθοδοξία, δεν είναι απλώς ένα καπρίτσιο αυτού ή του άλλου θρησκευτικού ηγέτη, του οποίου συσκοτίσθηκε το μυαλό.

Πρόκειται για την υλοποίηση ενός πολύ συγκεκριμένου σχεδίου, το οποίο αποβλέπει στην απόσχιση του ελληνικού κόσμου από τη Ρωσία».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, αναφέρθηκε στην υπόθεση των σχισμάτων στην Ορθοδοξία, αλλά και στην αναγνώριση της νέας ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας από την Ελλαδική, καταγγέλλοντας ως ηθικό αυτουργό τις ΗΠΑ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο