LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 15 Νοεμβρίου 2019 20:03

Φρουζής στον ΑΝΤ1: η Τουλουπάκη με προέτρεψε να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα (βίντεο)

Αποκλειστική συνέντευξη του Κωνσταντίνου Φρουζή στον Τάσο Τέλλογλου. Τι αποκαλύπτει ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis.

Κωνσταντίνος Φρουζής

O πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής, μίλησε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 για πρώτη φορά μετά την εμφάνιση της υπόθεσης πριν από μία τριετία. Ο Τάσος Τέλλογλου συνάντησε τον κ. Φρουζή στο γραφείο του ενός εκ των συνηγόρων του στο κέντρο της Αθήνας.

Ο άλλοτε αντιπρόεδρος της Novartis διευκρινίζει πως το γεγονός ότι δεν κλήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς για την υπόθεση, δεν σημαίνει πως δεν είχε επαφές με αυτήν.

Όπως λέει ο κ. Φρουζής, όταν κλήθηκε τον Μάιο του 2018 από την Ελένη Τουλουπάκη, για μία ολιγόλεπτη συνάντηση, τον προέτρεψε  πολλές φορές να τύχει των ευεργετικών διατάξεων του ποινικού κώδικα  και να μιλήσει για πολιτικά πρόσωπα. Εκείνος της απάντησε πως δεν είχε ανάγκη προστασίας. Η κα Τουλουπάκη σημείωσε πως είχε μαζέψει σοβαρά στοιχεία εναντίον του, για αυτό θα ήταν καλό για εκείνον να καταθέσει όπως του πρότεινε.

Ερωτηθείς από τον Τάσο Τέλλογλου εάν είδε ποτέ τα στοιχεία που είχε εις βάρος του, ο Κωνσταντίνος Φρουζής δήλωσε πως ουδέποτε είδε άλλο στοιχείο εκτός από τις καταθέσεις των δύο προστατευόμενων μαρτύρων.

Κωνσταντίνος Φρουζής - ΑΝΤ1

Πηγές κοντά στην Εισαγγελία διαφθοράς παρατηρούσαν ότι «ο κ. Φρουζής ως κατηγορούμενος μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Ο χρόνος της συνάντησης αποκλείει να του προτάθηκε να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας, καθώς είχε ήδη απαγγελθεί κατηγορία εναντίον του».

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, η πρόταση της Εισαγγελέως να αποσκοπούσε στο να γίνει ο κ. Φρουζής “νέος Ζήγρας” αφού και ως κατηγορούμενος θα μπορούσε να τύχει προνομιακής μεταχείρισης αν συνεργαζόταν. Ο κ. Φρουζής στον ΑΝΤ1 είπε ότι αντελήφθη ότι «δεν εννοούσε αυτά που εννοούσα εγώ σαν αλήθεια, αλλά κάτι διαφορετικό».

Πάντως δικαστικές πηγές παρατηρούσαν ότι πράγματι ο κ. Φρουζής έχει δίκιο ότι δεν είχε κληθεί, αλλά αυτό είχε σχέση με το ότι προτιμήθηκε να του απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα με την διάταξη για την παράδοση του διαβατηρίου. Οι ίδιες πηγές λένε ότι είτε θα έβγαινε ένταλμα εναντίον του για να απολογηθεί είτε θα του στερείτο η δυνατότητα εξόδου από τη χώρα.

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης Φρουζή, η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής συνεχίζει τις εργασίες της. Τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα καταθέσουν ο Φιλίστωρ Δεσταμπασιδης και η πρώην γραμματέας του κ. Φρουζή, Μαρία Μαραγγέλη.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για αγρότες: Από 3,1 δις το 2024 στα 3,7 δις οι συνολικές πληρωμές - Οι ακραίες ενέργειες δεν βοηθούνΣήμερα 11:45 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.

Αγρότες – Ημαθία: Μπλόκο στην Εγνατία Οδό (εικόνες)Σήμερα 11:58 | Ειδήσεις

Οδηγοί φορτηγών και ταξί βρέθηκαν στο πλευρό τους και δήλωσαν τη στήριξη τους.

Δυστύχημα στη Λούτσα: Είχε κάνει και χρήση κοκαΐνης ο 29χρονοςΣήμερα 10:31 | Ειδήσεις

Τα νεότερα στοιχεία από τις τοξικολογικές εξετάσεις, αλλάζουν τα δεδομένα για την τραγωδία στη Λούτσα.

Κωνσταντοπούλου στον ΑΝΤ1: Είμαστε ξεκάθαρα με τους αγρότες – στηρίζουμε τα μπλόκαΣήμερα 09:21 | Ειδήσεις

Αποκάλεσε τον Τσίπρα «πολιτικό απατεώνα» και τόνισε ότι «είναι υποχρέωση μας να μην αφήσουμε τον κόσμο να εξαπατηθεί ξανά».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αγροτικές κινητοποιήσεις: Επεισόδια στο μπλόκο στο Κιάτο (βίντεο)12:41Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Ελεύθερη υπό όρους η Μογκερίνι – Επίσημες κατηγορίες για ευνοιοκρατία12:38Μητσοτάκης για αγρότες: Από 3,1 δις το 2024 στα 3,7 δις οι συνολικές πληρωμές - Οι ακραίες ενέργειες δεν βοηθούν12:24Αγρότες – Ημαθία: Μπλόκο στην Εγνατία Οδό (εικόνες)12:10Δένδιας: Η διασφάλιση των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία είναι ζήτημα ισονομίας που αφορά όλους μας11:55Χατζηδάκης: Η πόρτα της κυβέρνησης είναι ανοιχτή για διάλογο με τους αγρότες - 1,2 δις θα καταβληθούν τον Δεκέμβριο11:41Βόλος: Εργαζόμενος στον ΕΦΚΑ πέθανε στο γραφείο του μπροστά στους συναδέλφους του11:27ΥΠΑΑΤ: Ασφαλή τα τρόφιμα στην ελληνική αγορά – Πάνω από 97% συμμόρφωση στους ελέγχους υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών11:13NATO: Η Ουκρανία πρέπει να βρίσκεται στην ισχυρότερη δυνατή θέση στις ειρηνευτικές συνομιλίες10:59Δυστύχημα στη Λούτσα: Είχε κάνει και χρήση κοκαΐνης ο 29χρονος10:45Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:32Κυψέλη: Συνελήφθη 58χρονος για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και διακίνηση μεταναστών – Εντοπίστηκε παράνομο εργαστήριο10:18Συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη10:04Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 24χρονο για απαγωγή και απόπειρα βιασμού09:50Αγρότες – Καρδίτσα: Ενισχύεται το μπλόκο στην εθνική οδό09:35Κωνσταντοπούλου στον ΑΝΤ1: Είμαστε ξεκάθαρα με τους αγρότες – στηρίζουμε τα μπλόκα09:20Χρίστος Δήμας στον ΑΝΤ1: Την Πέμπτη τα υπόλοιπα 10 χιλιόμετρα του αυτοκινητοδρόμου "Πάτρα – Πύργος" (βίντεο)09:05Μουντιάλ 2026: Με "παρόντα" τον Ντόναλντ Τραμπ η κλήρωση της τελικής φάσης 08:51Γερμάνια: Εκπλάπη φορτίο με 20.000 φυσίγγια των Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη μεταφορά του08:37Παππάς στον ΑΝΤ1: Ο Γεωργιάδης είναι εργατικός, αλλά αναποτελεσματικός08:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο