LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 16 Νοεμβρίου 2019 09:11 | Ανανέωση: 16 Νοεμβρίου 2019 09:09

“Κίτρινα Γιλέκα”: Επέτειος με διαδηλώσεις

Επεισόδια στο Παρίσι. Οδομαχίες, δακρυγόνα και συλλήψεις για την επιστροφή των "Κίτρινων Γιλέκων".

Σύγκρουση - αστυνομία  - Κίτρινα Γιλέκα - Παρίσι

Η γαλλική αστυνομία έκανε σήμερα χρήση δακρυγόνων στα βορειοδυτικά του Παρισιού, προκειμένου να απωθήσει τους διαδηλωτές για την συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη των διαδηλώσεων των «Κίτρινων Γιλέκων».

Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας κοντά στον σταθμό του μετρό (Porte de Champerret), καθώς οι διαδηλωτές προετοιμάζονταν να κάνουν πορεία κατά μήκος της πόλης, από τα νότια του Παρισιού (Gare d'Austerlitz).

Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν προκειμένου να αποτρέψουν μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές από την κατάληψη της περιφερειακής οδού του Παρισιού (Reuters TV).

Σύμφωνα με την αστυνομία έγιναν 24 συλλήψεις.

Σύγκρουση - αστυνομία  - Κίτρινα Γιλέκα - Παρίσι

Αυτό το Σαββατοκύριακο, έχουν αναγγελθεί διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, πάνω από 270 κινητοποιήσεις συνολικά, και χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να συμμετάσχουν στο Παρίσι, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στα σώματα ασφαλείας.  

Η κινητοποίηση του Σαββάτου έχει θέσει σε συναγερμό την αστυνομία. Συνολικά για τη χώρα, η αστυνομία αναμένει «μεγάλη κινητοποίηση, αλλά όχι σαν αυτές που είχαμε τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο», στο αποκορύφωμα του κινήματος που κλόνισε την κυβέρνηση της χώρας.  

Στην πρωτεύουσα, οι αρχές επέκτειναν την περίμετρο των περιοχών όπου απαγορεύονται οι διαδηλώσεις, κυρίως γύρω από τα Ηλύσια Πεδία, προκειμένου να αποτρέψουν νέα επεισόδια βίας και λεηλασίες.

Ορισμένοι διαδηλωτές των «κίτρινων γιλέκων» θέλουν να επιστρέψουν σε κάθε περίπτωση στην εμβληματική λεωφόρο. Μέσω Facebook, χιλιάδες Γάλλοι εξέφρασαν την πρόθεση να πάνε στη συγκέντρωση με σκοπό να τιμηθεί η «επέτειος στο Champs-Elysees», που θα γίνει στις 11:00 ώρα Ελλάδας.  

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο